Ha! Ha! Ha! Er is nog toekomst voor een jogger van 56. (Paul Celis / Polle ke)

Het is weer feest want daar zijn de cimes weer. Eigenlijk wilde ik dit jaar eens met een verjongde ploeg richting Battice te rijden. Behalve dan natuurlijk " IJZEREN LEON" ( Leon Wuyts 66jaar) die me ieder jaar vergezeld. Zo was ik naar de 1/2marathon van Herve gereden met een jongen van 28 en een oud werkcollega van rond de 40.
Zij vonden het een geweldige ervaring en toen ik later bij een Val Dieu ( Grand Cru) van 't vat over de Cimes vertelde waren ze beiden geweldig enthousiast. Maar wat bleek op 13 november toen ik richting Battice reed zat er buiten mij en de Leon nog een gast van......let op......78jaar in mijn wagen. De Gerrie, die ik in laatste instantie nog ingeschreven had als zijn laatste wens. Toen ik na de massage terug in de zaal kwam was die al behoorlijk vol gelopen en een blik in't rond deed mij besluiten: dit is een echte veteranen loop. Bekijk de uitslag maar eens: 686 aankomsten, 167 senioren, 240 vet.1, 150 vet. 2, en zelfs 40 vet 3 en dan nog 87 dames. Ook bij de vrouwen zijn de meesten ainee 1,2en 3.

Het weer was prachtig en rond de klok van 11 begon ik aan mijn 21ste 4 CIMES DU PAYS DE HERVE.
In de start kwam Luc Lenaerts nog bij mij en die heeft me de eerste 10km. vergezeld.
We liepen rustig pratend de eerste 5 km. maar nadien kreeg Luc het al wat lastig. Hij die me vorig jaar na een 5 tal km. in de steek liet moest nu na een 10tal km. afhaken. En Polleke liep rustig verder naar
km.15 in het dorpje Neufchateau waar de 2de cime, fort d' aubin, begint liepen we weer in de zon en op die cime voelde ik dat het eigenlijk vlot liep.
Boven aan de ravitpost weer mijn vrienden van Olne begroet: Phil, Claudine, Ivo en René. O wat was ik gelukkig dit is nog eens genieten,man,man,man, dit is leven. Lopen zonder doel gewoon iedere bekende medemens begroeten.
Hop, de afdaling, de vallei van de Val Dieu in en terug omhoog de cime Mauhin op. Spelend liep ik naar boven, precies zo'n jaar of 5,6 geleden.
En dan weer verder zolang de beentjes goed zijn blijven we er tegenaan gaan.
Dit is wel een plezierig stuk als je nog goed zit, anders daartegen is dit eigenlijk wel het lastigste stuk denk ik toch maar ik bleef nog steeds mensen voorbij lopen die het inderdaad zeer lastig hadden.
Allé op de muur werd ik plots aangemoedigd door Peter De Vocht ( allé Polleke trekken op uw armen en met de woorden van: " Ik doe niet anders"
kreeg ik nog een hand van Bernard Viaene en zat mijn 21ste 4 CIMES er weeral op. Onderweg had ik niet eenmaal op mijn uurwerk gekeken en nu zag ik dat ik 2.42.11h. onderweg was geweest.
Waaw, dat is zomaar 5.30min. beter dan vorig jaar en of ik tevreden was????????

Na mijn douche en massage, waar ik naast Jo Schoonbroodt lag en die me vertelde dat hij het record van de vet.3 met een 4tal minuten had verbeterd, dacht ik dat het nog wel even wachten was op de Leon en de Gerrie. Maar wat bleek, de Gerrie was tot mijn grote verbazing al aangekomen, ONGELOOFLIJK.
78 JAAR IN EEN TIJD VAN 3.09.52 FANTASTISCH. Jo als we dat binnen zoveel jaar nog kunnen dan staan er ons nog mooie jaren te wachten. Bij mij is de GERRIE de winnaar van de 4 CIMES.
De leon deed er uiteindelijk 3.43.15h. over. Na de casse-croûte en de nodige Val Dieu's reed ik met 2 tevreden gepensioneerde mensen terug naar Nijlen.
Toen ik de Gerrie afzette zei hij tegen mij: Polleke tot volgend jaar hé. Waarop ik antwoordde: hoe kom je dan dit jaar niet meer trainen zei
hij: Neen jongen, om terug mee naar BATTICE te rijden.
Zo zie je maar hoe mooi het leven kan zijn en hoe gelukkig je iemand kunt maken.

Allé nog nen dikke proficiat aan de Jo en nen grote DANK U aan de initiatiefnemers m.n.

Guy, Fernand, Bernard et Michel. Salut
Polle(ke)