Verslag 2006 - Cor van Haaren

Les 4 cimes du pays du Herve, 33km (630 hoogtemeters) natuurloop over landelijke, heuvelachtige wegen. Daar waar de tijd stilstaat (heb ik af en toe het idee). Alléén de naam al, het was de 3e keer dat ik hier liep, de laatste keer ergens in de jaren negentig en ik moet zeggen er is niet veel veranderd. De rust die de loop uitstraalt is bijna een genot, de wedstrijd is gratis en wat te eten na de wedstrijd, ook nog en niet te vergeten ut beer Val Dieu Bru, jeweldig.

De wedstrijd verliep heerlijk Willem en ik hadden afgesproken om in een rustig tempo te lopen en zeker tot 21km samen te lopen, net voor Mauhain de 3e Berg. De eerste vijf km verliepen heerlijk rustig (0:26:38), na 6,5km begint de 1e beklimming Croix de Charneux, de 10km komen we nog relax door 0:53:42 ).Van 10 km tot 15 km is rustig lopen en zo veel mogelijk krachten sparen 15km-1:21:33.Na 17km weer een echte berg, de 2e Fort d’Aubin, allez het gaat al wat stroever omdat er boven op de toppen een koude wind staat. De 20km komen we nog goed door 1:50:08.

Bij 21km gaat bij Willem de knop om en net voor de beklimming Mauhin loop ik rustig naar boven want het is een lang stuk, boven op top neem ik mijn gemak om een beker water te drinken en tikt Willem me al op de rug. Helaas duurt het niet lang of Willem gaat over op snelwandelen en geloof me dat gaat rap bij Willem. Ik loop door omdat ik me nog een beetje goed voel maar dat zou niet meer lang duren, Km punt 25 (2:17:52 ), het lijkt vlak van 25 tot 30 maar geloof me, er zaten nog genoeg heuvels in.

Na veel gepuf is km 30 eindelijk in zicht ( 2:47:28 ). Nog een steile bergaf, waar je je bovenbenen een opdonder krijgen volgt meteen daarna de laatste col Mur de Bouxhmont die ik maar op jog/wandel en eindig in een tijd van 3:04:21.

Na de wedstrijd komt nog een gedeelte, de after run. Willem en ik vinden een plekje bij de STB’ers, helaas lieten enkele verstek gaan volgens Theo. Na wat sterke verhalen en het beerke zijn we met een tevreden gevoel naar huis gereden, waar gelukkig het eten klaar stond en ut beerke.

M.vr.gr.
C.van Haaren :-)
Mijn site over hardlopen
www.loopsjoon.nl