Hier toch nog een verslag van zondag 08-11 - (Paul Celis)

Wat moet ik nog vertellen???? 19x heb ik de muur al overwonnen, maar mijn dromen van de voorbije jaren ( zie vorige verslagen) heb ik nu toch stilletjes laten varen.
Alhoewel ik nog steeds dezelfde tactiek toepas als voorheen maar nu gaat het toch iets minder snel. In de afdaling naar "Mortroux" voelde ik dat het niet zo vlot liep ( pijn in de rug) en een tussentijd op km.15 van 1.09.18 bracht me tot inzicht dat er geen mirakel meer zou gebeuren. Allé eigenlijk wist ik het al vd. 1/2marathon van Herve. Waar ik de voorbije 2 jaar nog een tijd neerzette van 1.30 klokte ik er dit jaar af in 1.35. En volgens het verslag van enkele jaren geleden moet je bij
deze eindtijd toch een uurtje bijtellen. Wel was het mooi om zien hoe ik na een 8tal km. voorbij werd gelopen door een vrouwtje van "Olne" met name Irene Pelet. Dat meisje zweefde werkelijk over de heuvels van het land van Herve. Zij arriveerde als 107de in een eindtijd van 2.35.11.

Mooi opbouwend gelopen. En eigenlijk is dat een van de weinige deelnemers die mij gepasseerd zijn. Ikzelf arriveerde als 129ste in 2.38.19 wat een minuutje langer was dan in 2008. Mijn reisgenoot de 64 jarige Leon Wuyts (de man die we enkele jaren geleden in Verviers in het hospital moesten gaan halen) ging voor een tijd van 4h. en was binnen in 3.5O. Na de douche gaan we altijd eerst ene drinken in't cafe op de hoek ( Val Dieu van 't vat) en daar ontmoeten we ook Peter de Vocht. Ja, ja die kampioen lust ook wel een biertje, maar ja we zijn ook geen beroeps hé en als je achter de "4 CIMES" kunt genieten van een ValDieu met kaas is dat een zegen.
Allé merci aan de organisatoren en tot volgend jaar voor mijn 20ste deelname in het jubileumjaar van de 25ste editie.

Polle (ke).