4 Cimes 2013 - Gert Theunis (Nr1)

 Gert TheunisNa Rotterdam, Mont-Blanc en Amsterdam Marathon had ik nog eens zin om te gaan genieten van de prachtige landschapen van “Les 4 Cimes”.

Ik wou zien hoe de conditie was 3 weken na Amsterdam en deze koers lopen als afsluiter van een mooi sportief jaar . Na een rustige start vormde zich al snel een kopgroep van 9 man met alle favorieten.
Alleen Luc Alsteens, de winnaar van vorig jaar, ontbrak.

Na 7km, op de top van Croix de Charneux en onder impuls van Yves Simonet (uit Hoie) waren we nog met drie. (Collignon op papier de top favoriet, Simonet die ik wist goed voorberijd en ikzelf).
Simonet liep het meest op kop en ik ging tussendoor ook eens aflossen.

Collignon liep verstandig (dacht ik) achteraan. Maar in de tweede beklimming, die van Aubin, moest Collignon verrassend afhaken en toen waren we nog met twee.

Even later km17, zonder te versnellen en tot mijn verbazing liep ik alleen in de afdaling van Aubin. Beneden dacht ik, “wat moet ik nu doen”, wachten of toch op alles of niets mikken. De benen waren goed en ik beslot om, van zo ver, alleen door te gaan. De derde beklimming van Mauhin verliep vlotjes en mijn voorsprong werd groter.

Maar eigenlijk, volgens velen, begint de wedstrijd hierna pas. Voor mij was het doel om mijn voorsprong van 200m te beheren en te beveiligen. Na de top van “Transpineux”km30 ,was dat ook zo en, mocht ik beginnen te genieten van een geslaagde race. In de laatste rechte lijn kwamen de achtervolgers in strijd voor de tweede plaats top 100m maar voor mij was het binnen.

Als enige overlevende van de ochtend ontsnapping won ik deze prestigieuze wedstrijd voor twee jonge belofte van de régio. Collignon en Simonet moesten even aan de kant met krampen en dat bewijst hoe zwaar deze wedstrijd ook is.

 Groet, Gert Theunis

Gert Theunis inscrit son nom au palmarès des 4 Cîmes du Pays de Herve. L’athlète hannutois de 38 ans, 29e du dernier marathon du Mont-Blanc fin juin, s'est imposé au terme des 33 kilomètres de parcours devant Cédric Brennenraedts de Queue-du-Bois et Julien Dethier de Herve. 

Video :
www.televesdre.eu/www/athletisme_gert_theunis_remporte_les_4_cimes_du_pays_de_herve-82868-999-115.html