LES 4 CIMES DU PAYS DE HERVE - Polleke Celis

 ALS DE WEERGODEN EEN AFSPRAAK HEBBEN MET DE ORGANISATOREN of, ALS DE ORGANISATOREN EEN AFSPRAAK HEBBEN MET DE WEERGODEN

Zondag 10 november 2013, regenen dat het giet, grijs, mistig maar toch zijn we weer met zijn drieën van de partij.
De Gerrie ( 80 jaar), De stalen Leon ( 68 jaar) en de benjamin Polleke Celis ( 58 jaar).
Voor de benjamin van het trio is het wel zijn 23ste deelname aan dit loopfeest, dat dit jaar letterlijk in 't water dreigde te vallen.
We waren al voor 10 uur in Battice, temperatuur 3°, en nog steeds kille, grijze, regenachtige wolken.
Toen we de sporthal betraden waren er amper 5 andere lopers aanwezig.
Maar het ritueel van de vorige jaren heb ik niet veranderd: = massage, loopplunje aantrekken, boterhammetje eten, en startnummer afhalen.
In de zaal was het een drukte van jewelste, niemand had precies goesting om naar buiten te gaan waar de koude regen nog steeds lekker naar beneden viel.
Hier ontmoette ik Fernand ( = één van de organisatoren) en die vroeg me of ik Bernard ( = ook één van de organisatoren) niet had gezien.
Wel Bernard stond vlak achter Fernand en die vertelde toen dat de start met een kwartiertje was uitgesteld wegens het uitlopen van een andere organisatie.
Ik door de regen terug naar de sporthal......brrrrr, nat, fris en grijs weer maar we zijn eigenlijk soms meer gewoon.
Daar heb ik omgeroepen dat we een kwartiertje meer tijd hadden en heb ik met enkele collega lopers nog een babbeltje gemaakt.
EN TOEN HET ZOVER WAS OM ACHTER DE DRUMBAND NAAR DE START TE GAAN WAS HET GEDAAN MET REGENEN EN STOND ER ZOWAAR EEN WATERZONNETJE ACHTER DE WOLKEN.
En dat zonnetje zou een kilometer of 5 later achter de wolken te voorschijn komen en konden we weer genieten van de oh.....zo mooie vergezichten.
De 4 CIMES heb ik gelopen zoals al die vorige jaren= mijn eigen tempo, genoten van de vergezichten boven op FORT D'AUBIN, genoten van de afdaling naar de Vallei van de VAL DIEU,
al puffend genoten van de CIME DE MAUHIN, en nadien me weer in het slagveld gegooid. Want na deze klim zitten we toch in het moeilijkste deel van de 4 CIMES.
Maar na 22x weet je dat wel. Allé nog eens zien of het me dit jaar weer lukt om hier nog te trachten een pasje sneller te gaan.
En ja, ook dit jaar kon ik weer een heel aantal collega's inhalen. MAAR WEER WAREN DE WEERGODEN ONS GOED GEZIND, WANT, NORMAAL STAAT DE WIND HIER OOK NOG IN HET NADEEL
EN DIT JAAR STOND HIJ HIER IN ONS VOORDEEL. Niet dat er zoveel wind stond, maar toch. Na 28km. had ik de indruk dat ik ter plaatse bleef hangen en moest ik eigenlijk in mijn binnenste
lachen want het is toch ieder jaar hetzelfde. Mensen die me in de loop van de eerste 10km. voorbij lopen kom ik hier vaak terug tegen.
Kom Pol nog 5km. te lopen en de CIME DE TRANSPINEU komt er nog aan we trachten weer om een tandje bij te steken.
En weer lukte het me en liet ik onmiddellijk een 10tal lopers achter me. Eigenlijk was ik wel verrast dat ze het stuk aan km.29 geasfalteerd hadden. Weeral een stukje natuur minder.
De klim naar de laatste ravitpost ging nog vrij goed en de beentjes voelden nog steeds soepel aan. Allé komaan nog een 2 tal km. en dan de muur.
Maar na de muur is het wel gedaan hé en zit mijn 23ste 4 CIMES er na 2.45.00 weeral op. Het is wel jammer dat ik nu weer een jaartje moet wachten, maar ik denk dat ik in de loop van
volgend jaar op mijn eentje de 4 CIMES eens ga lopen. Ja, verslaving is iets raars.

Allé een zoveelste DANK U WEL aan de mensen die deze prachtige loop al zoveel jaar mogelijk maken en graag tot in 2014.

Polle (ke)