Home    Wedstrijduitslagen    Persoonlijke Records    Trainingtotalen     Wedstrijdkalender   Mail Me
Wedstrijdverslagen Jogger Jo Schoonbroodt 2018

Klik op onderstaand verslag:
Posterholt - Annendaalloop 1/2 marathon
Beek - Poort naar het Heuvelland Trail 30km


Posterholt - Annendaalloop Halve Marathon www.annendaalloop.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
21-jan-18Posterholt21,125m1:24:4514,9 4:01165143.C1m/s 144156Polar
Op de 21e voor de 21 keer 21 km
Zondag 21 januari voor de 21e keer de 21 km Annendaalloop Halve Marathon. Totaal 442 km hollen door Posterholt. Mooie herinneringen en met als beste tijd daar 1:15:17 als 55 jarige in 2005.

Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.
Gezien, en vooral gevoeld het natuurlijk verval, mag ik blij zijn als ik niet meer dan 10 minuten zal toegeven.

Het is fris bij de start na de lichte vorst vannacht. Een zonnetje en nauwelijks wind maken het aangenaam lopen in een groep met Ron Pepels, Roger Sieben, Rob Riksen, Hugo Nijsen, Rob Rietbroek en Erik Haakma. (5km in 0:20:20).

Voor ons loopt Maud Golsteyn en Maurice Eberson, het tempo is me net een stap te snel. Ken je grenzen!

Bij de eerste drankpost valt de groep wat uit elkaar en Ron Pepels is de betere/snellere drinker gezien zijn voorsprong richting einde eerste ronde. (10km in 0:40:27)

In Posterholt stoppen de lopers van de 1/4 marathon en loop ik met Roger Sieben als duo verder. Achter ons is een groep jagers met Rob Riksen en Erik Haakma. De jagers zijn in de meerderheid en komen kortbij na de drankpost in het dorp. De keuze is blijven wachten of door gaan voor de meute. Mijn loopmaat Roger Sieben ziet er fris uit en op het lange fietspad gaat er een tandje bij met beurtelings kopwerk.(15km in 1:01:10)

Op de landweg naar de laatste drankpost zien we het groepje Maud Golsteyn in de verte voor ons lopen en het verschil wordt gaandeweg kleiner. Een Déjà vu van het scenario van vorig jaar toen ik Maud ook bijhaalde bij km 18 en dat lukt nu weer. Maud heeft verzachtende omstandigheden omdat de nieuwe schoenen wat dwars zitten. Ik probeer haar op sleeptouw te nemen, maar de fut is eruit. (20km in 1:21:00)

Met een rappe laatste km is de finish in 1:24:47 (1eM60). Roger Sieben is nog lang bij me en loopt een PR van 1:24:53.

Bas Creemers en Marielle Stroes hollen voor de eerste keer de halve in Posterholt en zetten een mooie tijd in voorbereiding op Rotterdam. De sympathieke en attente organisatie bezorgt me nog een 21 - 21 - 21 certificaat.


Beek - Poort naar het Heuvelland Trail www.avcaesar.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantal Nr..CWindHRavgHRmaxDetails
7-jan-18Beek303502:26:3412,34:53123 1133m/s148 163Polar
Benidorm Bastards
Het vorig jaar was de vraag of de "Poort naar het heuvelland Trail" wel door zou gaan ivm de gladde winterse omstandigheden. IJsmeester Jack Hulst stelde ons op zaterdag gerust, ondanks Code Oranje maar een verwachte dooi, Ut Giet Oan. Het werd een Hals- und Beinbruch loop

Eens kijken wat de weergoden en de organisatie dit jaar in petto hebben op deze opnings klasieker.
Omdat ik nog herstellende ben van een pees/hamstring verrekking is de vraag hoe deze zich gedraagt vandaag.
Na een paar warming-up rondjes op de baan van Caesar met Thomas Frohn mogen we van start en al snel vertoef ik in een groep met Nick Bocken, Rob Riksen en Vlaamse Reus Marc Quadflieg. Mijn peesmalheur speelt (nog?) niet op en ik kan goed mee op de begaanbare landwegen.

Vrij snel belanden we in de "pratsj" en wordt het glibberen en glijden, nu doe ik het een stapje rustiger lopende op plaats 21.
Mijn groepje verdwijnt in het park uit het zicht na de afdaling met touwen, de omgevallen bomen sluip/kruip door en doorwading van een beek.

Na een trappenpad zie ik het groepje van Marc in de verte lopen en het verschil wordt gaande weg kleiner. Als ik een paar km verder bij hun kom hoor ik zestiger Marc tegen een paar jonge gasten iets zeggen van : Samen zijn we 127 jaar!
Dat is lachen en doet me denken aan de Benidorm Bastards als ik de jeugd achter me laat.

De grote plaat gaat erop en vanaf dat moment haal ik enkel lopers in. Op het plateau staat een stevige oosten wind die de gevoelstemperatuur onder nul drijft. De holle wegen geven dan weer mooi beschutting maar liggen vol met afgewaaide takken en dikke vette modder.

Het parcours verveeld nooit en blijft afwisselend omhoog en omlaag gaan. Als ik bij de 2e en tevens laatste drankpost vertrek zie ik Marc juist aankomen. Er zijn nog 8 km te gaan en als hij zo snel nadert kunnen we de volgende klim samen lopen. Als ik boven aan de helling ben en omkijk zie ik geen Marc maar een andere loper achter me aankomen. Het blijkt Sam Kamminga uit Groningen te zijn verneem ik achteraf.

Het parcours gaat nu steeds mee omlaag richting Beek en mijn km tijden duiken onder de 4 minuten. Na 2:26:34 ben ik terug op de plaats waar de mooie trail begon. Ik blijk tien plaatsen gewonnen te hebben in het tweede deel.
Een 11e plaats is zo gek nog niet.

De beloning voor de geest kregen we onder het buiten spelen. De beloning voor het lichaam krijgen we van de prima organisatie in de vorm van Limburgse Vlaai.

Plaatjes met dank aan John Parren. ;-)
 


Wedstrijd verslagen van vorig jaar            Terug naar de top