Home    Wedstrijduitslagen    Persoonlijke Records    Trainingtotalen     Wedstrijdkalender   Mail Me
Wedstrijdverslagen Jogger Jo Schoonbroodt 2019

Klik op onderstaand verslag:
Maastricht - Heuvelland Marathon
Stein - 6 uur Ultraloop (10km)
Posterholt - Annendaalloop 1/2 marathon
Beek - Poort naar het Heuvelland Trail 30km        
   

 


Maastricht - Heuvelland Marathon www.HeuvellandMarathon.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
17-mar-19Maastricht42,2500m???          Polar
Nieuwe Limburgse Heuvelland uitdaging
Eindelijk een hardloop uitdaging waarbij het mooie Limburgse Heuvelland het decor is, de Heuvelland Marathon of HLM.
De fietsers wisten het al langer "Wie sjoen Us Limburg is" en nu mogen we ook hardlopend "genieten" vanaf het hoogste punt van Nederland (Drielandenpunt op 322m) naar Maastricht op (45m hoogte). Finish Sportpark Geusselt.

Dat klinkt alsof het parcours enkel naar beneden gaat maar dat is "Schone Schijn".
70% is onverhard van deze Natuurmarathon. De eerste helft is de zwaarste helft met de meeste hoogtemeters. Ook zijn er af en toe wat ruigere paden, maar over het algemeen zijn de onverharde paden breed en goed begaanbaar. Bij droog weer zou het volstaan om je �gewone� hardloopschoenen die je ook op de weg draagt te gebruiken. Bij nat weer kunnen de onverharde paden natuurlijk flink modderig worden en kan profielzolen geen kwaad.  Bij de afgelopen verkenningsrondes waren de trailschoenen wel nodig door de natte omstandigheden.

De route: www.afstandmeten.nl/index.php?id=2307330

Zelf mocht ik de HLM Parcoursverkennings-trainingen verzorgen en met een opkomst van 100 deelnemers uit alle delen van het land was dat een leuke klus voor me.
De beklimming van de Wolfskop wordt op 33km (Cadier en Keer) nog een dingetje. Veel stelt de pukkel niet voor maar in de marathon zou dit wel eens het punt kunnen zijn waar de man met de hamer de lopers staat op te wachten. Ik vertel hier niet wie dit laatste uitkijkpunt over het Heuvelland in de route heeft gepraat. ;-)
Inmidels is de HLM al een paar maanden uitverkocht met 750 deelnemers en een lange wachtlijst. Hiermee is de HLM gelijk de grootste Limburgse marathon ooit en in de top van Nederland qua deelnemers aantal.

Waar we bij de parcoursverkenningen vanuit Maastricht mooi weer hadden is het nu omgeslagen in nattigheid met flinke wind en zelfs storm. Omgevallen bomen zouden er een obstacle run van kunnen maken en de modder en waterplassen krijgen steeds een grotere omvang. Welke schoenen gaan het worden is de vraag? Het is riskant om nu de marathon te gaan lopen op ander schoeisel dan tijdens de voorbereidingsperiode. Trailschoenen met minimale demping zijn een aanslag, (lies)laarzen worden al genoemd. Een pitstop met schoenenwissel wordt ook geopperd maar zou pas na de verzorgingspost Bemelen zin hebben. Kortom een dilemma voor velen. Zelf ga ik voor de ASICS Trabuco 7 met Gore-tex. Het voordeel van deze schoen is de ideale combinatie van prima trailschoen en toch demping, ook bij het langere werk, tevens bied de Gore-tex extra bescherming tegen natte voeten voor deze "Warmdüscher".

Met op woensdag nog sneeuw op het Drielandenpunt wordt de uitdaging mogelijk nog groter.

Verzorgingsposten:
Er zijn onderweg 5 verzorgingsposten (op 9.7, 16.5, 21.3, 31 en 37.5km) en 1 bij de finish.
Locaties: Vijlen (Aan de Boom), Epen (Julianastraat), Beutenaken, Honthem (Honthemmerweg), Bemelen (Bosweg).


Deze wedstrijd wil ik lopen voor de "Beleving", achter 3 weken wacht mijn 23e deelname bij Rotterdam Marathon.

Een verslag volgt .........

 

 


 

 

 

 

 

 


Stein - Ultraloop www.ultraloopstein.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
10-mar-19Stein1035m0:41:0614,64:0644 1810.C 6m/s148163Polar
Geen Zes uur Ultraloop maar 10 km
Koning Winter heeft ook dit jaar weer mijn weerstand gebroken en me opgezadeld met een hardnekkige langdurige griep en ontstoken luchtwegen. Slaap te kort door veelvuldig hoesten hielp ook niet bij het herstel. Kortom geen papieren om aan een Zes Uur Ultraloop te denken, laat staan om er aan te beginnen.

Gelukkig heeft Stein ook een 10km en dat is een mooie opstap om weer wat kwaliteit te trainen. Mijn duurlopen beginnen weer wat te lopen, met een lente week achter de rug voelt het beter.

De weergoden zijn Stein vandaag niet gunstig gestemd, code oranje, hoosbuien en windstoten van 100km/u zijn de vooruitzichten. Als ik met Jean-Jacques Heerings het startnummer ga afhalen hangen donkere wolken boven ons en eenmaal binnen gaan de hemelsluizen open. Inlopen stellen we even uit en net op tijd wordt het droog voor de start van de 10km.

Ik wist vooraf dat dit afzien zou gaan worden en na een half rondje met wind in de rug wordt het werken. Ik heb gezelschap van Ralph Jacobs en Raymond Feron. We lopen een ronde met goede samenwerking maar ik ga hun een stapje te snel.

Mijn plan is om deze 10 km onder de 42 minuten te lopen en neem afscheid van de mannen. De wind wordt heftiger en ik moet er niet aan denken om vandaag hier zes uur lang rondjes te lopen.

Voor me zie ik geen richtpunt waar ik op kan lopen, dat betekend focus op eigen tempo en technisch goed blijven lopen.

Na een snelle laatste vierde ronde zitten de 10km erop in 41:06 minuten.
Geen rappe tijd maar gezien de (gemiste) trainingen en weersomstandigheden te rechtvaardigen.

p.s. De Ultraloop Stein wordt na 3 uur wedstrijd gestopt ivm de gevaarlijke situaties die de storm veroorzaakt.


Posterholt - Annendaalloop Halve Marathon www.annendaalloop.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
20-jan-19Posterholt21,125m1:25:4714,8 4:0320029-22m/s 143158Polar
Hollen in Posterholt
Traditioneel staat ook dit nieuwe jaar het Hollen in Posterholt op mijn "To-Do" lijst

Mijn 22e deelname aan deze goed lopende uitdaging met sympathieke organisatie. Een van de weinige vlakke halve marathons in Limburg.

Mooie herinneringen en met als beste tijd daar 1:15:17 als 55 jarige in 2005.
Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.
Gezien, en vooral gevoeld, het natuurlijk verval, mag ik blij zijn als ik niet meer dan 10 minuten zal toegeven. We zullen zien.

Koning Winter is in het land maar de wegen zijn sneeuw en ijsvrij. De blauwe lucht doet hoog zomer vermoede maar vrieskoude trekt overal doorheen. Met drie lagen stof ga ik naar de start waar ik "Hoffotograaf" Gerrit van Harreveld tref, bedankt voor de plaatjes.

Runner-Up Dennis Oomkens is meegekomen uit Maastricht en loopt de wedstrijd voor de eerste keer. Bij de start staat hij nog wat te rommelen met zijn handschoen maar zal uiteindelijk 3e worden in de wedstrijd en 1e Nederlander.

Zelf voel ik bij de start het gemis aan interval trainingen de laatste maanden. Deze periode van het jaar zie ik als overgang (rustig aan) naar de volgende wedstrijd voorbereidings periode. De vries koude nodigt ook niet echt uit voor volle bak. (5km 20:37) Rodger van de Merwe, Hugo Nijssen en Rob Riksen lopen van me weg.

Ik loop samen met Anne Balter die de Kwart marathon doet. (10km in 41:22). De eerste ronde zit er na 43:37 op.

Met dit tempo gaat de doelstelling van 1:25 uur niet gehaald worden. Gelukkig wordt het wat warmer en gaat de diesel beter draaien. (15km in 1:02:02)
Ik haal wat lopers in en in de verte loopt de groep met Rodger van de Merwe en Rob Riksen (20km in1:22:13) mijn snelste 5km 20:11 vandaag.

Te laat om nog het gat te dichten maar het wordt wel nog spannend, met het gevolg dat ik 3 seconden na Rodger finish in een eindtijd van 1:25:47.
Mijn prognose gehaald en dat minuutje verval tov vorig jaar zullen we maar aan de frisse temperatuur wijde.
Met een minuut verval per jaar op de halve marathon kan (mag) ik leven.
Dat zou betekenen achter32 jaar, als ik Honderd Jaar zou zijn, nog onder de 2 uur de halve marathon zou lopen. #DroomMaarLekker


Beek - Poort naar het Heuvelland Trail www.avcaesar.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantal Nr..CWindHRavgHRmaxDetails
6-jan-19Beek30,63502:35:5511,85:05101 2352m/s141 161Polar
Nieuw jaar nieuwe uitdagingen
De "Poort naar het heuvelland Trail" werd mijn eerste wedstrijd na bijna twee maanden "droog staan".
Na een mooie 3/4 Meerssen Marathon, Frankfurt Marathon sub3 en zware Les 4 Cimes 33km te Battice was de wedstrijd gretigheid even op een laag pitje.

Ik ben wel lekker blijven genieten van de trainingen en met een 2018 Jaartotaal van 500 stuks en Km Totaal van 5647 km heb ik mezelf verbaasd.

De Poort naar het Heuvelland Trailrun was de gelegenheid om het loopjaar sportief te beginnen en de nieuwe ASICS Fuji Trabuco 7 Gore-Tex uit te proberen.


Na 2:35 uur (30,6km) buitenspelen met genoeg pratsj en hoogtemeters weer terug bij af. Een mooie ervaring rijker.


Deze "Modder Fucker" is een aanrader voor heel veel grip en droge voeten. ‍Kortom GENIETEN.
De route: https://www.strava.com/activities/2059839562
#ASICS #Trabuco #RonForRun #ASICSfrontrunner

Voor iedereen een Gezond Sportief uitdagend 2019.
De uitdaging in Beek was een mooi opstapje naar hopelijk een geweldig loopjaar.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wedstrijd verslagen van vorig jaar            Terug naar de top