Verslag 2006 - Simmon Blok

Zondag stond les Quatre Cīme van Battice geprogrammeerd. Het lopen van de Noordzeestrand - Ardennen dubbel, (Monster en Battice) is oorspronkelijk het idee van Jogger Jo. Ik was daar vorig jaar al met open ogen ingetrapt en natuurlijk stoot een niet-ezel zich wel tweemaal aan de zelfde steen. Ook hier bleken de beden maar gedeeltelijk door de Weergoden vervuld te zijn. In plaats van sneeuw werd het af en toe wat regen bij ongeveer 5ŗC. De wind stond wel krachtig uit het noordwesten te blazen maar dat ging grotendeels over de dalen heen. Aangezien het parcours in Battice of omhoog of omlaag loopt was er dus op de toppen na geen vuiltje aan de dreigende luchten.
Het liep wonderwel goed. Het wisselend ritme tussen het omhoog en omlaag lopen werd snel gevonden. Na 10 lopers te hebben ingehaald had ik al op mijn lauweren kunnen gaan rusten. Uit de deelnemerslijst bleek dat ik tot de oudste 1% lopers van de 1016 inschrijvers behoorde en dus was het dan al gepiept.
Het werden er beduidend meer. Na 10 km begon een aanvankelijk zeer geleidelijke inhaalrace. Battice begint namelijk pas na de 20 km want daar wachten nog twee taaie cīmes en de fameuze Muur van Battice op de benen. Door nog goed door te kunnen lopen werd ik heer en meester op het slagveld rond om mij heen. Als nummer 730 van de 1016 ingeschreven deelnemers kwam ik zodoende 25% achter mij latend, vrolijk dribbelend, nog goed bij zinnen en zonder veel sleet over de op een soort skihelling liggende eindstreep.

De beloning bestaande uit een heerlijke trapist en een boeren bruine boterham belegd met stroop en stinkkaas uit het land van Herve voldeed buitengewoon. Een dissonant aan tafel was wel dat Jo mij het lopen van Spa-Olne-Spa over een afstand van 66 km en met 1750 klimmeters bleef opdringen. Waarom de website van deze loop "Courir pour le plaisir" heet moet ik eerst maar proberen te begrijpen voordat ik op zijn ongetwijfeld goede bedoelingen ga reageren. De twijfel om er toch maar in te trappen is dat het wedstrijdweekend van 5:40 na nog redelijk intensieve loopweek een beloftevolle voorbereiding genoemd kan worden. De twijfel is ook dat bij mijn V 3 snelheid het een tochtje van zeker 8 uur gaat worden. Bij goed weer moet dat wel kunnen maar bij regen of sneeuw in de Ardennen wordt het een onderneming voor echte dwazen. Misschien is het toch verstandiger om het vizier te richten op de gratis SM-Loop de Sylvester/Simon Marathon van 30 december a.s. langs de boorden van de Geul.

www.simonblok.nl