Les 4 Cimes du Pays de Herve (Polle Celis)

Ja, voor de 17de x heb ik de “ Mur de Bouxhmont” overwonnen en mijn missie opnieuw volbracht. Normaal start ik nog steeds ( op mijn 52ste) voor een tijd rond de 2.30h. of een plaats bij de eerste 100. Het weer was nogal stormachtig te noemen, veel wind en regen, zodat ik toch om 10.45h. in de kletsende regen van de sporthal over het plateau naar de start ben gelopen om een beslissing te nemen in verband met de kledij die ik wil aantrekken. Veel tijd had ik niet meer, maar toch heb ik nog vlug mijn onderhemdje vervangen door een met schouders. Om 11h. waren we weg, ik met de bedoeling om op km.15 door te komen in _+ 1.07h. Na _+ 3km. op de brede weg richting “ Les Margarine” werd ik geregeld voorbij gelopen door groepjes van 4 à 5 personen met daarin toch mensen waarvan ik dacht: WAT GAAN JULLIE IN GODSNAAM TOCH DOEN. Ja, ik vind dat veel lopers daar al zelfmoord plegen. Ik zal jullie een gouden tip geven: ikzelf heb 17x “ les 4 cimes” gelopen en heb steeds alleen mijn eigen tempo gelopen. Bij het bordje 15km., juist voor “ Neufchateau”, keek ik op mijn uurwerk en drukte ik 1.07.12h. af en begon ik even verder aan de 2de cime “ Fort d’Aubin” en nadien steeds verder omhoog richting “Les Waides” ( km.19). Tot mijn verbazing begon ik hier al verscheidene deelnemers voorbij te lopen en ook was ik aan de bevoorradingspost van “Les Waides” getuige van de opgave van Julia Downes (GB).
Dit is het meisje dat ik vorig jaar na _+ 28km. al huilend voorbij liep. Wat een kalvarietocht.
Hiervoor kom je toch niet naar de “4 Cimes”. Nadien heb ik nog genoten van de “ Cime Mauhin” ( mooie beklimming) en de “ Chapelle du Transpineu” steeds andere deelnemers voorbij lopend. En ja, na 2.32.32h. stond ik terug boven op de “ Mur de Bouxhmont” wat wel een 4tal minuten langzamer was dan in 2006 maar op de “ Liste des resultats” was ik gestegen van de 86ste naar de 85ste plaats. Op de site zelfs naar een 84ste stek. Dus, JOEPIE, ik word (als de wijn) met het ouder worden nog steeds beter. Nadien was de massage, de “Val Dieu” en de “casse-croute een Goddelijke zegen. BEDANKT AAN DE ORGANISATIE;

Wat vooraf ging.

Ja, gratis geven ze niets meer weg, allé behalve in het “land van Herve”. Maar ik bedoel van loopresultaten. Geregeld rij ik richting “ ’t land van Herve” voor een loop. Ja ik wil wedstrijd schrijven maar zijn het allemaal wel wedstrijden. Ik loop in de 1ste plaats voor mijn plezier en om te genieten van hetgeen er allemaal rondom mij gebeurt of te zien is. Natuurlijk geeft een mooi resultaat je altijd een lekker gevoel. Zo liep ik op 25-08 mijn 7de “La Redoutable” in “Sprimont” op 7 organisaties. Op 29-09 liep ik de “ Trail des hautes fagnes” te “Xhoffraix".
Een loop over de” hoge venen” van 37km. Op Zondag 14 Oktober reed ik voor de zoveelste x
naar “Olne” voor de “Feuilles Mortes”. Hier, in “Olne”, kom ik al sinds 1991 voor mijn 1ste deelname aan de prachtige loop “Spa-Olne”.
Een week later stond ik om 8h. ’s morgens aan de start van de “Ultra tour de Liège” een toer van 67km. ook een prachtige organisatie.
Opnieuw een week later stond ik op Zaterdag 27-10 voor de 10de x ( op 1O edities) aan het vertrek van de “ ½ marathon van Herve”. Deze liep ik, na mijn Ultra toer ( waar ik 7.12 over gelopen heb), nog in een tijd van 1.30.38.h. en mijn ervaring heeft me geleerd dat je hier voor de “ 4 cimes” nog een uurtje moet bijtellen.
Tussendoor ben ik ook nog wel eens naar “West-Vlaanderen” geweest voor de “ In Flanders Fields Marathon”. En van ervaring gesproken. Daar liep ik de eerste ½ marathon in 1.38 en het 2de deel in 1.38. Dus eindtijd 3.16.
Allé nu heb ik veel van mijn loopgeheimen en ervaring prijs gegeven en zullen er volgend jaar in “Battice” misschien geen groepjes meer gevormd worden toch blijft lopen een sociale sport.

Sportieve groetjes Polle