Verslag 2006 - Paul (Polle) Celis 16X

16x Les 4 cimes 16x Les 4 cimes de pays de Herve
16x heb ik me op de 4 cimes voorbereid
16x Vrijdagavond en Zaterdagmiddag "Spaghetti of Lasagne" gegeten
16x Zaterdagavond en zondagmorgen "pannenkoeken met siroop of bruine suiker" gegeten
16x Zondagmorgen de E313 genomen richting Battice
16x gebruik gemaakt van de service voor de wedstrijd (= massage)
16x nadien nog enkele boterhammen met banaan, sirop de Herve (moet er altijd bij zijn) en een tas koffie genomen
16x genoten van het uitzicht bij het vertrek boven op de "Crête de Bouxhmont" = overzicht van het parcours
16x "Croix de Charneux beklommen of de "Cime del Fiesse"
16x de afdaling naar "Mortroux" genomen
16x genoten van de vergezichten op de 2de cime "Fort d'Aubin" (km.18)
16x de lange maar zeer mooie afdaling gemaakt naar de vallei van de "Val Dieu" (km.21)
16x de prachtige "cime de Mauhin" beklommen en boven extra gebruik gemaakt van de bevoorrading
16x langs het voetbalveld van Charneux gelopen
16x de "cime du Transpireu verteerd
16x met karakter de "Mur de Bouxhmont" overwonnen
16x mij gewassen in de sporthal van Battice
16x genoten van de service na de 4cimes = massage
16-1x enkele Val Dieu's gedronken
16-1X genoten van de "casse-croute" met produkten uit de streek van Herve waaronder de geweldige kaas, die nu tot ergernis van mijn vrouw, geregeld in mijn ijskast ligt om zijn geur te verspreiden
16x heb ik genoten van een vlekkeloze organisatie en daarom wil ik al de mensen die deze loop mogelijk maken
16x 777x (aankomsten in 2006)bedanken en ik hoop dat ik binnen 9 jaar (op mijn 60ste) 25x mag schrijven.
16x ben ik een hele week stijf geweest, maar dat neem ik er graag bij.

Verslag 12-11-06

Het is een feestdag, want het zijn de "4cimes de pays de Herve".Met 3 AC.Lierse mannen vertrokken we om 8.3Oh. naar "Battice". Eric Leysen voor de 5de maal, Leon Wuyts 12x en Polle Celis 16de maal. Dus er zat wel wat ervaring in onze wagen. Rond 9.45h. arriveerden we op onze vaste parkeerplaats en trokken we het feest tegemoet. Na een massage en nog enkele boterhammen met banaan en natuurlijk "sirop de Herve" gingen we vergezeld van een drumband richting "Crête de Bouxhmont". Dit is de start- en aankomstplaats van de 4cimes. Van dit punt kun je het parcours mooi overschouwen. En dan de grote vraag: wat zal het dit jaar worden??? Graag zou ik nog eens een tijd lopen onder de 2.3O en een plaats bij de 1OO besten veroveren. Maar ja, de voorbije 3 jaar was het me niet meer gelukt en was ik in 2OO4 zelfs uit de top 15O gedonderd (151ste). Allé met gemengde gevoelens ben ik van start gegaan, 1: zoveel mogelijk te genieten van het lopen in dit, toch wel, prachtig kader, 2: zien dat we niet te vlug van stapel lopen en 3: toch ook niet te traag vertrekken voor mijn eindtijd. In de afdaling naar "Mortroux" toe kwam er een fietser naast me rijden en die man vertelde me dat mijn tijd en mijn positie op dat moment niet slecht waren. Na 15km in "Neufchateau" ( 1.O6.35) en de klim van de 2de cime "Fort d'Aubin" met dat geweldig uitzichtpunt aan de 4de bevoorradingspost "Les Waides" liet ik me in de afdaling vallen als een baksteen(tje) zodat ik na 21km. in een tijd van 1.34.?? aan de "cime de Mauhin" kon beginnen.

Een prachtige klim, je zou haast vergeten dat dit ook nog België is. De ervaring leerde me dat je hier boven komt,( km.23),dat hier de echte wedstrijd begint. En ja, dit jaar viel het best mee. Mensen die me na 5km. passeerden stonden nu bijna stil voor mij. De ene na de andere loper liep ik voorbij. Enkele namen: km.24,5 VanHove Edward (eindtijd 2.33.O4), km.28 Roomans Christian (eindtijd 2.31.49) en even verder liep ik een huilende Julia Downes (2.32.18) voorbij. Neen meisje, dit is het niet, je komt naar de "4cimes om te genieten en niet om te huilen. En van genieten gesproken, na de laatste bevoorrading (km.31) heb ik er nog 2km. een ferme lap opgegeven zodat ik boven kwam op de "Mur de Bouxhmont" in 2.28.02.

Bij het zien van deze eindtijd schoten de tranen in mijn ogen, dit was, dacht ik, voor mij nog enkel een onbereikbare droom. Maar het is zoals Jo Schoonbroodt schrijft: Een kinderhand is snel gevuld. Later bleek zelfs nog dat ik als 86ste de muur beklommen had. Mijn vriend Eric arriveerde als 152ste in 2.36.38 en dan was het wachten op onze 6Oplusser Leon.

Normaal loopt hij tussen 3 en 3.1O, maar na 3.25 was hij nog steeds niet aangekomen. Toch even informeren bij Bernard Viane of er misschien iets gebeurt was, maar hij had altijd in de volgwagen gezeten en was er niet van op de hoogte. Toen na 3.5O Pol Defays (een man waar ik veel respect voor heb) arriveerde ben ik met Eric naar de Rodekruiswagen gegaan en ja, deze mensen vertelden ons dat ze de Leon naar het "Hospital de Verviers" vervoerd hadden met een gebroken enkel of voet. En zo kwam er abrupt een einde aan deze feestdag in "Battice". Geen Val Dieu, geen casse-croute met sirop en kaas van Herve, maar onze Leon gaan halen in Verviers en dan maar terug naar Nijlen te rijden. Maar, de herinnering die blijft en 't volgend jaar zijn we er hopelijk weer bij. Nogmaals dank aan de mensen van de organisatie.

Sportieve groeten Polle Celis