NA EEN HALF JAAR BLESSURELEED TOCH EEN DEGELIJKE " 4 CIMES" - Polleke Celis

Waar moet ik beginnen????? Eind februari 2016 heb ik ontzettend veel last van mijn lies na de 25km. van Lier. 2 Kinesisten later en een mri scan brachten geen beterschap en dacht ik fin de carrière. Tot mijn jongste zoon Bram me een 3de kiné aanbood, een jonge gast van rond de 30 die enkel manueel werkt. En dat was wat ik moest hebben. Na mijn eerste bezoek wist ik eindelijk wat het probleem was: een geblokkeerde rug. Na 7 beurten, we schrijven eind september, was het euvel al een flink stuk beter en kreeg ik weer hoop. Het lopen ging bijna pijnloos, maar snelheid zat er uiteraard niet meer in. DUS TRAINEN MAAR.

DE VOORBEREIDING: Ieder jaar loop ik de " FLANDERS FIELDS MARATHON" omdat die marathon toch een boodschap heeft. De organisatie is uitstekend en je wordt weer geconfronteerd met de gruwel die er in 14-18 is gebeurd.
Dus ter nagedachtenis van al die jonge mensen die daar 2 jaar in de modder hebben gestreden loop ik deze marathon.Het resultaat was bevredigend te noemen zodat ik uitgenodigd werd door mijn 2 zonen om mee naar de "Eindhoven marathon" te gaan.
Dit voorstel kun je zo wi zo niet weigeren en ik hapte toe......maar dit werd een lijdensweg. Weg al mijn vertrouwen.
Tot ik 14 dagen voor de " cimes" de 1/2marathon in Herve liep en daar bijna exact dezelfde tijd neerzette dan een jaar voordien. Deze 1/2m. is volgens mij al 19x georganiseerd en ik stond ook al 19x aan de start ter voorbereiding op de " 4 cimes".
Hier schrijf ik me ook ieder jaar in voor de " cimes" en was ik verwonderd dat mijn verslag van vorig jaar de uitnodiging had gehaald. Bedankt daarvoor.
DUS HET VERTROUWEN WAS ER WEER.

" LES 4 CIMES DU PAYS DE HERVE"
Ja alles was hetzelfde als de vorige jaren: de Leonski was erbij ( 71 jaar) en natuurlijk de Gerrie ook ( 83 jaar). Ik dacht waar gaat dat heen, met een man van 83 naar de " cimes" rijden, is dat wel verantwoord. Maar de Gerrie zit vol verassingen en zou zo gezegd de start gemist hebben??????????
Allé, naar het schijnt waren we voor 11uur vertrokken ( kan wel zijn) en ik had het idee om toch te trachten om onder de 3uur te lopen. Ja waarom? Wel dit was mijn 26ste " 4 cimes" en ik ben nog nooit boven die 3uur geweest. Een beetje rekenwerk vooraf wilde ik doorkomen op 15km. in 1.21h. dit is tegen 27minuut op 5 kilometer. Ik had ook de bedoeling om maar 1x op mijn uurwerk te kijken en dat was op km. 15. En daar klokte ik een tijd van 1.16.50.....dus winst en het vlotte eigenlijk wel.
Maar, in de afdaling vlotte het toch zo niet dan andere jaren, misschien een beetje angst voor mijn lies om de schokken op te vangen.

De " CIMES DE MAUHIN" verliep eigenlijk redelijk vlot en ook de stukken tussen 25 en 30km., waar ik toch een beetje voor gevreesd had want na 25 edities ken je het hier wel, waren dit jaar ook geen probleem voor mij. Het is toch ieder jaar hetzelfde, als je je in het begin kunt inhouden heb je er tussen km. 25 en 30 zoveel geniet van om al die te vlugge collega's in te halen. De laatste 3km. heb ik me nog volledig kunnen geven en stond ik na 2.56.55h. terug boven op de muur.
En of ik tevreden was...met dank aan mijn Kiné die ik hier wel even wil vernoemen: Bram Te Rijdt uit Nijlen.

De Leonski aasde op een tijd onder de 4 uur en klokte 3.57.58h. En ja, de Gerrie had de start gemist, maar hij heeft zijn casse-croute toch maar lekker opgesmuld met 2 Val Dieu's. Nadien namen we afscheid van een moede Bernard Viaene en bedankte de organisatie voor weer een mooie dag. Toen we huiswaarts reden is de Gerrie gezellig in 't slaap gevallen en heb ik hem veilig terug in Nijlen afgezet.

Bedankt organisatie en hopelijk kunnen we er volgend jaar weer bij zijn.
Polle (ke)
-------------------------
Naschrift van Polle, na Olne-Spa-Olne, voor Rik

Na het lezen van het bericht vd. atletiekclub van Hasselt over "Rik Marien" heb ik beslist om O-S-O als eerbetoon te lopen voor de " RIK".
70 km. lopen over een parcours dat de " Rik" enkele jaren geleden ook nog steeds op zijn palmares zette.
70 km. met zijn vergezichten, zijn bossen, zijn slijk ( alhoewel het in 2016 relatief droog was), zijn kleine gehuchtjes, en natuurlijk de traditionele babbel na de aankomst bij een trappist of een ander biertje.
70 km. met het gedacht ik zit nu op 48km. maar waar zit de rest?????
Toch was de " RIK" steeds in mijn gedachte.
Het doet me iets om zo'n vriendschappelijk persoon te moeten missen.
Hij heeft me ook ongelooflijk veel tips gegeven om een trail te lopen.
EN VOOR DE " RIK " HEB IK MIJN 20STE OLNE-SPA-OLNE VOLBRACHT. 

    Polle.