Verslag 2007 - Les 4 Cimes du Pays de Herve - Erik Jacobs

Battice 11-11-2007
Na een voorbereiding van 10 weken kon ik eindelijk mijn wedstrijd in Battice gaan lopen. In de voorbereiding was alles zeer voorspoedig gegaan. Ik had de Mergelland Marathon (25km : 1.37,00), de Mondriaanrun (10,6 km : 37,06) en mijn hoogtepunt tot nu toe de halve Marathon in Herve in 1.20,36 naar alle tevredenheid gelopen. Dus met de conditie zat het wel goed. De laatste week werd het alleen nog spannend omdat Jane (mijn vriendin), hoogzwanger, nog roet in het eten kon gooien. Maar ook op dit front bleef alles rustig.

Het weer had er niet echt zin in, maar dit hoort ook wel een beetje bij Battice. Dus om half 10 samen met mijn trainer Peter Atol op naar Battice. Peter zou mij per fiets gaan begeleiden. Nadat ik mijn startnummer heb opgehaald hebben we nog tijd om een kop koffie te drinken, onder het genot hiervan krijg ik nog wat tips voor onderweg. Het regent zo hard dat een lange warming-up niet echt veel zin heeft, na 2 keer de straat op en neer, nog even snel schuilen voor een stortbui staat iedereen toch klaar bij de start.

Hier zie ik mijn loopvriend Jo Schoonbroodt, hij is de laatste wedstrijden mijn super haas en ook vandaag wil ik hem zolang mogelijk blijven volgen, mits hij niet te hard van start gaat. De eerste 5 km gaan wel hard (18,38) maar voor mijn gevoel zeker niet te hard. Het gaat hier ook grotendeels bergafwaarts. We hebben ons in een mooi groepje aangesloten en zeker met de wind op de kop kun je beter in een groter groepje blijven lopen. (10 km in 38,09) Hierna krijgen we een aantal onverharde paden waar wel heel veel water staat, dus dat worden nog veel kilometers maken met natte voeten. (15 km in 58,18) In de 2de beklimming is ons groepje flink uitgedund. Nu een flinke afdaling naar Valdieu, in de afdaling neem ik me even goed de tijd om iets te eten en drinken. (20 km in 1.19,47) Nu gaat de wedstrijd pas echt beginnen en ik voel me nog prima. Hier kreeg ik het vorig jaar al erg moeilijk. Maar nu ga ik lekker in het spoor van Jo naar boven. (25 km in 1.40,54) Langzaam begin ik toch wel mijn benen te voelen maar we kunnen toch een heel goed tempo blijven lopen. Bijna boven bij Battice krijg ik de eerste lichte kramp verschijnselen in mijn kuiten (vermoeidheid en kou). Maar ik kan gelukkig gewoon door lopen. Wel krijg ik steeds meer moeite om Jo Schoonbroodt bij te houden. (30 km in 2.02,37) Op het stukje naar beneden zet Jo er nog een versnelling extra op die ik niet meer kan beantwoorden. Mijn trainer blijft me moed in praten en schreeuwt me naar de finish. Nu alleen de muur nog, maar deze doet wel erg veel pijn na 32 km en het wederom opkomen van kramp. Gelukkig zie ik Jane met mijn ouders staan die me net als mijn trainer naar boven schreeuwen. Ik zie het gat tot Jo en nog een andere loper kleiner worden, maar ik heb niet meer de versnelling in de benen om bij ze te komen. (eindtijd 2.14,16) Bijna 10 minuten sneller dan afgelopen jaar !

Super voldaan sta ik na afloop te genieten van mijn prestatie. Rest me alleen maar nog maar om een paar mensen te bedanken. Peter Atol (voor het perfecte trainingsschema en het met de fiets begeleiden tijdens de wedstrijd). Jo Schoonbroodt voor wederom lekker samen lopen en mij aan te moedigen. Jane, die het altijd maar weer goed vindt als ik weer mijn traininingskilometertjes moet maken, en natuurlijk de organisatie die wederom perfect was !

Na afloop nog even lekker gezellig samen zijn in de sportzaal waar we gratis brood met streekgerechten krijgen. En natuurlijk een welverdiende Val Dieu !!!

Battice tot volgend jaar !

www.erikjacobsrun.nl