Verslag 2008 - Les 4 Cimes du Pays de Herve - Stefan Janssen

Samen met Arjen om half 8 vertrokken richting Battice. Gelukkig konden we het snel vinden, alleen aangezien bijna iedereen voornamelijk Frans sprak was het nog even lastig om de inschrijving te vinden. Uiteindelijk lukte dat wel, alleen moesten we toch nog de precieze start vinden, daar bood Jogger Jo uitkomst. Jo had deze wedstrijd aanbevolen op Chat'n'Run en de inschrijving van Arjen en mij geregeld. Natuurlijk erg leuk om dan even kennis te maken. De start bleek te bestaat uit een aanloopstuk waarin iedereen kon aansluiten. Iets verderop was dan de officiŽle start waar nog even gewacht moest worden. Daar werd alleen van alles in het Frans omgeroepen waardoor Arjen en ik geen idee hadden waarom we nog niet konden beginnen. Uiteindelijk mochten we starten en het ging gelijk keihard naar beneden (zie hoogteprofiel op het kaartje). Inmiddels was ons ook gelijk duidelijk dat we dezelfde 'Muur van Bouxhmont' aan het eind weer op mochten rennen, dat was een geweldig, ahum, vooruitzicht.

Het lopen ging eigenlijk gewoon erg lekker. Ik liep met Arjen mee waardoor het tempo voor mij gewoon rustig was. Ook voor Arjen was het geen probleem, alleen was deze afstand voor hem nog onbekend en heb ik door het vele trainen gewoon meer duurvermogen. Wel was ik in het begin een beetje angstig voor kramp omdat de bovenbenen toch niet helemaal 100% aanvoelden en het heuvel af lopen dan ook niet echt bevorderlijk is.

Van te voren was in ieder geval aangegeven tot 21 kilometer rustig aan te lopen, want dan zou het pas echt beginnen. Arjen kon zich daar een stuk beter aan houden, want ik wou al lang gaan. Het was in ieder geval gewoon veel verstandig om mee te lopen, dus bleef ik dat ook doen. Meestal haalden we heuvel op of op de (zeldzame) vlakke stukken mensen in en werden we heuvel af weer ingehaald. Juist het heuvel af lopen is erg belastend voor je bovenbenen, dus leek het ons verstandig om dat dan ook maar gewoon erg rustig te doen. Bij een kilometer of 22/23 had ik het idee dat bij Arjen het beste er toch wel af was en ik zelf nog aardig wat energie over had. We spraken af dat we tot 28 kilometer samen zouden lopen en dat ik vanaf daar nog even verder zou gaan.

Zo gezegd zo gedaan, vanaf 28 kilometer (in 2.29.30) Arjen nog even succes gewenst om onder de 3 uur te finishen en daarna versneld. Natuurlijk niet gelijk full-speed want er zitten toch al aardig wat kilometers in de benen en je loopt gewoon heuvel op. Toch is wel leuk om in dat laatste stuk nog zoveel mensen in te halen, vooral aan het eind, bij de 'Muur van Bouxhmont'. Uiteindelijk finishte ik in 2.53.16 en met die tijd was ik zeer tevreden (vooral omdat ik van te voren uit was gegaan van een tijd rond de 3.15/3.20). Arjen ging helaas in de laatste kilometers helemaal kapot en haalde het net niet binnen de 3 uur (3.00.30). Voor hem was de combinatie van een nog niet eerder gelopen afstand en het zware parcours net iets te veel. Natuurlijk wel dik tevreden want Arjen ging van te voren uit van een tijd richting de 3,5 uur. Uiteindelijk een prima dag gehad tijdens een wedstrijd die uitstekend is verzorgd en ook nog eens volledig gratis!! Alleen de koude douche aan het eind was niet zo lekker, maar goed het was erg druk en wilden eigenlijk ook gewoon snel weer naar huis!

http://running-steve.tk