Home    Wedstrijduitslagen    Persoonlijke Records    Trainingtotalen     Wedstrijdkalender   Mail Me
Wedstrijdverslagen Jogger Jo Schoonbroodt 2018

Klik op onderstaand verslag:
Maastricht - Maastrichtsmooiste 10EM
Maastricht - RonForRunMaasvalleiloop
Vise (B) - Maas Marathon
Maastricht - Treechloop 11,5km
Rotterdam - Marathon
Maastricht - Groeneloper Run 10km
Brunssum - Parelloop Toprun 10km
Stein - 6 uur Ultraloop
Posterholt - Annendaalloop 1/2 marathon
Beek - Poort naar het Heuvelland Trail 30km  


Maastricht - Maastricht Mooiste www.maastrichtsmooiste.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
10-jun-18Maastricht1080m0:40:07154:001182 2524 2m/s144160Polar
10-jun-18Maastricht16,1105m1:06:2814,64:061216 3226 2m/s151163Polar
16+10=26 km GENIETEN (Maastrichts Mooiste Double)
10Km (40:08) +10EM (1:06:28) = 26Km GENIETEN.
Tel daarbij de 3 Warming-Up sessies die ik mocht geven.
3 * een massage genoten.
Daarbij de lekkere Limburgse Vlaai die ik ook "Double" mocht nuttige en het werd weer een sportief loopfeest in "Us Sjoen Mestreech".Als ik naar het centrum fiets zie ik steeds meer mensen in lopers outfit richting Markt wandelen. Het heeft wel wat dat een evenement zoveel sportievelingen en aanhang naar de stad doet trekken. De sfeer is gemoedelijk en bij de JustGoo tent lever ik mijn sporttas in.

Als eerste staat er een warming-up gepland met de 5km lopers van Nordson en iedereen die mee wil doen. Zelfs Patrick Heubel (De Sjoester), na jaren weer een wedstrijdje, doet fanatiek mee. Om de beentjes los te maken ga ik na de start van de 5km naar de massagetafel. Even de ogen dicht en relaxen.

Part 2 is een JustGoo warming-up die ik mag verzorgen voor de 10km lopers. Nu mag ik zelf aan de bak en start aan een tempo van 4 min. per km, wetende dat we vanaf Casino Slavante een stevige helling krijgen met daar direct achteraan de klim van de Zonneberg.

Marcel Nijsten, Dennis Kroon, Frank Soeters en John Simpson zijn me voorbij gevlogen. We passeer ik nog de eerste dame, Lisanne Houben. Ik verschiet niet al mijn kruit omdat er nog een loopje hierna komt. De een eindtijd van 40:07 verbaast me wel voor deze (gekrompen) 10km.
De wedstrijd wordt gewonnen door Arne Jacobs, voor Didier Frambach en Diego González Manso
Ook nu neem ik een massage om de beentjes wat op te kalefateren.

 Deel 3 begint met een warming-up voor JustGoo en andere lopers die lekker meedoen. Ik voel de 10km natuurlijk wel in de benen, maar het huppelen doet me goed en huppelen levert ook altijd stralende gezichten van de deelnemers. Als eens een zeurpiet zien huppelen?
Bij de start tref ik Zerom Chebrihiwet en Ricardo Floris. Ze zullen voor de podiumplaatsen gaan. Dennis Oomkens, Roger Rousseau en Roel Smeets hebben snode plannen om een sneltreintje te maken. Zelf heb ik geen grote plannen na de 10km en zie gaande weg wel of er een schepje bij kan.

Na een vlakke 5km aanloop mogen we in de Enci groeve vanaf Chalet Observant gaan klimmen. Rene van Uum komt me voorbij en loopt makkelijk van me weg. Richting het Enci bos kan ik de loopdraad weer stevig oppakken en win verloren plaatsen terug. Het rondje door het Enci bos geeft me goed zicht op de lopers voor me en Rene, met 100m voorsprong, krijg ik warempel in beeld. De afdaling naar de Mergelweg is een kolfje naar mijn hand en het verschil met Rene is gehalveerd.

De taaie van Uum weet lang stand te houden in het Jekerdal maar na het bruggetje over de Jeker kom ik toch erbij. "Mismieter" hoor ik als ik hem aanmoedig om toch vol te houden. Gelukkig met een glimlach en een bekende uitspraak van Renee. Richting de streep heb ik steeds opnieuw een target en de laatste die ik kan "pakken" is de eerste dame in de wedstrijd, Venetia Berk.

De 10EM zit er na 1:06:28 op (1e M60) en de vandaag verloren energie mag ik ruimschoots aanvullen met Limburgse vlaai in de finish straat. Ook nu plak ik er een massage aanvast voor ik naar huis mag fietsen.
Een mooie sportieve dag die de stad deed bewegen zit er weer op. 

 


 


Maastricht Borgharen - RonForRun Maasvalleiloop maasvalleiloop.jimdo.com
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
27-mei-18Maastricht15,5251:07:3013,84:2192 825.C 3m/s146160Polar
RonForRun Maasvalleiloop (De Hel van Haren)
Met mooie herinneringen aan de eerste RonForRun Maasvalleiloop mogen we ook dit jaar weer gaan buitenspelen langs de Maas en over de ringdijken van (geboortedorp 1950) Borgharen en Itteren.

Deze natuurloop beloofd ook deze keer weer een tropische editie te worden met nauwelijks schaduw en het parcours is iets langer geworden (15,5km)

Highlights
Rivierpark Maasvallei
Kasteel Borgharen
Paardengraf monument
Unieke flora en fauna
Prachtige vergezichten
Rond de visvijver
Langs het Julianakanaal
Hoeve Hartelstein
Over de dijken

De start bij de Burght van Haren werd deze keer, ivm werkzaamheden, een gezamelijke wandeling van het kasteel naar de toegangspoort aan de Kasteelstraat. Daar gaan beide afstanden van start richting Kermisterrein en over de dijk stroom afwaarts langs de Maas. De temperatuur ca. 25.C valt mee, maar het is de dreigende bewolking die een drukkende hitte veroorzaakt. De kopgroep van de lange afstand (Diego Gonzalez Manso, Remko Rinia, Dennis Oomkens, Roger Heiligers en Koen Huizinga) neemt gelijk al afstand. Op de korte afstand lopen Luuk Janssen, Harm Alkema en  Sven van Oort voor de hoofdprijzen. Het parcours ligt er hobbelig, droog en stoffig bij. Verstandig is het om niet te kort op de voorganger te lopen bij de single-tracks om het overzicht te houden.

Na de splitsing is er meer duidelijkheid wie voor me loopt. Ik zie Robert Willemsen en bij me lopen Renée van Es, Dave Loenis en medeorganisator Micha Juffermans. Bij de eerste drankpost blijft Micha achter om de verzorging wat beter te organiseren. (5km in 21:37)

Het warm rondje om de visvijver is een prima toevoeging in het toch al mooie parcours. Hier is geen schaduw en de koperen ploert laat zich weer goed voelen. Na Itteren gaat het omhoog de dijk op van het Juliana kanaal. Renée van Es (1e dame) en pa op de fiets hebben er goed de pas in.

Bij Hartelstein is de 2e drankpost en ik neem naast drinken ook een douche voor dat we de broeiende maasvallei in gaan. Rene verdwijnt uit het zicht, ze gaat zo snel over de harde modderhobbels dat pa zijn spatbord verliest. Langs de Maas in Itteren loopt Dave Loenis voor me en moeizaam nader ik. Bij de kapel van Itteren staat Fernard Chapin volgens afspraak met water, maar op de fles die hij me aanreikt zit de dop zo vast dat ik deze met zweethanden niet open krijg. Na een gvd dan maar de hell in zonder extra water.

Bij het paardengraf verloop ik me omdat ik een duidelijk bord (haakse bocht links) mis (vermoeidheid) en op mijn schrede mag terugkeren. Dave is nu uit mijn vizier. Terug in Borgharen volgt een grasparcours over deel van de ringdijk en de oversteek van de Kanjel. De passage over een aardappelveld is wel apart te noemen. De boer heeft het pad gewoon vol geplant en opgehoogd met aardappelenheuvels waar we dwars overheen mogen. Op het fietspad naar Borgharen krijg ik Dave weer in het zicht en probeer in een laatste versnelling nog kortbij te komen. Voor een inhaal actie is de afstand naar de finish te kort. Met een 8e plaats en 1:07:30 over 15,5 km hobbel paden zeer tevreden en me gehouden aan de "stalorders" (brief met startnr) van dochter Anouk Schoonbroodt

Lang droog nagenieten gaat niet lukken want de lucht is inmiddels inkt zwart geworden en het rommelt in de verte. Even later breekt de zondvloed los en gaan de hemelsluizen open.
Een zeer memorabele Ron for Run Maasvalleiloop 2018. De "Hel van Haren" had niet zozeer last van de warmte, maar meer van hagelstenen en windvlagen die teisterden veel deelnemers op de laatste km's. Straten liep onder (Hoeg Water), dranghekken en finishboog gingen om, de tent van Ron for Run hielden we met 10 personen aan de grond. Maar iedereen had een big smile met gratis ijs (Luna Rossa) en Limburgse vlaai (Bakkerij vd Weerdt).
Ondanks de ongelijke strijd met de natuurelementen toch weer een goed georganiseerde uitdaging. Chapeau.


Vise - Maasmarathon www.maasmarathon.com
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
13-mei-18Vise (B)42,275m2:51:2614,54:10530 2614 NW147161Polar
Breaking3
Krak (Breaking) zei mijn tand een paar dagen voor de Visé (B) Maasmarathon en goede raad is duur. Ik loop liever een marathon dan dat ik naar de tandarts ga.
Toch maar even tandarts Schmetz gebeld en kon de laatste werkdag voor de marathon nog bij hem terecht. De amicale man uitgelegd dat ik twee dagen later de marathon wilde lopen (en het liefste onder de 3 uur) en of hij bij de behandeling daar rekening mee wilde houden? Zonder verdoving (marathonlopers kunnen tegen een stootje) werd het gat kundig gedicht (zonder een centje pijn) en kreeg, terwijl ik met de mond wijd open lag, nog de nodige complimenten over mijn lopersleven waar ik enkel op kon reageren met muhm en nuhm. Over mijn regulier bezoek aan hem was hij minder tevreden. Zelf stapte ik uitermate tevreden naar buiten en het leven van een marathonloper zag er plotseling weer rooskleurig uit.

De Maasmarathon, met doorkomst Maastricht staat ook dit jaar op mijn loopmenu en de looplat ligt hoog (< 3uur). Mijn eigen "Breaking3" project.
Samen met Brother in (marathon) Arms, Iwan Theunissen, op schema 4:10 min/km en Roel Smeets als Pacer vanaf Maastricht gaan we het "Marathon Beest" proberen te bedwingen. Sjiek is miech dat.

De weersomstandigheden lijken me gunstig als ik zondagochtend om 7:20 uur met Iwan richting Visé ga. Wel wat druilerig maar weinig wind en goede temperatuur. Door wegomleidingen staan we uiteindelijk voor een bord verboden in te rijden terwijl "onze parkeerplaats bij de school" juist in het verlengde ligt. Tja de adranaline is al hoog van de voorpret dus gas geven en toch de smalle straat in. Ja, dan kun je er op rekenen dat juist op dat moment de Belgische Gendarme wakker is en van de andere kant de straat ons tegemoet rijd. De goede man schudt meewarig wat met zijn hoofd en wij roepen, met gesloten raam, "excusez nous nous venons pour le marathon". Het akkefietje loopt goed af, maar de toon voor vandaag is gezet. Rien ne peut nous arrêter. Niets kan ons Stoppen!

Het startnummer is snel opgehaald en er is nog tijd, liggend in een donkere hoek van het inschrijflokaal, voor een laatste taktiek bespreking. Deze is simpel en duidelijk 4:10/km en dat een marathon lang. Patrick Stitzinger en Roel Wijmenga (de dag ervoor 2e op NK Steeple) komen eens buurten in de donkere hoek en zij vormen een koppel tot Maastricht waarna de Stitz het mag afmaken in een tempo dat "iets" sneller is dan ons plan. Uiteindelijk zal de Stitz 3e in de marathon worden in 2:32:07.

De TGV start in Visé vroeg (9:05 uur) met Iwan TheunissenRoy PloumPhilipe Brants en Frans Hool. Er haken nog meer lopers aan die net onder de 3 uur willen lopen. Na het plaatselijke rondje om de kerk steken we de Maas over en lopen richting Luik. (5km in 20:55)

Na een lus richting zuiden keren we naar het noorden, langs de Maas stroomafwaarts  (10km in 41:50). We hebben  een vrij grote groep lopers en Frans Hool loopt langzaam van ons weg, ondanks aanmaning om het rustiger te doen. Iwan en Roy haken even af voor een pi(t)sstop. Als ik het bord 15 km zie, en mijn horloge geeft een tijd onder het uur aan, voel ik nattigheid. Mijn gps geeft 14 km aan, we hebben ergens een km gemist! Even denk ik dat het een eenmalige fout is maar als mijn gps klok 15km en 1:03:08 uur aangeeft komt de organisatie met een bord van 16km. We zullen de borden van de organisatie maar verder vergeten en onze eigen km's aanhouden, mogelijk komt er nog ergens een correctielus?

We lopen inmiddels langs de sluizen van Ternaaien richting Nederland (Maastricht) 20km in 1:23:56. De stadsschaapskudde wacht ons blèrend op. Pacer Roel Smeets begeleidt nu onze groep. Via de Kanaaldijk onder de Kennedybrug gaat het naar het Stadspark. Het aantal supports neemt toe maar staat zeker niet 5 rijen dik de marathon op te wachten. Maastricht ontwaakt nog, het is tenslotte pas half Elf. ;-)

Bij het opdraaien van de de oude Servaasbrug passeren we het 25km punt in 1:44:43. "Slavendrijver" Walter de Ling komt op de fiets erbij. De groep dunt uit als we aan de andere kant van de Maas zuidwaarts lopen. Roy Ploum, Philipe Brants, Stéphane Moniotte en Patrick Vandenbeek houden stand en snelle starter Frans Hool haakt af. Met Iwan op de bok dendert de TGV non-stop richting Heugem - Maarland (30km in 2:05:22). Iwan heeft een 2e pi(t)sstop maar komt er richting Eijsden weer bij.

Aangekomen in Eijsden zijn de formele verzorgingsposten onderweg bemenst door leden van mijn Maasrunners club, aan aanmoedigingen geen gebrek. (35 km in 2:27:00). De km's en vermoeidheid worden nu duidelijk merkbaar en de kinderkopjes maken het er niet makkelijker op. Ik treuzel met het gebruiken van de laatste energiegel en Iwan loopt wat weg van me met Roy. Gelukkig is Roel er om bij me te blijven en het tempo weer op te pakken.

Langs het crematorium krijg ik weer een nieuwe impuls om door te lopen. We passeren de grens Nederland-België bij het Withuis en draaien Moelingen in. (40 km in 2:48:06). Ik kom niet in de problemen en de Maasdal TGV nadert eindstation Visé (B) in een tijd van 2:51:25 en 1eM65.

Het Maasmarathon "Beest" is "Breaking" Bedwongen. (BBB)
#Breaking3 #ImoveMe #RonForRun #Frontrunner
Weer een mooie uitdaging aan den lijve ervaren.


Maastricht - Treechloop www.treechloop.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
29-apr-18Maastricht11,5205m0:47:2014,64:06260 13 204m/s155 162Polar
Maastrichts Gezelligste - Don't Run, Fly
De Treechloop, ook bekend als Maastrichts Gezelligste is een klassieker en zo een beetje de opening van het loopseizoen. De heuvelachtige 11,5 km uitdaging wordt de eerste wedstrijd na de Rotterdam Marathon en is een mooie warming-up voor de Maasmarathon (Visé-Maastricht-Visé) achter 2 weken.

Afgelopen week ruim 100 Spaanse km's gemaakt tijdens vakantie in de heuvels achter Alicante. Het weer in Maastricht is vandaag in de ochtend nog met regendruppels maar als ik naar Treech fiets komt de zon door en hoop ik op Spaanse temperaturen.

Vandaag als loopsloffen trek ik de witte Asics Dynaflyte aan. (Don't Run, Fly!)
Een prima schoen voor dit soort afstanden en toch nog genoeg demping in de afdalingen.

Bij het inlopen tref ik Roger Rousseau en Roel Smeets en echt veel zin hebben beiden nog niet. Dat zal snel veranderen als het startschot klinkt. Ik loop met o.a. Michel Deckers de eerste km's en voor ons zie ik Dennis Kroon tussen de kopgroep en onze groep.

Na 3km (11:11 minuten), op Belgisch grondgebied (Petit Lanaye), zit het vlakke stuk van het parcours erop en mag de nieuwe Treechberg bedwongen worden. Volgens Strava de Klim van Petit Lanaye naar Rue de Caster. Deze kuitenbijter is niet mijn ding en ik ga gepast naar boven waarbij ik door meerdere lopers wordt ingehaald. Boven is het uitzicht over het Maasdal mooi. Veel tijd om te genieten is er niet want er komt een volgende klim in het bos van Caestert. (5km in 21:40)

De volgende klimmetjes zitten in het rondje om de Observant. Ik verlies niet veel tov de andere lopers, sterker nog ik zie lopers terug vallen en in de afdaling van de Observant richting Enci-bos win ik een aantal plaatsen.

Op het plateau van Fort St.Pieter zie ik John Bosch voor me lopen en aan zijn houding is te zien dat er iets niet klopt. Als ik bij hem kom verneem ik dat er heup malheur is en ik wens hem sterkte. Willy Peter komt bij me aansluiten en geeft me steun op de laatste km's. (10km in 41:30).

De afdaling van de Zonneberg en Casino Slavante doen we samen. Onderaan de heuvel is het nog 900m en Willy blijft me steunen tot aan de streep. Na 47:20 minuten zitten de 11,5 km erop. De verdienste is een 13e plaats algemeen en 1e M55.

Met een lekker stuk Limburgse vlaai en koffie kan ik weer terugkijken op een mooie Treechloop. Organisatie bedankt.
Tevens een goed gevoel vooruit naar de Maasmarathon die 13 mei hier ook voorbij komt.

Ricardo Floris wint voor Guy Maas en Bob van Kasteren.
Meervoudig podium loper Roger Rousseau valt er juist naast maar laat een mooie opgaande lijn zien. 


Rotterdam - Marathon www.rotterdammarathon.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
8-apr-18Rotterdam42,260m3:00:0914,14:1613986 46420.C 2m/s148160Polar
Rotterdam - Fuck the Calculator?
Mijn Rotterdam voorbereiding sneuvelde geveld door de griep in februari. Tot dan liep ik weektotalen van 140 km. De winter was net te lang voor mijn gedaalde weerstand. De vermoeidheid was zo erg dat ik mijn veters met moeite kon vast maken. Ook de luchtwegen sputterden tegen als ik een versnelling wilde doen.
Kortom geen kwaliteit trainingen en ook weinig fut voor Sjeng Aon de Geng.
Mijn 10km wedstrijd, een week voor de marathon, was met 40:15 een indicatie volgens de running calculator dat 3:08 uur het max haalbare was op de marathon.
Tja, als je dan (beetje) eigenwijs van plan bent om op 4:15 min/km te gaan lopen, om toch die sub 3 uur op de marathon te halen, ga je op het randje. #FuckTheCalculator
Ricardo Floris van Florisrunningevolution.nl lapt me vooraf nog op met een sportmassage. (Ricardo Bedankt)

Mijn 22e deelname aan Rotterdam Marathon krijgt een speciaal spannend accent omdat dochter Anouk haar Marathon debuut maakt samen met de andere Ron's Angels  (Wendy,BiancaTamara). Ik heb een handje mogen helpen in hun voorbereidingen en nu op M-Day mogen ze het zelf doen.

Op zaterdagmiddag arriveren we mooi op tijd op de Sportexpo waar ik mag aanschuiven in een gesprek "De marathon tafel draait door", geleid door Peter Kuijper.
Er hangt een goede sfeer en we treffen de nodige bekenden. We overnachten in Spijkenisse bij Peter en Carmen waar de verzorging heel gastvrij is.
Om 8 uur zondagochtend stappen we in de metro en gaande weg ademd de metro enkel marathon luchtjes. Omkleden mogen we in het kantoor van Nick Verstappen en dan gaat het richting start die verplaatst is van de Coolsingel richting Erasmusbrug. De nieuwe startplaats is niet echt een succes want het is door de smalle stoep, dringen om langs Wave 5 - 4 - 3- 2 - 1 in Startvak C te komen. Daar tref ik tot mijn verbazing Rene Kuijs die normaal voor onverhard gaat en zich nu op het asfalt gaat uitleven. Ook Erik Haakma en Dennis Oomkens staan in Vak C. Dennis heeft grootse en realistische plannen voor eindtijd 2:45 uur (en dat gaat lukken). Met Rene spreek ik af dat we starten aan tempo 4:10 - 4:15 minuten/km, dat zou een eindtijd van 3 uur opleveren. Nu kijken of theorie en praktijk met elkaar matchen.

Helicopters hangen boven ons en Lee Towers doet zijn "Never Walk Alone". Iedere keer grijpt het me toch weer aan als er massaal meegezongen wordt. Na het kanonschot komt de meute (14000 deelnemers) langzaam op gang. Na een halve minuut passeer ik de startstreep en gaat het marathon avontuur beginnen. Dennis Oomkes loopt op de Erasmusbrug langzaam uit mijn zicht en Rene Kuijs is nabij. De eerste drankpost is een puinhoop, veel te druk en enkel tafels aan een kant. Na wat oponthoud heb ik drinken en kan weer doorlopen. (5km in 20:44)

Het is nog steeds erg druk op het parcours en erg opletten (10km in 41:11). Deze 10km tijd is minder dan een minuut langzamer dan een week geleden, maar mijn gemiddelde hartslag geeft 144 aan. Rene loopt nog altijd bij me en we controleren elke km het tempo. (15km in 1:01:50 en 20km in 1:22:19).

Het Halve Marathon punt wordt bereikt in 1:28 uur en er gloort hoop voor een eindtijd onder de 3 uur. De gemiddelde hartslag gaat naar 148 en ik voel dat ik richting mijn omslagpunt ga. Rene laat ik lopen. (25km in 1:42:57) De Erasmusbrug is de volgende hobbel in het parcours en het publiek staat hier massaal. (30km in 2:03:54)

Aan de andere kant van de weg (40km punt) komt de kop van de wedstrijd ons tegemoet. Ze hebben het rondje Kralingen er al op zitten, dat is waar ik aan mag beginnen. Het aantal toeschouwers is hier het minste en eigenlijk het hardste nodig (35km in 2:24:59). De wedstrijd wordt door de gelopen afstand zwaarder maar echte problemen heb ik (nog) niet. De gemiddelde hartslag is nu 150/minuut en we gaan richting centrum. Nu zie ik de lopers die nog aan rondje Kralingen beginnen en ontwaar af en toe een bekende. Over en weer klinken aanmoedigingen. (40km in 2:46:20)

Ruim 12 minuten voor nog 2 km zie ik op mijn klokje. Juist als ik denk "Kat in een bakkie" slaat de "KRAMP" massaal toe in benen en armen. Geen controle over je eigen lichaam voelt vreemd, de benen schoten alle kanten op, behalve naar voren.

Rennen wordt wandelen met stilstaan. De mooie tijd glipt weg en op de Coolsingel zie ik de klok op 2:59 uur staan. Het publiek schreeuwt me vooruit, mijn geest wil wel en er is nog puf genoeg. Maar die benen leven een eigen leven met helse scheuten. Sjravelen en afzien noemen ze dat, of eigenlijk overleven. Uiteindelijk is het 3:00:09 (netto) als ik mijn klokje indruk als 1e M65. Fuck de Calculator?

De gelopen afstand blijkt overigens meer dan 42,195 km te zijn.  Maar goed, wat is 9 seconden op een mensenleven? ;-)
13 mei mogen we het opnieuw "proberen" bij de Maasmarathon Visé-Maastricht-Visé.

Super trots dat dochter Anouk haar eerste marathon goed wist te volbrengen in Rotterdam. Ook alle Ron's Angels (Wendy,Bianca, Tamara) gefeliciteerd met deze prestatie.


Maastricht - Groeneloper Run 10km www.groeneloperrun.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
1-apr-18Maastricht1030m0:40:1514,94:01238 148 3m/s150161Polar
Nieuwe wedstrijd in Maastricht
Door de A2 snelweg in een tunnel stoppen is er in Maastricht bovengronds een verkeersluw tracé ontstaan dat als "Groene Loper" mogelijkheden bied voor hardlopers, wandelaars enz.
Na jaren van een grote bouwput ging afgelopen weekend formeel de bovengrondse route open en deze gelegenheid werd door Ricardo Floris en Raoul Spronken aangegrepen om op Paaszondag 1 april (geen grap) er een loopwedstrijd te organiseren met de naam GroeneloperRun. Afstanden 5km en 10 km.

Met nog een week te gaan tot Rotterdam Marathon een ideale gelegenheid om de benen nog eens te laten werken. De weergoden zijn ons aardig gezind en ondanks de soms harde wind is het voor de eerste keer dit jaar "korte-broeken-dag". Rokjesdag maar dan voor de heren.

De 5 km (1 ronde) start om 13 uur en ik loop als warming-up met wat lopers van mijn verschillende loopgroepen.
Michel Deckers begeleid het statushouders Talenten team en ik mag Huruy, Morteza, Kahsay, Michaele en Dawit na hun 5km een cooling-down geven. 

Om 14:30 uur (erg laat tijdstip) start de 10km loop over 2 ronde. Vooraan gaat de strijd tussen Maarten Zeegers, Didier Frambach en Diego González Manso. De finish zal ook in deze volgorde zijn.

Doordat we op de Groene Loper een heen en weer route hebben is goed te zien wie voor en achter je loopt. Over en weer klinken dan ook de aanmoedigingen. Het loopplezier wordt hierdoor wel verhoogd.

We verlaten het rechttoe rechtaan stuk om via de zgn paardentunnel een rondje om de vijver achter het Geusselt complex te maken. De werkzaamheden aan de bestrating zijn hier nog niet afgerond en de ondergrond is onverhard.
Na een ronde geeft het klokje 20 minuten aan en een eindtijd op het winderige parcours van rond de 40 minuten is nu de uitdaging.

Ik loop al een tijdje solo en het gat voor me naar Didier Rocks en Stefan Moens wil maar niet kleiner worden. Achter me lopen Mark Nauts en Roy Stevens.

Zonder te forceren kom ik na 10km "binnen" in een tijd van 40:15 minuten. Weer een beetje sneller dan de Parelloop in Brunssum maar niet echt goede papieren voor een sub 3 uur in Rotterdam.


Brunssum - Parelloop TopRun www.parelloop.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
18-mar-18Brunssum1030m0:40:3914,84:0394 940 3m/s147165Polar
Tja, en dan word je laatste in de Toprun Parelloop

Vandaag een verwacht maar toch confronterend resultaat (40:39 min.) tijdens de Parelloop TopRun 10km. 
Voor de eerste keer een "vlakke" 10 km niet onder de 40 minuten EN laatste in de wedstrijd.

Verzachtende omstandigheden genoeg (Naweeën Griep, Hak malheur en vooral die ijskoude wind brrrrr.) 
Positief is dan wel dat er 10km begeleiding van de bezemfietser was en mijn laatste km tevens de snelste km.
(Snel naar de warmte binnen en vergeten, de organisatie was weer zoals gewend Top)

Een verslag
Samen met Erik Haakma sta ik achteraan in het startvak waar hoofdzakelijk lopers met Afrikaanse roots staan te trappelen in korte broek en singlet, om te vertrekken. Het startschot gaat en ondanks een starttempo van 3:30 min/km is na de eerste bocht de straat voor me nagenoeg leeg. Waar zijn de Afrikanen, gevlogen?

Enkele km's kan ik Erik Haakma nog bijbenen maar merk al snel dat de koude lucht me geen goed doet op mijn longen. Noodgedwongen ga ik aangepast verder en krijg de bezemwagen (fietser) als begeleider.

De eerste 5 km gaan in 20:11 en de kop van de wedstrijd komt me tegemoet. Wat een geweld. Het is een compact peloton dat bij elkaar beschutting zoekt tegen de straffe wind.

Zelf mag ik solo de klus afmaken waarbij Roger vd Merwe de laatste km op de stoep met me meeloopt om me aan te moedigen. (Zie plaatjes met Roger in het geel op de achtergrond)

De laatste km gaat daardoor het snelste en ik kom nog aardig in de buurt van Erik Haakma.

De leerzame en memorabele 10 km uitdaging zit na 40:39 minuten koukleumen erop en in dit veld hoefde ik echt geen moeite te doen om laatste te worden.

Waren dit de Olympische Spelen of zo kreeg ik als vraag tav mijn laatste plaats.
39 tellen is natuurlijk niets in een mensenleven. De toplopers lieten trouwens vandaag ruim een minuut liggen. 
Komende weken, voor NN Marathon Rotterdam, wat kwaliteit trainingen erbij en dan "Sjeng aon de Geng"


Stein - Ultraloop www.ultraloopstein.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
4-mar-187Stein42,44155m3:23:1212,54:4760  8.C 3m/s136161Polar
Geen Zes uur Ultraloop maar duurloopje?
Het lange staartje van Koning Winter heeft mijn weerstand totaal gebroken. De Ultraloop Stein voorbereidingen zijn totaal overhoop gegooid. Daar waar ik moeiteloos weken van 144 km draaide stokte de loopmachine en viel noodgedwongen terug naar NUL km in de week. Het voelde aan als een zware crash en zelfs veters vast maken was met hoge hartslag. De Danikerbosloop moest ik al laten lopen.

Inmiddels probeer ik de loopdraad weer wat op te pakken en mijn vizier op Rotterdam te richten.
Het herstel na een training is nog knudde. Ook de extreem lage temperaturen zijn niet mijn ding en helpen me niet vooruit. 
Alles stond in het teken van Stein en twee dagen voor Stein kreeg ik nog goede behandelingen bij Bmetric Osteopathie Edward Rietbergen en Bmetric fysiotherapie Stan Loo om de boel los te maken. Mannen bedankt.
De nieuwe Asics Nimbus 20 loopsloffen, mijn ultieme pantoffels voor het langere werk, waren ingelopen.

Een zes uur hardlopen ga ik echt niet trekken en zou ook onverantwoord zijn. Luisteren naar je verstand en Jenny ipv je lopershart noemen ze dat. Ja het kan en mag. Tja en wat doe je dan na veel wikken en wegen?

Tussen Zes uur lopen en niets doen is een middenweg. Thuis "verkoop" ik het als een duurloopje dat ik toch van plan ben om te doen en ga met een weifelend gevoel richting Stein. Sneeuw en ijs zijn aan het smelten met eindelijk positieve temperaturen sinds lange tijd.

Het Ultraloop wereldje lijkt kleiner te worden en waar Stein vroeger 250 deelnemers trok staan er nu een vijftigtal. Het verplaatsen van het starttijdstip naar 12 uur helpt ook niet om meer deelnemers te trekken. In de namiddag koelt het in deze periode sterk af terwijl alle energie bijna op is. Ook is het tegen 18 uur schemerachtig in en rond het Steinerbos. Ik doe de organisatie de suggestie om de 5 en 10 km wedstrijd, die vooraf worden gehouden, volgende keer samen te voegen, zodat de Ultraloop om uiterlijk 11 uur van start kan.

Omdat het plan is om rustig te starten doe ik minimaal inlopen. Bij de start tref ik latere winnaar Werner Roels, Gino Casier (2e) en Patrick Vandebeek (3e). Ik babbel even met kanshebbers Bram van Rijswijk en Gert Mertens. Het startschot valt en ik loop mee in het tempo van Roger Kempinski. Het is even zoeken van wat het lichaam vandaag aankan en even later komt Robert Boersma aansluiten.

Het kenmerk van een duurloop is dat er ook nog verteld kan en mag worden. Met Robert Boersma heb ik genoeg gespreksstof en ongemerkt lopen we een tempo van 12,5km/u met HF 135.

Speaker Ralf op 't Broek praat de rondjes aan elkaar en houdt me goed op de hoogte tav het aantal gelopen km's. 

Vertrokken met het plan om 2,5 uur te lopen gaan de 2,5 km rondjes samen met Robert zonder zware inspanning. Na 2,5 uur besluit ik om er 3 uur hardlopen van te maken. De teller staat bij 3 uur op 37,5 km.

Tja dan is het nog maar twee rondjes om de marathon afstand te halen. ;-)
Het tempo mag nog iets omhoog, waardoor ik Bram van Rijswijk, die me gedubbeld heeft, weer inhaal.
De laatste ronde hoef ik me niet meer in te houden en gaat in 14 km/u (De snelste ronde vandaag).
Het Marathon punt gepasseerd in 3:19:44. Na 17 ronden vind ik het wel genoeg voor een duurloopje (42,44 km en 3:23:12 uur).

Duurloopje Stein tijdens Ultraloop Stein bracht me verder dan verwacht.


Posterholt - Annendaalloop Halve Marathon www.annendaalloop.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
21-jan-18Posterholt21,125m1:24:4514,9 4:01165143.C1m/s 144156Polar
Op de 21e voor de 21 keer 21 km
Zondag 21 januari voor de 21e keer de 21 km Annendaalloop Halve Marathon. Totaal 442 km hollen door Posterholt. Mooie herinneringen en met als beste tijd daar 1:15:17 als 55 jarige in 2005.

Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.
Gezien, en vooral gevoeld het natuurlijk verval, mag ik blij zijn als ik niet meer dan 10 minuten zal toegeven.

Het is fris bij de start na de lichte vorst vannacht. Een zonnetje en nauwelijks wind maken het aangenaam lopen in een groep met Ron Pepels, Roger Sieben, Rob Riksen, Hugo Nijsen, Rob Rietbroek en Erik Haakma. (5km in 0:20:20).

Voor ons loopt Maud Golsteyn en Maurice Eberson, het tempo is me net een stap te snel. Ken je grenzen!

Bij de eerste drankpost valt de groep wat uit elkaar en Ron Pepels is de betere/snellere drinker gezien zijn voorsprong richting einde eerste ronde. (10km in 0:40:27)

In Posterholt stoppen de lopers van de 1/4 marathon en loop ik met Roger Sieben als duo verder. Achter ons is een groep jagers met Rob Riksen en Erik Haakma. De jagers zijn in de meerderheid en komen kortbij na de drankpost in het dorp. De keuze is blijven wachten of door gaan voor de meute. Mijn loopmaat Roger Sieben ziet er fris uit en op het lange fietspad gaat er een tandje bij met beurtelings kopwerk.(15km in 1:01:10)

Op de landweg naar de laatste drankpost zien we het groepje Maud Golsteyn in de verte voor ons lopen en het verschil wordt gaandeweg kleiner. Een Déjà vu van het scenario van vorig jaar toen ik Maud ook bijhaalde bij km 18 en dat lukt nu weer. Maud heeft verzachtende omstandigheden omdat de nieuwe schoenen wat dwars zitten. Ik probeer haar op sleeptouw te nemen, maar de fut is eruit. (20km in 1:21:00)

Met een rappe laatste km is de finish in 1:24:47 (1eM60). Roger Sieben is nog lang bij me en loopt een PR van 1:24:53.

Bas Creemers en Marielle Stroes hollen voor de eerste keer de halve in Posterholt en zetten een mooie tijd in voorbereiding op Rotterdam. De sympathieke en attente organisatie bezorgt me nog een 21 - 21 - 21 certificaat.


Beek - Poort naar het Heuvelland Trail www.avcaesar.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantal Nr..CWindHRavgHRmaxDetails
7-jan-18Beek303502:26:3412,34:53123 1133m/s148 163Polar
Benidorm Bastards
Het vorig jaar was de vraag of de "Poort naar het heuvelland Trail" wel door zou gaan ivm de gladde winterse omstandigheden. IJsmeester Jack Hulst stelde ons op zaterdag gerust, ondanks Code Oranje maar een verwachte dooi, Ut Giet Oan. Het werd een Hals- und Beinbruch loop

Eens kijken wat de weergoden en de organisatie dit jaar in petto hebben op deze opnings klasieker.
Omdat ik nog herstellende ben van een pees/hamstring verrekking is de vraag hoe deze zich gedraagt vandaag.
Na een paar warming-up rondjes op de baan van Caesar met Thomas Frohn mogen we van start en al snel vertoef ik in een groep met Nick Bocken, Rob Riksen en Vlaamse Reus Marc Quadflieg. Mijn peesmalheur speelt (nog?) niet op en ik kan goed mee op de begaanbare landwegen.

Vrij snel belanden we in de "pratsj" en wordt het glibberen en glijden, nu doe ik het een stapje rustiger lopende op plaats 21.
Mijn groepje verdwijnt in het park uit het zicht na de afdaling met touwen, de omgevallen bomen sluip/kruip door en doorwading van een beek.

Na een trappenpad zie ik het groepje van Marc in de verte lopen en het verschil wordt gaande weg kleiner. Als ik een paar km verder bij hun kom hoor ik zestiger Marc tegen een paar jonge gasten iets zeggen van : Samen zijn we 127 jaar!
Dat is lachen en doet me denken aan de Benidorm Bastards als ik de jeugd achter me laat.

De grote plaat gaat erop en vanaf dat moment haal ik enkel lopers in. Op het plateau staat een stevige oosten wind die de gevoelstemperatuur onder nul drijft. De holle wegen geven dan weer mooi beschutting maar liggen vol met afgewaaide takken en dikke vette modder.

Het parcours verveeld nooit en blijft afwisselend omhoog en omlaag gaan. Als ik bij de 2e en tevens laatste drankpost vertrek zie ik Marc juist aankomen. Er zijn nog 8 km te gaan en als hij zo snel nadert kunnen we de volgende klim samen lopen. Als ik boven aan de helling ben en omkijk zie ik geen Marc maar een andere loper achter me aankomen. Het blijkt Sam Kamminga uit Groningen te zijn verneem ik achteraf.

Het parcours gaat nu steeds mee omlaag richting Beek en mijn km tijden duiken onder de 4 minuten. Na 2:26:34 ben ik terug op de plaats waar de mooie trail begon. Ik blijk tien plaatsen gewonnen te hebben in het tweede deel.
Een 11e plaats is zo gek nog niet.

De beloning voor de geest kregen we onder het buiten spelen. De beloning voor het lichaam krijgen we van de prima organisatie in de vorm van Limburgse Vlaai.

Plaatjes met dank aan John Parren. ;-)
 


Wedstrijd verslagen van vorig jaar            Terug naar de top