Verslag 2017 - Frank Veugen

Halve van Battice !?

Tot een aantal jaren geleden was ik ieder jaar present bij de Les 4 Cimes; de 33 kilometer van Battice! Dat is voor mij één van de mooiste lopen en met name de gastvrijheid van de organisatie trok mij ieder jaar aan. Ik heb enkele jaren pauze genomen en mijn hardlopen op een ander vizier gezet tot dit jaar. Ja dit jaar is de halve van Battice,ruim 16 kilometer wel te verstaan! Het leek me een uitdaging om weer terug naar Battice te gaan en ik had me aanvankelijk voor de 33 kilometer ingeschreven en toch……  De halve was ja een zekere uitdaging en ook een stimulans dat een oud plaatsnaamgenoot met me mee zou gaan met samen uit en samen thuis. Wel hoe ging het? Ruim een uur voor de start haalde ik mijn borstnummer op en ging naar de auto om me startklaar te maken. Ondanks dat het koud was en mijn vingers begonnen te vriezen, besloot ik toch te starten op korte outfit. NB: weet dat de 33 km niet de 16 km is (enkele jaren terug had ik na 27 km zo koud dat ik een vuilniszak als kleding over mijn hoofd kreeg van de organisatoren dus voor de hele van Battice een lange outfit aan!).

Om 11.00u was de start. Ik was wel 50 meter achter de startstreep, en ging vrij gelijk rechts de stoeprand de afdaling in. Eenmaal beneden de bocht naar links en ik had vrij gelijk mijn tred te pakken. In mooie tempo liep ik onbevangen de wedstrijd in. Ik had geen sporthorloge om want de batterij was leeg…. Oh…. Op gevoel liep ik de wedstrijd en ik kon het gewoon doen daar ik de route goed ken. Na een kilometer haalde ik lopers in en dat ging maar door tot de finish! Ja echt! Liepen veel lopers te hard? Mogelijk, maar veel lopers liepen langzaam daar ze de hele moesten lopen!?! Het publiek moedigt ons telkens aan zeker als we klommen….. Mooi!!! En mooie vergezichten! Wat is Hervé mooi! Dan op 8 km punt een bordje met 16 km linksaf en 33 km rechtdoor…. Het ging steeds goed met mij! Elke keer richtte ik mijn vizier op de loper vóór mij. Bij de laatste heuveltop bij het kleine kapelletje linksaf het veldweggetje op. Voelde me prima en had power!!! In turbo ging ik het veldweggetje door naar Battice. Eenmaal daar nog de laatste grote heuvel op naar de finish. Ik haalde nog veel lopers in. Finish 1.19.39 met een mooie 55e plaats overal. Tevreden! Daarna het echte toetje nog: zie foto onder!

Heerlijk nagenieten samen met Tom Vromen die bijna een kwartier na mij kwam. NB: enkele jaren terug hadden wij de hele van Battice onder de drie uur volbracht. Battice is fantastisch! De hele en de halve. Fantastisch! Dank aan de organisatoren. En tot volgend jaar!

Frank Veugen