Les 4 Cimes pays de Herve (Willem Mutze)
Als de "bergmicrobe" roept zo luidt de folder over de 33 kilometer door het land van Herve, dan komen de deelnemers uit alle uithoeken van diversen landen weer naar Battice om hier deel te nemen aan een prachtige loop waar het slecht 2 kilometer vlak is en de rest alleen uit klimmen en dalen bestaat waar prachtige panorama's en vergezichten zich steeds weer afwisselen en de zweetdruppels af en toe steeds grotere vormen aannemen.

Ook ik geef hier al jaren gehoor aan (15) en ben van plan het nog enkele jaren vol te houden, want het is steeds weer een avontuur om hier samen met vrienden te genieten van zo'n mooie loop. Ook al moet ik er een marathon voor schrappen van mijn kalender de Les 4 Cimes de Pays de Herve is voor mij een vaste vrijwillige verplichting.

Elk jaar weer staan hier zo'n 1000 deelnemers zich te verdringen aan de start die vooraf gegaan wordt door een defilé van een drumband en daar achter de lopers van het startlokaal tot de startstreep (400 meter). Na de start begint een pittige afdaling gevolgd door het eerder genoemd glooiend parcours en eindigend weer bovenaan eerder genoemde pittige afdaling. Na afloop kan men genieten van een bord streek gerechten (gratis) en onder het genot van een lekker Val-Dieu abdijbier verorberen en nog enige tijd lekker na praten met vrienden en bekenden.

De kosten van deze loop plus het bord met streekgerechten zijn sinds jaar en dag 0,0 en zo iets vind je eigenlijk alleen nog maar in België.
En nu maar weer wachten tot "bergmicrobe" roept en wij weer allemaal aan de start staan bij de volgende editie.

Willem Mutze http://funrunner.heerlennet.nl/