4 cimes de pays de Herve 2014 - Polleke Celis

ALS JEZELF IN DE HOEK TERECHT KOMT WAAR DE KLAPPEN VALLEN

Om 6.40 vloog ik letterlijk uit mijn bed met krampen in mijn linkerkuit. Oei, oei GOD VERBIEDT HET VLOEKEN dit is geen goed teken. 
En dat op de morgen van de 4 cimes, dit blijft hangen en speelt mee in de gedachten.
Om 8.30h. vertrokken we weer met 3 Lierse veteranen richting Battice. Polle Celis 59, Leonski Wuyts 69 en Gerry Cornette 81 jaar oud.
Zeer ontspannen hebben we ons voorbereid in de sporthal aldaar en ikzelf ben toch nog eens gaan genieten van het zicht dat je hebt vanaf de start.
Het grootste probleem enkele weken voor "des cimes" was wel de vraag van de loopcollega's hier in Nijlen LAAT DE GERRIE A.U.B. THUIS WANT OP ZIJN 
81ste KAN HIJ DAT NIET MEER AAN. JE ZULT HEM IN EEN DOODSKIST TERUG NAAR NIJLEN MOETEN BRENGEN.
Daar ik de chauffeur en de initiatiefnemer al zovele jaren ben heeft het ook wel een tijdje door mijn hoofd gespeeld maar ik wist wel dat hij beter in conditie was dan vorig jaar.
Hij zou dit jaar de Leonski wel kunnen volgen en voor de rest heb ik er mij niet te veel mee gemoeid.
Bij de start ontbrak dit jaar wel de drumband, maar MICHEL DROPSY heeft de sfeer er prima ingehouden en rond 11.00h. waren we weg.
Ik was voor de verandering eens opgeschoven naar de voorste rijen om te zien of Jo Schoonbroodt ergens te bespeuren was, maar ik zag hem niet, later bleek dat hij een marathon
was gaan lopen in Nice. Wie ik daar wel tegen kwam op de vierde rij was de Gerrie. Hij was de Leonski verloren en met de woorden " Ik vertrek hier en dan haalt hij mij wel in" vond ik dat weer wel en slimme zet van een 81 jarige.
Allé ik zelf had natuurlijk weer de 1/2marathon in Herve gelopen en met een tijd van 1.40.24 dacht ik dat ik toch wel in orde was voor de 4 cimes.
Maar de krampen van 's morgens waren nooit ver weg en tussen km.25 en km.30 heb ik echt zitten sukkelen en zwalpen en vechten tegen de krampen dat het met lopen niet veel meer te maken had.
Dit is wel de plaats op het parcours waar je het verschil kunt maken. Maar dit jaar zou het spijtig genoeg niet voor mij zijn. De benen wilden voor geen meter en het karakter vocht een ongelijke strijd uit.
Alhoewel ik nog eens een schema had bedacht om mijn tijd van vorig jaar nog eens een keer te realiseren en door te komen op km. 20 in 1.40h. klopte het tot daar nog allemaal.
Op de CIME DE MAUHIN werd ik gepasseerd door Luc Sijbens ( eindtijd 2.48.49). Jongens wat liep deze man soepel en zweverig. Hij is vanaf dat punt nog bijna 50 deelnemers gepasseerd, prachtig.
Er is wel een pluspunt als je in de voorste gelederen van start gaat, je ziet ze allemaal passeren o.a. na 1km. Jean-Luc Wuidart en An Godon, na 4km. Raphael Brabants wat me bijzonder plezierde dat deze persoon weer eens de cimes liep. Na 10km. passeerde Cristian Roomans me en deze persoon is eigenlijk nooit ver van me af geweest.
Wel had ik een beetje te doen met An want ondanks mijn gesukkel kwam ik weer bij haar op km.29 juist voor de CIME DE TRANSPINEU.
Die cime verliep wonder boven wonder weer vlot en met nog een voorzichtige afdaling tussen km.31 en 32 arriveerde ik boven op de muur in 2.53.53.
Eindconclusie: Ik heb de muur 24x overwonnen maar, dit jaar ben ik wel tegen een muur gelopen.

De Gerrie daar en tegen liep 22 minuten sneller dan in 2013 en eindigde in 3.43.40 en de Leonski deed er 3.45.54 over. Op naar 2015 voor mijn jubilee van 25x LES QUATRE CIMES.

             DANK AAN ALLE HELPERS WANT ZONDER DEZE WAS ER MISSCHIEN GEEN 4 CIMES MEER.             POLLE(ke).

P.S. wie wil reageren op dit verslag mag altijd mailen naar: paulcelis1@telenet.be