Verslag Fons de Bie

Battice, les 4 Cimes, stond eigenlijk niet op mijn planning, maar op basis van de lovende woorden die Jo Schoonbroodt wijdde aan deze wedstrijd op zijn site, besloot ik de uitdaging aan te gaan met 'de vier toppen'. Het kostte vervolgens niet veel moeite om Inge over te halen om ook mee te doen aan de wedstrijd in Battice. Ik voelde mij prima voor de aanvang van de wedstrijd. Het weer was prima en de benen voelden goed. Ik zag een beetje op tegen de afdalingen op verharde wegen, maar verder had ik een tijd in mijn hoofd geprent van rond de 2 uur 10 minuten.

In het begin liep ik samen met Jo. Ik had graag ook een tijdje bij hem willen blijven, maar helaas liep ik bergop iets harder dan hem. Voor mijn gevoel forceerde ik niet en genoot ik van de fantastische omgeving en het heerlijke loopweer. Doorkomsttijden waren 18:00 ( 5km), 36:30 (10 km), 56:20 (15 km) en vervolgens 1:17 bij 20 km. De kilometeraanduidingen waren netjes uitgestald, de verzorgingsposten waren veelvuldig aanwezig. Alleen was het moeilijk te onderkennen waar de sportdrank verkrijgbaar was en waar het water.

Handige tip voor de organisatie: "Zet links de meisjes met sportdrank en rechts de jongens met water". Ondanks het grote aantal verzorgingsposten waren de bekertjes die werden aangereikt slechts met een dun laagje sportdrankgevuld.

Na 15 km merkte ik dat ik mij wat slapper ging voelen, ik miste een versnapering. Nu bleek weer dat ik bij langere wedstrijden toch behoefte heb aan voeding (het liefst bananen). Bij een 'normale' marathon begin ik bij het 10 kilometerpunt ook altijd met een banaan en gedurende de gehele marathon eet ik zo'n 3 bananen als aanvulling. Ik voelde de macht langzaam uit mijn benen verdwijnen en vanaf kilometer 20 (ik lag toen rond de twaalfde plek) begonnen mij lopers in te halen. Eerst René van Uum die mij soepel voorbijstoof, vervolgens Alex Lamberix en daarna ook Jo die wel zal hebben gedacht dat ik te snel was gestart.

Ik ging in jog-tempo verder en werd na 28 km tot overmaat van ramp ook nog ingehaald door John Bosch. Aanklampen lukte niet. Uiteindelijk ben ik als 41ste gefinisht in 2:19:03. Ondanks dat ik eigenlijk 10 minuten sneller had willen lopen, was ik blij dat ik had meegedaan aan deze wedstrijd. Een mooie loopervaring. Prachtige natuur en puike organisatie. Na de finish ben ik de muur nog even afgerend om Inge op te halen. Die kwam na 2:40:06 binnen. Ze had de wedstrijd in een rustig tempo gelopen.

Groetjes Fons