Debuut Jo Schoonbroodt in de 6 uren ultraloop van Stein, op naar een W.R. M55+? www.losseveter.nl
Alpe d Huez weekend training Zondag 2 maart staat de jaarlijkse zes uren ultraloop van Stein weer op het programma. Er staat weer een mooi deelnemersveld aan de start. Grote favoriet is de Pool Tomasz Chawawko, winnaar van de Midwintermarathon dit jaar in 2.27.33 én de wereldrecordhouder op deze afstand met 92,188 gelopen in de 2004 editie van Stein. Het is een officieus wereldrecord, de internationale atletiekfederatie erkent alleen de 100 kilometer als record.

Naast Chawawko is ook de winnaar van 2002, de Hongaar Janos Bogar van de partij. Vanuit België komen Gert Mertens, Gino Casier, Lucien Taelmaen, Dirk de Pooter, Paul Beckers en Philip Verdonck. De Nederlandse toppers zijn Jan Albert Lantink, Jo Schoonbroodt, Math Roberts, Tom Hendriks en Jan Nabuurs.

Wij van Losse Veter zijn zeer benieuwd naar het debuut van de Master 55 Jo Schoonbroodt, vorig jaar nog goed voor 2.44.21 tijdens de Midwintermarathon. Jo zal zeker dicht in de buurt komen van het wereldrecord, 77 km. En het zal ons ook niet verbazen als hij die afstand weet te verbeteren.

Verder wordt er veel verwacht van de Noor Kjetil Havstein en de Duitsers Robert Wimmer en Achim Heukemes.

Bij de dames zal Nederlands kampioene 100 km Majet Spoelder het opnemen tegen de Duitse dames Birgit Schonherr-Holscher (Europees kampioene), Marion Braun en Ulrike Steeger.

De start van de 13e Meuleberg Recycling zes uren ultraloop zal om 11:00 zijn bij de speeltuin in recreatieoord Steinerbos. Het verkeersvrije parcours bedraagt 3100 meter en zal alleen over verharde wegen voeren, met als centraal punt het Recreatieoord Steinerbos.
De Ultramarathon-atleten zullen vertrekken vanuit de speeltuin om via het zwembad te lopen naar de Dieterenstraat dan via het fietspad gelegen aan de bosrand van de Stadhouderslaan richting Mauritsweg te lopen om dan wederom terug te keren in het Steinerbos. Tijdens de laatste 2 uren zal de Sambaband ODOO de lopers muzikaal ondersteunen.

De 13e Meuleberg Recycling zes uren ultraloop heeft van de IAAF het Bronzen Label toegekend gekregen en doet mee aan de DUV Sechs Stunden Cup en de Benelux marathon en ultracup 2008.
Prijsuitreiking zal zijn om 18:30 in het Socio-Centrum, de prijzen worden uitgereikt door Wethouder van sportzaken de heer Luc Feij en hoofdsponsor: de heer L. Meuleberg. Er ligt een bonus van €1000,- klaar voor degene die wereldrecord bij de heren of dames zal verbreken, deze bonus wordt beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Meuleberg Recycling, tevens zal er ook de prijsuitreiking plaatsvinden van de DUV Sechs Stunden Cup 2007.