Home   Wedstrijd verslagen   Uitslagen   Persoonlijke Records   Mail Me


E-Mail Reacties aan Jogger Jo Schoonbroodt Amsterdam marathon
18-okt-2009 Nederlands Kampioenschap Marathon Masters M55 (2:46:12)

John Custers - hoi jo,van harte gefeliciteerd met je kampioenschap in Amsterdam.
eijsden.nu - De redactie van eijsden.nu wenst je van harte proficiat met deze fantastische prestatie.
Roger Rabbit Rousseau - Hey “awwe”, proficiat met weer een nieuwe titel!
Inge van Bergen - Niet onverwacht maar wel verdiend ! proficiat met je Nederlands Kampioenschap! Vlak gelopen zoals altijd ...mooi gedaan
Victor Mennen - Van harte gefeliciteerd met je Nederlands Kampioenschap 2009 op de marathon. Ik hoop dat je mij de kneepjes om een goede marathon kunt bijbrengen voor mijn marathon debuut in Apeldoorn 2010.
Minus Limpens - Jo, van harte gefeliciteerd. Kampioen!!
Arie van Houwelingen - Van Harte Gefeliciteerd, Jo. Grote klasse; een diepe buiging voor je prestatie.
Jannis - Je hebt 't 'm weer geflikt! Van harte proficiat. Geweldige prestatie, ongelofelijk !!
Harry Kemperman - van harte gefeliciteerd met je Nederlands kampioenschap marathon M55. Niet onverwacht voor wie je prestaties kent, maar het moet toch elke keer maar weer gebeuren. Ik kijk met schrik (en verwachting) uit naar volgend jaar als je ook in de M60 gaat deelnemen, want het gat is wel héél erg groot. Ik denk wel dat je mijn clubgenoot en trainingsmaat Chris Wouters naar een heel goede tweede plaats hebt "gehaasd", ik zag jullie op de 15 km (bij het keerpunt) nog bij elkaar lopen. Zelf was ik tevreden met mijn 1e plaats M60, hoewel mijn tijd (3 08'33") me wat tegen viel, enkele seconden langzamer dan in april j.l. in Boston, wat toch als een zwaarder parcours bekend staat. Groeten, Harry Kemperman, Roosendaal (Lac de Ste. Croix 2003 en 2004) Amsterdam marathon
Bertus van Elburg(Boco) - Proficiat Jo! Dat is er weer eentje die je op je palmares kunt schrijven. Knappe prestatie.
Ton - Klasse Jo! 'n dikke proficiat uit Eindhoven, waar ik je dit jaar helaas niet op de foto kon zetten, maarja, je had een ander klusje te klaren! ;-)
Ariën Zon - Van harte gefeliciteerd met je succes in Amsterdam!!
Kim Pittevils - Een hele dikke proficiat met je titel van Nederlands kampioen Masters M55. Je doet het toch maar weer, petje af hoor, geniet er van!!!
Auke Postma - Ten eerste nog gefeliciteerd met je 1ste plek afgelopen zondag,terechte kampioen met een heel goede tijd. Heb net je website nog even gezien,ziet er ook erg professioneel uit. Groeten uit Friesland.
Fank Soeters - Proficiat Jo! Klasse prestatie.
Rudi Smeets - Gefeliciteerd met je nationale titel !!!
Michel Zielinski - Gefeliciteerd met je titel van NK en wat een tijd !!!! Er komt maar geen sleet, ik weet ondertussen terug wat marathon lopen is, ik moet je toch wel bewonderen.Amsterdam marathon
Lea Jaspar - Proficiat Jo, een fantastisch resultaat!
Toine Jansen - Gefeliciteerd met de prolongatie van je titel. Grote klasse
Frans van der Zalm - heel veel ;-)
Peter Drent - Nog gefeliciteerd met het prolongeren van nationale titel. Het was weer een mooie eindtijd.
Hans Martens - Proficiat met het mooie resultaat (Ned. kampioenschap en tijd)
Hein en Donné Bodelier - Bij deze nogmaals gefeliciteerd met wederom het behalen van het Nederlands Kampioenschap Marathon te Amsterdam en ook in een geweldige tijd !!!
Herman Gerards - Proficiat wederom met de super tijd in Amsterdam en de voorzetting van je titel NK M55+ !!!
Sjack Hoop - Proficiat met je geweldige prestatie tijdens het NK. Super! Misschien kun je Iwan eens op sleeptouw nemen tijdens een marathon. Dat hij spoedig zijn pup-haren eens gaat verliezen. Dan hebben we hier in het Atrium ook eens iets te feesten. Jo, nogmaals van harte en geniet ze nog.
Lambert Sels
- Proficiat met je- alweer- geweldige prestatie daar in Amsterdam. Je blijft het toch steeds maar weer doen, ik heb een enorme bewondering voor jou.
Iwan Theunissen - Proficiat met het behalen van je Nederlandse titel, klasse. Tot gauw... en vergeet niet Jo jij bent voor menig loper een grote inspirator.. ook ondergetekende. Mede door jouw ben ik eens van de marathon gaan proeven.... En nu lekker genieten van je prestatie.
Jack Wenders - Van harte gefeliciteerd met het behalen van het NK marathon in Amsterdam. Wederom een supertijd. In een woord SUPER.
Maurice Eberson - Eerst en vooral proficiat, alweer petje af, hoe hou je het vol en dit zonder blessures. We hebben (Fons de Bie en ik) afgelopen dinsdag tijdens de baantraining , weer vol bewondering over je resultaat gesproken en gespeculeerd, hoe je het doet en welk wonder middel je krijgt van DSM :-)) Zelf denk ik dat het vooral komt dat je goed naar je lichaam luistert.Amsterdam marathon
Roger Jaspers - Proficiat met alweer een nationale titel
Robert Willems - Hartelijk gefeliciteerd met de prolongatie van je Nederlandse Titel op de Marathon. Om dat een keer te winnen is al fantastisch, om deze te prolongeren is natuurlijk nog mooier. Chapeau.
Erik Jacobs - KAMPIOEN Jo, proficiat met wederom een super prestatie en weer een Nederlandse titel ! Je moet me dit marathon lopen toch echt gaan leren !!!
Lucie van Gastel - Ik had je tijd en 1e plek al gezien.. Van harte proficiat!! Maar dit schema doet het respect nog meer toenemen... Wat heb je weer vlak weten te lopen, en dat met zo'n snelle start c.q. ambitieuze richttijd! Geweldig!
Klaus Krolzig - Proficiat met je overwinning van het NK Marathon M55 !!! Het zag er naar uit als of je weer de autopiloot had ingeschakeld, de tussentijden speken van zelf.
Pascalle van der Schoot - Van harte proficiat met je overwinning van afgelopen zondag.
Henk Siepers - van harte proficiat met je titel. Heb de wedstrijd helemaal kunnen volgen op internet. Onvoorstelbaar. Geniet er van.
Leny Hochstenbach - Hallo Kanjer! Proficiat en een dikke zoen. Wat een tijd! En dat op die 'kinderkopjes'. Klasse.
Thijs van Heugten - Grote Vriend, Wat zijn dat allemaal voor idioten tijden, dit kost mij handen vol Wijn. Ongelofelijk.
Marc Quadflieg - Jo is NEDERLANDS KAMPIOEN M55 in 2u46:15 Hij blijft GEWOON RAZENDSNEL!!! 2 MARATHONS in 6 weken rond de 2:45...ga er maar aan staan!!! DIKKE PROFICIAT!!!!
Andre Calaesen - Ik zat te kijken in het stadion toen ge de piste kwam opgelopen een prachtige prestatie en wens U hartelijk mijn felicitaties.
Yves Wijnen - Ik wil je hierbij feliciteren met jou geweldige prestatie daar in Amsterdam , pure klasse man. De grijze Keniaan heeft weer toegeslagen want de tegenstand kon hem weer niet aan haha En dan bovenop die tijd de Nederlandse titel amai
Ronald Bastian - Proficiat, meer dan 15km pu, strakke en straffe blokken van 19min per 5km….grote klasse. 1e plek en Kampioenschap is weer binnen!
Willem van t veer - Wat een top prestatie gefeliciteerd.
Jacques in de Braek Maasrunners - Van harte proficiat met de prolongatie van je (onze) titel.
Ed Piguillet Maasrunners - Van harte gefeliciteerd met je marathontitel afgelopen zondag in Amsterdam ! Een geweldige prestatie
Rachma van Woerden Maasrunners - Gefeliciteerd met je overwinning. Je bent echt te bewonderen. En wij Maasrunners zijn natuurlijk apetrots op je!
Jos Vrancken Maasrunners - Gefeliciteerd met het behalen van het NK.
Peter Gorissen Maasrunners- Proficiat met je nieuwe Nederlands Kampioenschap. Je zult binnenkort wel een abonnement krijgen :-)
Rob Habets Maasrunners - Hallo kampioen, Proficiat met je kampioenschap. Ik ben wat jonger, dus heb nog wat tijd om te oefenen.
Marcel Moermans Maasrunners - Geweldige prestatie! Van harte gefeliciteerd.


Mergelland marathon - Podium 3e

13-sep-2009 Mergelland Marathon 3e plaats algemeen (2:44:58)

Anouk: Wat bin iech gruutsj op diech!!! Wat un GEWELDIGE prestatie in Meerssen, perfisia!!! Miene pap heet in Meerssen de jäög get laote zien!!! Dien dochter
Herman Gerards: Wat een prestatie weer in Meerssen! Van harte proficiat bij deze. Ik vraag me af hoe jij dit allemaal voor elkaar krijgt.
Maurice Eberson
: één en al respect, een jaartje ouder (59)en dan toch weer zo'n tijd met dat parcours. PROFICIAT. Jammer dat Föns de Bie niet kom volgen.
Crit Gennotte: Proficiat met je geweldig resultaat tijdens de MM. Je kan het nog steeds, zelfs nog beter dan vorig jaar ! ( ''wie awwwer, wie........ :))
Zielinski Michel: Weer een zeer zeer sterke prestatie daar in Meersen , pet af . Ik start in Eindhoven samen met Luc Henno als rookie (is van Maasmarathon 2000 geleden) maar kan alleen maar van jou eindtijd dromen.
Rene van Uum: Gefeliciteerd met alweer een geweldige prestatie.
Jo Peeters: Proficiat met je derde plaats bij de marathon.
Thijs van Heugten
: Profciat, De MEESTER op de lange afstand.
Henk Sipers: Van harte proficiat met je verjaardag en je daarop volgende geweldige derde plaats en goede tijd. Waar haal je het vandaan, maar ga vooral door Je vrouw zal wel geen enkel weekend zonder bloemen zitten of toch?
Frank Veugen: Van harte gefeliciteerd!!!! Een knappe prestatie heb je geleverd!
Jos Brouwer:
Ik ben verplicht jou te feliciteren, wat een KLASSE tijd!!!! Grandioos!!!! Een goed herstel.
Piet Thomassen:
Van harte gefeliciteerd met je resultaat.
Marc Quadflieg: Een hele dikke proficiat namens de ganse familie Quadflieg - Solberg!!! We waren bij Wendy toen de uitslagen online kwamen en was niet verrast. Ik had Jenny daarstraks na de 25 km gezegd dat als je geen dipje zou krijgen je 2u45 zou lopen...en dat is gebeurd!!! Geweldig!!!! Mijn respect wordt nog steeds groter voor de prestaties die je blijft opstapelen!
Henri Smolenaers: GEWELDIGE prestatie!!, maar toch was ik dit keer voor jou binnen (25k). ;-)
Rudi Smeets: Proficiat Jo !!! Ik wist dat je het kon , al zat ik er toch nog 8 seconden naast.
Minus Limpens: Wat wéér een prestatie. Chapeau!


12-okt-2008 Nederlands Kampioenschap Marathon Masters M55

Arno Hanssen: Wat ben ik blij dat we elkaar niet vonden voor de start ! ;-) GEWELDIG GELOPEN EN PROFICIAT !!!!!! Ik had mijn dag echt niet en kon met veel gesjravel nog net onder de 3 uur blijven, maar 2:45 is toch echt een maat of 14 te groot (wacht maar tot ik 58 ben ;-) Geniet van je geweldige prestatie en nogmaals proficiatPodium M55
Herman Gerards: Bij deze ook nog mijn hartelijke gelukswensen met deze fantastische prestatie!
Theo Noij: Lopend in de zelfde leeftijdsklasse in een ander deel van Nederland en pas 5 jaar hardlopend ( voorheen wielrenner) lees ik al enige maanden je verslagen. Het probleem met de licentie heb ikzelf ook meegemaakt vandaar van harte gefeliciteerd met je kampioenstitel - kampioen van Nederland veteranen 55+.
Wim Kooistra: Geweldig, gefeliciteerd met je kampioenschap!!
Hein en Donné Bodelier: Nogmaals van harte gefeliciteerd met het behalen van het Nederlands Kampioenschap Marathon M55 en ook nog in een fantastische tijd en met een deelnemersveld met sterke concurrentie!!!!!! Geniet ervan.
Marina en Rudi: Kampioen! Proficiat met je Nederlandse titel in een prachtige tijd !
Henk Versluys: Nooit geweten dat er een Joggerkampioen in m'n straat woonde!
Henri Smolenaers: gefeliciteerd. Je hebt er lang op moeten wachten (één jaar, of de volle 55 ;-) Het is je gegund!!
Han Frenken: Hoi Jo proficiat ik zag je binnenkomen bij omroep Brabant tv
Lucie van Gastel: Hee supermens. Ik zag gisteravond de uitslagen van Eindhoven! Super, wat heb jij een geweldige tijd gelopen. Wij hebben thuis even een diepe buiging voor je gemaakt, die we aanstaande zaterdag natuurlijk even zullen herhalen.
Crit Gennotte: Proficiat met het behaalde Nederlands kampioen 55+!! tijdens de marathon van Eindhoven. Uiteraard weer met een gelopen tijd die er mag zijn Jo. (Chapeau ! )
Raymond Billen: Van harte gefeliciteerd met U titel als Nederlands Kampioen Marathon bij de M55, en wat voor een tijd alweer, magnifiek, alleen de GROTEN kunnen dat hè Jo, geniet ervan :), Greetz Mon Kiptanui.
Iwan Theunissen: Felicitaties van de fanclub
Jeroen van Nieuwenhove: Nogmaals gefeliciteerd met je schitterende tijd én titel. Na je wereldtitel op de 6u toch echt wel een tweede kroon van formaat op je loopcarrière. Ik heb het vanaf km 25 vooral van achteren kunnen observeren, maar je hebt het tactisch schitterend gedaan, op en over je twee concurrenten. Het was alleszins fijn om een halve marathon met jou te lopen.
Rene van Uum: Hoi Jo,allereerst van harte gefeliciteerd met geweldige prestatie, eigenlijk is het al geen verassing meer maar elke keer flik je het toch weer.
RaymondOffermans: Van Harte Proficiat met het winnen van de Nederlandse Kampioenschap bij de Masters 55... en dat nog wel zonder Toverdrank. Maar wel een beetje van JO & een beetje van MAGGI!!!
Eindhoven marathon Carel van Nisselroy: Proficiat met je prestatie tijdens het NK in Eindhoven!
Erik Jacobs: Proficiat met je titel als Nederlands Kampioen, gelukkig dit jaar zonder problemen rondom licenties! Heb je nog wel een plaatsje in je overvolle prijzenkast?
Frank van Eijk: Beste Nederlands Kampioen Marathon.
Willem Ploeger: Gefeliciteerd met de eerste plaats in Eindhoven
John Nijpels: Proficiat met het Nederlands kampioenschap.
Mark de Boer: Van harte! En een mooie tijd.
Ralf op 't Broek: Unne dikke proficiat maar weer, klasse man. Ich wil uns gear neave eine champ loape greetz
Ron for Run: Proficiat met je N.K. titel.
Dion Joosten: Ik ben best trots op jouw, een waardig Kampioen ben je. Van harte gefeliciteerd.
Frans van der Zalm: Gefeliciteerd, te gek man.
Frans Snel: Hopelijk een leuke wedstrijd gelopen
Jay Sauer: Geweldig gelopen
Boy Krahmer: Van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat van afgelopen zondag in Eindhoven. Daar mag je trots op zijn, applaus voor je zelf en dat voor een 55 plusser
Van Hinsbergen: Wat lees ik nou, Nederlands kampioen, geweldig gedaan buurman. van harte gefeliciteerd. Dat heb je hem toch weer gelapt op die "wandelschoenen" van je. BIERTJE.?
Gerrino Mulder: Van harte proficiat, Jo, met je nationale titel!! Klasse!!!!! Geniet ervan.
Jef v.d. Weerdt: Proficiat met je Nederlandse Kampioenschap!! Dik verdient want de concurrentie zat je op je hielen.
Robert Willems: Toch de zaakjes rechtgetrokken na het "debacle" van vorig jaar? Hartelijk gefeliciteerd met deze Nationale titel.
Klaus Krolzig: Proficiat met het halen van het Nederlands Kampioenschap Marathon M55!!!
Jean Leenders: Geweldig Jo!! Proficiat! Kan ik later tegen m'n kleinkinderen vertellen dat ik naast de Nederlands Kampioen marathon gelopen heb!!
Bart Claessens: Hartelijk gefeliciteerd met je Nederlands Kampioenschap. Je had 10 jaar eerder lid moeten worden van een club!
Henk Geilen: Van harte proficiat met je geweldige prestatie in Eindhoven. Ook al was je al jaren de onbetwiste nummer 1 van Nederland, nu ben je het ook formeel. Kwaliteit komt uiteindelijk altijd boven drijven.
Jos Brouwers: Van harte gefeliciteerd!! Klasse man wat een schitterende race gezien de tussentijden. Ik hoop dat je genoten hebt en dat je nog lang mag genieten. Een goed herstel.
Inge van Bergen: Je had er goed de vaart in toen je ons inhaalde. Proficiat Nederlands kampioen, eindelijk gerechtigheid. Prachtige tijd.
Maurice Eberson: Bij deze gefeliciteerd met je Nederlands Kampioenschap, wat een prestatie. Vorige week zag ik je al weer lopen in Elsloo, en zelf kon ik de trap nog niet af :-)), na mijn marathon.
Eindhoven marathon Jo Heusschen: Gefeliciteerd met je prestatie van heden tijdens de marathon Eindhoven.
Huub Rokx: Gefeliciteerd met je kampioenschap Masters M55. Nu op naar de WK 2009 in Finland.
Jan Gulikers: Geweldig Jo ! Wat een schitterende prestatie. Van harte gefeliciteerd met de behaalde titel.
Margo Lambrichts: Van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. Het lijkt wel of je steeds harder gaat lopen. Geniet maar lekker van deze fantastische overwinning.
Frank Veugen: Fantastisch! Van harte gefeliciteerd met je NK in je leeftijdscategorie én ook tot de top 5 aller tijden M55. Heel mooi gedaan! Zeker na je WK 6-uurstitel !!!!
Väös Austen: Van harte gefeliciteerd met dit Nederlands kampioenschap
Jos Vrancken: Gefeliciteerd met je Nederlands Kampioenschap.
Cyril Schuijren: Gefeliciteerd met je resultaat, maar nog belangrijker: Nederlands Kampioen, super prestatie.
Ruud Leclerc: Allereerst proficiat met je succes, klasse!
Nico peeters: Bij deze wil ik je van harte feliciteren met het Nederlands Kampioenschap Masters. Een geweldige prestatie.
Peter Gorissen: Proficiat met je kampioenschap!
Jacques In de Braek: Van harte proficiat met je prestatie.
Huub Ruijters: Gefeliciteerd met je titel Nederlands Kampioen marathon. Geweldige prestatie, en erg leuk dat de Maasrunners nu een echte kampioen in de gelederen hebben.
Cyril Schuijren: Een knappe prestatie met een geweldige eervolle prestatie, chapeau!
Geert Cornelissen: Goed gelopen en gefiliciteerd ,dus je hebt ons toch gehoord.
Thijs van Heugten: Grote Vriend. Biologisch wonder, dat moet je wel zijn. Niet te geloven , proficiat, grootse prestatie. Met gebogen hoofd, en vol respect groet ik jou.
Peter van de Kruijs: Proficiat met het resultaat in Eindhoven !!
Piet Thomassen: Gefeliciteerd met het behaalde Nederlands Kampioenschap. Een echte bekroning op het jarenlang hard trainen.
Ruud Mastenbroek: Proficiat met je Nederlands Kampioenschap
Henk Jacobs: Proficiat met je prestatie
Frank Sellier: Hartelijk gefeliciteerd met je overwinning! Geweldige prestatie!
Menno van der Reijden: Geweldige prestatie. Geleen to the top en zo! Gefeliciteerd namens mijn ploeg 553
Minus Limpens: Gefeliciteerd met het behalen van de Nederlandse Titel. SUPER!!
Joe O'Loughlin: I saw the article in the newspaper ,great, keep up the good work.
Henny en Jack Bonnier: Geweldige prestatie heb je weer geleverd een echte kampioen in de familie dat kunnen er maar weinig zeggen, we zijn trots op je en wat betreft je maggieblokje ik denk dat we dat toch maar toverblokje moeten gaan noemen, nogmaals gefeliciteerd van ons en als je bij ons bent, drinken we er een glas champagne op.
Lei: Gefeliciteerd met je mooie uitslag en je mooie Nederlandse titel.
Fernand Chapin: Van harte gefeliciteerd met het behalen van de Nederlandse titel marathon!! Geweldig!! Dit heb je eigenlijk al eerder gedaan, maar nu heb je eindelijk je verdiende gouden plak! Proficiat geniet er maar lekker van.
Ronald Veerbeek: Gefeliciteerd met de titel en de mooie tijd!
Broer Paul Schoonbroodt: We zouden toch eigenlijk dezelfde genen moeten hebben, maar ik twijfel er toch ernstig aan of de melkboer vroeger niet buiten de flessen melk nog wat anders heeft achtergelaten, want zo'n tijd daar kan ik alleen maar over dromen. Chapeau! Herstel goed.
Anouk, Ben, Zonne en Sterre: Pap, we hebben je al gefeliciteerd, maar we willen je nogmaals laten weten dat wij SUPERTROTS op je zijn. Helemaal GEWELDIG wat jij elke keer weer presteert!! Veel liefs.


2-mar-2008 Stein - 6 uur Ultraloop (WR M55 78,268km)De taart van Sjef v.d.Weerdt

Reacties vooraf:
Ton Smeets:
Bij de ultramarathon geldt als uitgangspunt: loop je eigen race. Maar doe dat wel verstandig en juist behoudend. Heel veel succes, want ik weet zeker dat de grijze Keniaan menigeen versteld kan doen staan!
Marcel Wierenga: Omdat je elke keer hetzelfde jeoopt heb je het soms niet in de gaten dat je een rondje gelopen hebt. Je zit in een soort ritme oftrance. Dus ik denk dat het qua verveling erg gaat meevallen. Althans dat was mijn eerste ervaring.
Rudy Van Daele: Ik geloof niet in egaal lopen op een zes uur. Die eerste 4uur kun je je tempo vrij goed houden. Daarna zegt je lichaam: take it easy! Monotoon kun je misschien wel vermoeden , maar dat gaat het (100%) zeker niet worden: er gebeurt meer dan voldoende rond je, en zeker aan de top.
Gerrino Mulder: Mijn persoonlijke voorkeur zou het hebben om het eerste half uurtje rustig te beginnen, dan in het ritme te komen, lekker doorstiefelen en op het einde zou ik sowieso weer inkakken. Wat het beste werkt op de maag, bij mijn weten, is nog altijd Fantomalt, in een grote pot te krijgen bij de apotheek, voor 10 euro ben je klaar. Meestal aangelengd met een klein beetje siroop, om het een lekkerder smaakje te geven. Heel goed roeren!! En een mespuntje zout er doorheen.
Patrick Delait: Als voorbereiding op Rotterdam de eerste 3 uur samen lopen, tegen een tempo van 13 km per uur. 39 kilometer, een mooie afstand voor de langste duurloop.
Herman Gerardts: Vergeet niet het is je eerste Ultra dat is hetzelfde alsof je de eerste keer een Marathon loopt. Naast het gegeven dat je eigenlijk gewend bent aan de Marathonafstand denk ik dat het verstandig is om niet meteen de lat te hoog te leggen. Dus ja starten op 13 km/h tot de eerste 4 uur voorbij zijn en dan luisteren naar je lichaam en niet denken aan vrouwen en drank na afloop.
Ralf op 't Broek: Hey ome Jo, ger zurrig maar dat ur mig get sjoons veursjoteld in os schoene Stein. Es neet doorgeloupe weurd loat ig den hond los, ger ruuk mig waal stoon. De boer oet Stein.
Mouloud Abraik: Belooft me een (zwart) schaap, uit eigen weide, als het WR M55 (77km) sneuveld.Podium 6uur Stein
Simon Blok: Wat moet je met een zwart schaap. Dat eindigt in ieder geval in de pan. Zelf houden lijkt mij geen optie. Je kunt er niet mee rennen want het zijn echte keutelaren. Eigenlijk is het beste om de eer aan jezelf te laten door juist voor de streep te roepen dat je voor dat schaap niet over de dam komt
Thijs van Heugten: Grote Vriend, 77 Km betekend een fles chablis.
Paul Schoonbroodt: Veel succes. Ik ben benieuwd wat het nieuwe record wordt!
Henri Aerts: Heel veel succes gewenst aanstaande zondag in Stein !
Rene van Uum:
Bezoek zaterdagavond een of ander zuipfeestje of ga naar een concert van Rowen Heze en laat je daar lekker vollopen. De drank die je dan naar binnenslaat kan de eventuele tekorten op de zondag opvangen. Ik heb persoonlijk goede ervaring met Jupiler, momenteel in de reclame, 2 kratten voor de prijs van een. Jo succes.
Roger Rabbit Rousseau: Leuk stukje op Losse Veter! Veel succes zondag.
Eric de Vries: Jo is snel, heeft wel de nodige ervaring met trails, maar 6 uur is toch echt wat anders. En dat mooie PR zegt niet zoveel: de hele Nederlandse ultratop (circa eerste 25) loopt ruim onder de 3 uur op de marathon. (PR van Jan-Albert Lantink is 2:41)
Mark de Boer: De uitdaging die Jo aangaat, de twijfels van Eric, dat maakt het boeiend.
Frans Knoben: Hoi Margo en Jo, met diep respect wens ik jullie een megamooie 6 uursloop. Ik probeer er bij te zijn en de weergoden te beïnvloeden.
Jos Brouwer: Ik wens jullie tijdens de 6 uurtjes van Stein heel veel succes en toch ook plezier. Maak er een spektakel van!!!
Arno Hanssen: Ik wens je heel veel plezier en succes in Stein en met je "droomultra" !!!! Je begrijpt dat ik het me niet permitteer je te adviseren he ;-)
Jannemien Bosman: Heel veel succes met je recordpoging!!!

Reacties na afloop:
Naast de vele persoonlijke felicitaties hier een aantal e-mails:
Marc Quadflieg:
Het was een hele eer jou 3u50 lang te mogen te begeleiden en met raad en daad bij te staan in je WR race!
Ton Smeets: Ik wil je graag feliciteren met jouw prestatie; het is echt een aanwinst voor de Nederlandse Ultramarathon, en bovendien heb je alle andere "toppers" uit Nederland achter je weten te laten, in een toch zeer hoog aangeschreven wedstrijd
Ralf op 't Broek: Groots--Grootser--Jo Schoonbroodt. Geweldige klasse prestatie, t was knokken de laatste 2 en een half uur maar Jo the power Schoonbroodt, stierf en overleed niet. Ik ben trots co-verzorger geweest te mogen zijn
Väös Austen: Van harte gefeliciteerd met het behalen van het Wereldrecord voor 55+.
Ton van der Eerden: Geniet nu maar eens van het feit dat je wereldrecordhouder bent. Misschien dat een wetenschapper van de universiteit M'tricht nog eens ooit op jouw trainingsplan kan promoveren.
Antoinette Stöcker (Parelloop): Van harte gefeliciteerd met de geweldige prestatie die je vandaag hebt neergezet. Dit is van wereldklasse!Dagblad de Limburger IN/OUT
Frans v.d. Zalm: Ongelofelijk Jo, ik ben sprakeloos.
Peter Drent: Hartelijk gefeliciteerd met je wereldrecord. Een super prestatie, petje af.
Rombout Breedveld: GEWELDIGE PRESTATIE, GEFELICITEERD !!! Ongelooflijk goed gelopen. 78+ kilometers, petje af. Een WR loop je toch niet even iedere dag…
Roelf Welkenhuizen: Wat 'n knappe prestatie! Alabonneur en gaot zoe wijer! Sportief compleminte
Herman Gerards: SUPER!!! Daarom ook maar meteen in het Engels Congratulations met dit WR.
Ton Grubben: Proficiat met je wereldrecord van gisteren.
Erik-Jan van de Voort: Van harte gefeliciteerd met je prestatie en wereldrecord. Het is je gegund.
Raymond Offermans: Proficiat met je wereldrecord M55 !!! Ik heb diep respect voor je doorzettingsvermogen!!
Peter Gorissen: Ultra rendeer, hartelijk gefeliciteerd met je geweldige prestatie.
Arno Hanssen: Wat een geweldige prestatie !!!!!!! (Blijf je dromen vooral volgen)
Peter Hendrix: Namens mijzelf en ook namens alle leden van Atletiek vereniging STAP Brunssum gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. Een wereldrecord achter je naam is gewoon schitterend.
Henk Sipers: Hoe voelt tie als Werelrecordhouder, een dag later? Stijve beentjes en goed geslapen? Al iets van Trix, Balkenende of Leers gehoord?
Henk Geilen: Van harte proficiat met deze wereldprestatie. Geniet er van,jij hebt het verdient6 uur Stein - Ton v.d. Eerden op de fiets
Jos Ruyters: Jo van harte gefeliciteerd met je behaalde succes op de Ultraloop te Stein
Rudi Smeets en Marina Vranken: Proficiat met je geweldige prestatie !
Iwan van Aken: Hartelijk gefeliciteerd met je fantastische prestatie. Ik kan me zo voorstellen dat je er zelf nog wat onwerkelijk tegenaan kijkt. Groetjes uit de Achterhoek, goed herstel gewenst !!!
Boy Litjens (SABIC): Gefeliciteerd met het behalen van je WERELDRECORD!
Heleen bij de Vaate: Van harte gefeliciteerd met je fantastische prestatie: meer dan 78 km! Dan zul je nu de benen wel voelen denk ik. Aan je hartslagcurve te zien heb je jezelf prima verzorgd.
Lea Jaspar: Super prestatie Jo!
Susan Haenraets: Gefeliciteerd met dit resultaat. Echt super voor je!
Minus Limpens: GEFELICITEERD Geweldig/Super/ongelofelijk. Wat een prestatie
Ton v.d. Werf: Gefeliciteerd met je wereldrecord.
Wil Verhagen: Champion of the world. Proficiat met je geweldige prestatie!!!!!
Wiel Haenen: Van harte gefeliciteerd met je nieuwe wereldrecord, hartstikke goed van je.
Hub van de Put:
Hallo Kampioen. Allereerst van harte gefeliciteerd met je Wereld record 55+. Als dat geen prestatie is op jou leeftijd dan weet ik het niet meer. Hoe krijg je het voor elkaar, jou te kennen ben je er dan ook dag en nacht mee bezig anders kan ik me dat niet voorstellen. Maar des-al-niet-te-min een enorme prestatie ik doe mijn petje af.
Jan Delbressine: Van harte gefeliciteerd met je geleverde prestatie.
Martens, Hans: Proficiat met je wereld best prestatie in je klasse! Guiness Book of Records?
Marco Mandemaker: Fantastisch, een wereldrecord. Wat een prestatie zeg!! Van harte gefeliciteerd met dit resultaat en neem wat tijd voor herstel!
Hans Koning: Van harte proficiat met het behaalde resultaat in Stein. Ik haal die gemiddelde snelheid nog niet eens als ik 10 km ga rennen. Respect, respect respect!!
José en Wil Hoonings: Aan je successenreeks schijnt maar geen einde te komen. Een wereldrecord vestigen ontbrak er nog aan, maar is dan nu gelukt. Proficiat en veel succes met je toekomstige recordpogingen.
Crit Gennotte: Hoi (ultra)Opajogger Jo Van harte gefeliciteerd met deze GEWELDIGE prestatie tijdens de ultra loop in Stein. Nogmaals chapeau Jo !!
Kim Pittevils: Wat laat met mijn felicitaties maar amai,....wat een super prestatie, eentje van wereld formaat!!!
Karin Jacobs: Ook hier heb je weer je eenzame klasse op jouw leeftijd bewezen. Het lijkt me een geweldig gevoel om een wereldrecord te lopen. Geniet maar lekker na van je megaprestatie, en voor je het weet loop jij alweer als grijze Keniaan tussen de paaseieren in de Rimboe.
Erik Jacobs: Proficiat met deze super prestatie !!! Wereld record, Nederlands record en eerste Nederlander !!! (Ongelooflijk !!!) Door deze topprestatie ben je nu nog een groter voorbeeld voor me dan dat je al was !
Dim Linssen: Van harte gefeliciteerd, super prestatie!!! de prestatie van jou is werelds.
Henk Wijnands: Gefeliciteerd met je Wereldrecord, super!!!
Michel van de Wall: Hartelijk gefeliciteerd met je prestatie, SUPER!
Frans Reijnen: Fantastisch, geweldig, wat een prestatie!!!!!!!!!!!!!!!! Hier zijn geen woorden voor.
Familie Roberts: Klasse Jo, ik heb er geen moment aan getwijfeld, nogmaals proficiat en nu op naar de 24 uur.
Maud Golsteyn: Nou, van harte gefeliciteerd met je wereldrecord!! Wauw, dat moet goed voelen!
Fons de Bie / Inge van Bergen: Van harte proficiat met je prestatie in Stein. In de poll had ik je ook ingeschat op 78 km.
Patrick Delait: Alweer een geweldige prestatie. Gefeliciteerd. Zag dat je in de tweede deel nauwelijks hebt moeten inleveren. Dat is ontzettend knap. Je zat niet eens zo ver achter de winnaar. Misschien een doelstelling voor volgend jaar. Ik heb nog altijd stijve bovenbenen van mijn drie uur, dat zegt genoeg over jouw fenomenale prestatie.6 uur Stein - Jogger Jo
Eric de Vries: Van harte gefeliciteerd met je geweldige prestatie!!!
Jos Brouwer: Wereldklasse!! Van harte gefeliciteerd met je World Record!!!
John Nypels: Je hebt het hem weer geflikt hè!! Proficiat met je wereldprestatie om 78268 meter in 6 uur te volbrengen.
Paul Vanhiel: Proficiat Jo met uw buitengewone prestatie, RESPECT !!! Je bent een groot voorbeeld voor velen onder ons, bedankt.
Con en Jose Olislagers: Niet te geloven toch, 13 km per uur en dat 6 uur lang, met de fiets krijg ik het nog niet voor mekaar, en wat 'n leuke reacties, Proficiat en tot volgende week in de Ardennen. Neet kepot te kriege dee Vent. WORLDCHAMPION
Jack/Henny Bonnier: Een geweldige prestatie heb je geleverd, wist wel dat je een geweldenaar was maar dit slaat alles, heb alle reacties gelezen, wordt er stil van alleen al als ik denk dat ik dit zou moeten fietsen dan krijg ik het al benauwd, petje af, maar denk aan je gezondheid dan blijft het leuk, gefeliciteerd.
Albert Rikers: Gefeliciteerd met je prestatie
Rene,Nicole en Keely van Uum: Van harte gefeliciteerd met je geweldige prestatie, leuke bijkomstigheid is dat mijn eigen prestaties nu meer kleur krijgen daar ik nu kan zeggen dat ik vaker voor de wereldrekordhouder ben gefinisht, geniet er van.
Thijs van Heugten: Grote Vriend, Super, geweldig, Chablis komt met Henri mee.
Roger Henke:
Van harte gefeliciteerd met het record! Welk volgend doel heb je jezelf gesteld?
Roger Cuijpers: Alsnog van harte gefeliciteerd met je WR van afgelopen zondag.
Jan van de Rijt: Van harte gefeliciteerd met je geweldige prestatie afgelopen zondag in de 6 uur van Stein.
Luc De Jaeger: Proficiat met je 6 uur record , wat een kers op je loopcarrière maar misschien wel de kers van je leven! Het is je gegund vanuit mijn hart en ik ben blij je te kennen. SM-Loop 2007 ik was erbij.
Tim Kragten: Super uitdaging en uiteindelijk ook nog is een top prestatie neerzetten, gefeliciteerd!
Run2Day Maastricht: Gefeliciteerd. Het was goed op je website te lezen dat je het geflikt hebt op de 6 uur om het WR in handen te krijgen, en dat onder niet al te beste omstandigheden.
Gerino Mulder (Maastrichts Mooiste): Ik vond het werkelijk ongelofelijk en heb genoten. Nogmaals van harte proficiat met je prachtige resultaat
Raymond Schepers: Van harte proficiat met je nieuwe titel !!
Klaus Krolzig: Proficiat met dit super record.
Hans Janssen: Gefeliciteerd met je buitengewone prestatie tijdens de 6 uur in Stein! Een nieuw wereldrecord M55! Petje af
Yves Wijnen: Hierbij wil ik jou van harte feliciteren met deze knalprestatie. Een dikke dikke proficiat voor de nieuwe wereldrecordhouder.
Rudy Aarts: Van harte proficiat met deze prestatie van wereldformaat. Sterker nog...een wereldrecord. Ik blijf het ongelofelijk inspirerend vinden hoe jij met je hobby omgaat. Petje af, echt waar.
Boco (Bertus): Fantastische prestatie Jo, proficiat man!!
Frank Veugen: Van harte gefeliciteerd met je WR 6 uur in Stein! Fantastische prestatie!!!
Rob Riksen: Ongelooflijk wat jij gepresteerd hebt in Stein. Je geeft een nieuwe dimensie aan een duurloop van 13 per uur (je doet dat maar liefst 6 uur achtereen).
Alhoewel dit soort fratsen bij mij altijd een gevoel oproept van " dat moet ik ook eens proberen ", neemt de realiteitszin dan weer vlot de overhand. Ik weet dat je bijzonder getalenteerd bent voor met name de lange afstanden (dat heb ik ooit in Rotterdam aan den lijve ondervonden), maar dit had ik echt niet verwacht.
Cor van Haaren: Van harte gefeliciteerd. Petje af. Jrusz de Loopsjoon.
Peter de Vocht: Proficiat met je zeer knappe prestatie en WR en dat bij je debuut. Je moet het maar doen. 6 uren lopen op een stuk is al een bovenmenselijke superprestatie en dan nog die snelheid. Leo Paridaes (oud recordhouder) ken ik, hij woont in het Vlaams-Brabantse Lubbeek, zijn zus Agnes liep ooit 2u28' over de marathon. Leo nam de vorige twee jaren de start van de Spartatlon (256km, met tijdslimiet van 36u), maar moest opgeven.
Jeroen Dekker: Proficiat met uw fantastische prestatie in Stein afgelopen weekend, super goed!
Ruud Jakobs: Hartelijk Gefeliciteerd, heb genoten, wat een mooie loopstijl. En wat een afstand, klasse en dat bij je debuut !!! Geniet ervan.
Rob Kleine: Met deze prestatie kan jij je eigenlijk geen Jogger meer noemen dus zou ik maar een andere naam verzinnen; iets in de geest van Speedy Jo. Beste Nederlander met een WR voor Masters 55 is niet niks. Nogmaals van Harte met deze geweldige prestatie.
Gerard van den Ende: Proficiat met dit geweldig resultaat. Je moet er maar eens over nadenken om al je ervaringen, belevenissen en resultaten in een boek vast te leggen. Wellicht hoeft je daarna alleen nog maar lekker te lopen.
Paul Jehoul: Een dikke proficiat met deze fantastische prestatie! TV Limburg - Sparren met Sporters. Let op bal. Titel is onjuist (Jenny en Anouk op de achtergrond)
Frans Snel: Geweldige prestatie meer kan ik niet zeggen. Je bent een voorbeeld en hebt Limburg echt op de kaart gezet. Super
Henk Derks: Fantastisch, Jo! Gefeliciteerd. Mijn bewondering is alwéér groter geworden.
Robert Willems: Hartelijk gefeliciteerd met je prestatie. Volgens mij had je zelf ook niet verwacht dat je zover zou komen. Dat verdient een flinke pluim. Nogmaals proficiat.
Frans Dullens: Allereerst proficiat met je geweldige prestatie in Stein. We hebben dus bij de Mergelland Marathon in Meerssen een wereldkampioen lopen.
Ann Lens: Van harte gefeliciteerd met het behalen van zo iets moois. Vol ontzag hadden Bert Streumer en ik het vanmorgen over ' Stein', waarop ik zei: Bert ik ga zelfs mailen om te zeggen hoe geweldig ik deze prestatie vind. Met diep respect, hierin en hiervoor is veel geïnvesteerd.
Paul Kamphuis: Op UltraNed zag ik je geweldige prestatie tijdens de 6 uur van Stein. TOP van harte gefeliciteerd.
Mon Kiptanui.: Ik wil je feliciteren met U prachtige ongelooflijke prestatie in Stein. Echt petje af hoor wat U weer gerealiseerd heeft
Simon Blok: Jo haalde zijn schaap op het droge door als eerste Nederlander te eindigen en het Wereld Record voor 55 plussers te breken. Hij liep meer dan 78 km en dat moet iemand maar proberen na te doen

Iedereen bedankt voor de geweldige respons, MERCI.


14-oct-07 Eindhoven Marathon - Tien minuten sneller dan de Nederlandse Kampioen (2:47:51)

Inge van Bergen: Gefeliciteerd nog met je tijd. Je bent en blijft voor ons de beste M55 van Nederland. Nog bedankt dat je mij op sleeptouw hebt genomen. Dat was heel prettig. (en hard nodig) Ik kon helaas niet bij je blijven maar ben toch heel tevreden gezien mijn voorbereiding.
Joep Drent:
Proficiat met je prestatie in Eindhoven. Schandalig hoe met je wordt omgegaan in Eindhoven. De beste is de beste en als ze je dan geen prijs willen geven kan ik me iets van voorstellen. Maar de beste verdient de betiteling Nederlands kampioen.!! En als die # ambtenaren # in Eindhoven niet willen, voor mij in ieder geval wel.
Henk Geilen: Er is maar een Nederlands Kampioen 55+. En dat ben jij. Dat weet toch iedereen die een beetje serieus met lopen bezig is.
Kwaliteit verloochend zich immers niet. Hier kunnen de inteelt regeltjes van de stropdassen-maffia echts niets aan veranderen.
Crit Gennotte: Proficiat met je "Eindhovense" prestatie! Overigens , je kritiek naar de organisatie deel ik voor de volle 100% !, wat een rare boel !
Leon Dirix: Hoi "echte" Kampioen. Ik zie dat ze je flink genaaid hebben volgens de hans gelauff methode. Maar jij bent de enige echte kampioen van Nederland.
Heine van Maar: Inderdaad een bizarre situatie rond jouw klassering! Ik zou bijna zeggen typisch Nederlands.... Lijkt me dat de Nederlands Kampioen hier ook niet echt een goed gevoel aan overhoudt, als ie tenminste een beetje eergevoel heeft.
André Claesen: Ik vindt dat aan U onrecht is aangedaan door te oordelen volgens aangeslotene en niet op de prestatie. Ik heb van U Gezien, en dan denk ik als men zelf wil dan kan het leven niet somber maar mooi zijn.


15-apr-2007 Tropische Rotterdam Marathon 1e 55+ (2:49:53))

Roger Rousseau: Proficiat!!! Heel sterk in dat weer hoor. Zelfs 7 seconden onder je voorspelde tijd!! Je hebt blijkbaar je eigen poll gewonnen. Mag je in je uppie je voetreis gaan doen. Weer 1e 55-plusser en zelfs 70e in totaal. Waarschijnlijk dus zelfs nog een betere prestatie dan vorig jaar!
Marc Quadflieg: Hallo grijsaard, een hele dikke proficiat!!!
Joost van den Ende: Wat een prachtige tijd onder dergelijke omstandigheden in Rotterdam. Felicitaties daarvoor en voor de overwinning in de categorie.
Patrick Delait: Dit is zonder twijfel de meest bizarre marathon die ik ooit heb gelopen. Het is dan ook erg knap wat jij in deze omstandigheden hebt gepresteerd.
Cees Stolwijk: Wat een geweldige tijd, precies zoals je voorspelde: net binnen de 2.50 uur. Voor mij ben je een geweldenaar. Ik hoop nog eens van je te horen wat jouw geheim is in de voorbereiding van een marathon.
Henk Sipers: Nou van harte proficiat. ik denk dat je zeer goed gepresteerd hebt onder deze omstandigheden
Jos Brouwer: Het is onwijs knap wat je gedaan hebt en je zal wel flink wat bier moeten drinken om het vochtgehalte weer op peil te krijgen.
Han Frenken: Jo Proficiat met je 1e plaats M55
Kim Pittevils: Geniet van je overwinning :-) en verzorg je goed de komende dagen.
Hanneke Boon: Ten eerste gefeliciteerd met je mooie tijd in deze woestijn-marathon! Dat je het uitgelopen hebt is op zich al een prestatie...
Marie-Claire Stokbroek: PROFICIAT ! Ik heb je gister nog gezien aan de andere kant van het parcours, je was al op de 'terugweg'. Wat een slagveld was het onderweg.
Wil Foppen: Prachtig gedaan, een resultaat om trots op te zijn.
Robert Willems: Van harte gefeliciteerd met je overwinning in deze bakoven
Eric Moermans: Gefeliciteerd met deze enorme prestatie in Rotterdam. Petje af hoor!!!
Geert Wevers: Gefeliciteerd met je knappe prestatie zeker met zo'n warm weer.
Rogier Kleine: Hartstikke goed die prestatie van je onder de omstandigheden zoals ze in Rotjeknor waren. Chatnrun kan trots zijn :)
Bjorn Paree: U kwam, U zag en U overwon !! Een prachtige prestatie om onder de omstandigheden zo'n geweldige tijd neer te zetten.
Joke Hoed: Gefeliciteerd met je mooi gelopen marathon in Rotterdam!
Mynko Peterink: Ik wil je toch nog even via deze weg van harte feliciteren met je fantastische prestatie in Rotterdam
Raymons Schepers: Na een warmte-, uitputtingsslag toch binnenkomen in een supertijd. Klasse!
Klaus Krolzig: Gefeliciteerd met je prestatie in Rotterdam! Onder deze zware omstandigheden heb je toch weer een heel goed resultaat kunnen bereiken.
Leny Hochstenbach: Proficiat, geweldig wat je weer gepresteerd hebt, je blijft ons verbazen.
Abo Kloppenburg: Gefeliciteerd met je prestatie in Rotterdam. Het leek wel de hel van het Noorden (Klazienaveen) met die temperaturen.
Crit Genotte: Allereerst proficiat met je behaald resultaat in tropisch(!!) Rotterdam.


28-jan-2007 Apeldoorn - Midwinter marathon 1e Nederlander (2:44:21)

Ben, Anouk, Zonne en Sterre: Hoi pap, Proficiat met je geweldige prestatie in Apeldoorn!! Beste Nederlandse marathon loper 2007 (tot nu toe). Wij zijn heel erg trots op je en Sterre is dat ook!! Ze is heel erg hard aan het oefenen om haar eerste stapjes te zetten, maar als ze eenmaal rechtop staat, wordt ze bang en moeten wij haar weer op de grond zetten. Lief en heel aandoenlijk om te zien hoe ze het toch weer iedere keer probeert om er vervolgens achter te komen dat ze toch echt niet durft. Het intervieuw in de krant is heel leuk. Volgens mij was die man ook helemaal onder de indruk van je prestatie. Pap, geniet lekker van het hardlopen en laat die jongen maar allemaal een poepie ruiken. (wel blijven denken aan je rikketik).
3x HappyOpa-Crit: Proficiat met je behaald resultaat in Apeldoorn : EERSTE Nederlander (7e totaal)!! in een mooie tijd van 2:44:21. Chapeau !!
Roger (nog verre van "Rabbit"): Wat kan ik hier nog over zeggen. Zevende plek .... 2:44:21 ....... KLASSE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sjiek stuk in gezet vaan vendaog.
Simon Blok: Het wordt bijna griezelig dat ik je alweer moet complementeren maar ik doe dat wel gemeend. Het bewijst na je onverslijtbaarheid ook dat het parcours daar sneller is dan gedacht. Aan de afleidende natuur, het heuvelen, de lange afdaling in de 2e ronde en mijn tijd van 3:21 heb ik goede herinneringen.
Karin Jacobs: Van harte gefeliciteerd met je prestatie in Apeldoorn. Op jouw leeftijd eerste Nederlander worden op een marathon is gewoon "eine Spitzenleistung". Vol bewondering volg ik je geweldige loopleven, en hoop er nog een en ander van op te steken. Ook het artikel in de krant vandaag geeft een goed beeld van hoe jij met "lopen en marathons" omgaat. Veel trainers zullen jouw visie wel niet ondersteunen. Toch denk ik dat je gelijk hebt. De trainer kan niet in jouw lichaam kruipen. En jij bewijst toch maar weer steeds dat je het ook op jouw manier steeds weer waarmaakt. Geniet maar lekker na van je mooie marathon!
Rob Riksen: Alweer gefeliciteerd met je puike prestatie, eerste in een veld van Oostblokkers. Wellicht was je de snelste loper die niet op doping liep?
Geert Gevers: wat een erg knappe prestatie heb je vandaag weer in Apeldoorn geleverd! Mijn grote complimenten.
Math Roberts: Klasse Jo, wat een prestatie, plaats 7 overall en dan die tijd, dat beloofd heel wat voor Visé. Nogmaals proficiat.
Thijs van Heugten: Geweldig, alweer eerste, blokje zout dus niet vergeten. Atletiek Weert zegt, ken jij die SUPERMAN.( uit de krant ) Thijs zegt, vriend van mij, loopt op Gouden schoenen, samen mee naar Olne Spa Olne geweest.
John Custers: Ik vernam maar weer eens diverse berichten over jouw loopprestaties. PROFICIAT!! Je bent zo langzamerhand een BL-er aan het worden. waar haal je het vandaan. maggiblokje?? ik wist dat er iets niet deugde. oke Jo, sucses verder.
Eric Smits: Gefeliciteerd met je prestatie in Apeldoorn. Prachtige eindtijd. Altijd leuk je verslag te lezen.
Johannes van Velden: Vraag me af, hoeveel tijd je nog over hebt om te trainen, bij die hoeveelheid aan homepage-details. Grapje, moet kunnen, eerlijk gezegd vind ik het internetgebeuren op jouw site hartstikke leuk. Ben zelf al meer dan 20 jaren aan het hardloopfront (P.R. mar. 2:37h, 100km 7:30h...lang geleden hoor). Verleden jaar in Groningen 3:13....in de categorie M60 eerste maar werd bij de M50ers "gestopt". Veel succes op beide gebieden.
Martin van Nieuwenhoven: Proficiat met je overwinning in Apeldoorn , weer een fantastische prestatie en een leuk artikel in de krant door Patrick.
Gert Versteeg: Hey grijze Keniaan! Je stond er weer mooi op gefeliciteerd met dit resultaat (Apeldoorn natuurlijk, en je SABIC pak)


12-nov-2006 Battice - Les 4 Cimes (33km) PR 2:11:51

Ben, Anouk, Zonne en Sterre: Hoi pap en opa, Proficiat met je PR!!! Je hebt ze weer een poepie laten ruiken en zo zie je maar weer dat ook de "oudjes" nog iets kunnen laten zien. We zijn trots op je!!! Geniet, maar ren met mate!
Jan Ramaekers: Geweldig dat je je PR weer scherper hebt kunnen stellen. Veel succes overigens met de OSO loop. Ik zou graag met je meelopen, maar ben bang dat ik niet voor het donker de eindstreep bereik :). Ik hou het maar op de eindejaarsloop langs de geul. Regel maar alvast een pak sneeuw!
Eugene Custers: Gefeliciteerd met je nieuwe PR op "Battice". Ik heb je op dit punt nog net weten te verslaan: ik heb mijn PR gisteren met 5 seconden verbeterd (van 2.27.22 in 2004 naar 2.27.17 gisteren). Dus ik ben je 3 seconden dichter genaderd. Pas dus op de volgende keer!
Rene van Uum: Toppertje, mijn tussentijden waren ook niet eens zo gek. 21 km:1.23, 25 km1.40, maar toen begon de ellende. Het feit dat John Bosch me inhaalde bij het 29 km punt en maar liefst 4 minuten uitliep zegt eigenlijk genoeg. Vergeleken met vorig jaar was ik bijna 10 minuten langzamer en was de spierpijn veel minder. Maar het goede nieuws is dat ik ondanks alles een goed gevoel had na afloop omdat ik deze geweldige wedstrijd toch uitliep. Ik zeg maar altijd: goede tijden,slechte tijden.


9-apr-2006 Rotterdam marathon (2:43:19)

Thijs van Heugten: 2.43 Geweldig!!!! Met of zonder maggiblokje?
Jos Brouwer: Onze grijze Keniaan heeft in Rotterdam toegeslagen; 1e in de categorie heren 55-59
Crit Gennotte: Gefeliciteerd met deze mooie prestatie in Rotterdam, je kan het nog steeds.
Joyce Thissen /Jans Mulder (Run2Day Maastricht): Hartelijk gefeliciteerd met je prestatie op de Fortis Rotterdam Marathon. 02:43:19 is een meer dan puike eindtijd. We hebben je voorbij zien snellen op TV, eerst met Tegla (we zeiden al tegen elkaar, dat gaat te snel daar moet -tie als de wiedeweerga vanaf en eigen tempo gaan lopen). Later weer een mooi shot van jou samen met Kristijna Looonen. Nu weer een vlot herstel en lekker lang nagenieten :-))
Harry Kemperman - Roosendaal: Gefeliciteerd met je eerste plaats M55 in Rotterdam. Ik dacht dat je een categorie jonger was. Ik was zelf niet ontevreden met mijn 7e plaats in dezelfde categorie, maar met een aanzienlijk tijdverschil (3 04'48" netto). Wie weet tot ooit ziens ergens op de hellingen rond het Lac St. Croix.
Paul van Hameren:Gefeliciteerd met je prestatie in Rotterdam. 1e plaats in categorie. Keep on going !!!!
Leny Hochstenbach: Proficiat Jo, je bent een kanjer!!!
Raymond Schepers: Klasse! Zo te zien heb je jezelf weer overtroffen in Rotterdam.
Lucie van Gastel: Heb net even naar de uitslagen van gisteren gekeken en zag dat je eerste man in jouw categorie was. Net niet de tijd van vorig jaar (nou ja, 1 minuut 40, waar hebben we het over), maar ook de toppers hebben het parcoursrecord niet kunnen breken. Wat een geweldige prestatie! Proficiat!
Marcel de Veen: Petje af voor je puike prestatie. Ik heb je meerdere malen op tv gezien en met name na twee kilometer dacht ik 'Jo ga niet te hard'. Gelukkig heb je dat zelf ook snel ingezien. De regelmaat was weer je sterke kant, slechts één twintiger (35-40). Kortom, een prestatie van formaat.
Ik denk er toch serieus over om volgens jaar (ik ben dan 50) nog één keer te trainen, voor Rotterdam. Misschien dat we dan (bij goed weer) getweeën die 2.40 kunnen aanvallen. Hartelijke groet en drink er eentje op me, vanavond.
Henk Sipers: Hallo Jo, van harte proficiat. Jij blijft maar goed lopen, gelukkig. Ben zuinig op je lijf( hoor wie het zegt) ik heb al weer een blessure, de zoveelste. Ik kom je in Visé aanmoedigen op de fiets, deelname aldaar is nu helemaal uitgesloten voor mij.
Hans Smeets: Jo wederom proficiat met je pracht prestatie in Rotterdam. Jammer dat de wind(zeker) tijdens de tweede wedstrijd helft veelal in het nadeel was, anders was er m.i. nog een beter resultaat mogelijk. Onder ideale omstandigheden is een tijd onder de 2uur 40 geen utopie voor jou.
Karel Trags: Jo, van harte gefeliciteerd, wat een prestatie. Je zag er goed uit op TV. Volgende maand krijg ik een nieuwe heup.
Wil van Loo: Een prima prestatie, een mooie ervaring en een leuk stuk in de krant. Wat wil je nog meer. O ja, onder de 2.40. Om in je eigen woorden te zeggen: Kom op, je kan het!!
Wil Bovens (Systeem Technieken): Hallo Jo, toevallig bij de reacties op jouw "joggen" terecht gekomen, geweldig zeg. Ik word al moe als ik daaraan denk. Ik denk dat het meer dan twintig jaar geleden is dat we elkaar nog spraken
Paul Koeimans: Proficiat met je kampioenschap. Ik hoop dat je de video aan had staan want je was meerdere malen prominent in beeld.
Toine Jansen: Gefeliciteerd met je mooie prestatie. Leuk interview in de krant alleen dat jasje...
Peter Drent: Gefeliciteerd met je eerste plaats in jou categorie en de super tijd die je gelopen hebt. Ondanks dat ik ook zeer tevreden ben over mijn gelopen tijd (3.19.06) blijft jou tijd een droomtijd voor mij. Ik heb je trouwens nog even gezien bij jou 40 km punt toen kwam ik net naar het 32 km punt en zijn we langs elkaar door gelopen.
Paul Kamphuis: Van harte gefeliciteerd met je formidabele prestatie 1e 55+ in de Rotterdam Marathon. Ik was voor jouw en anderen naar Rotterdam hardgelopen. Het was mooi je te zien lopen, en te zien dat leeftijd er niet echt toe doet. Ik wens je een goed herstel en veel genot bij het nagenieten.
Herman Gerards: Proficiat weer een keer met deze schitterende prestatie afgelopen zondag. Voor het geval je zelf nog niet de TV-opname hebt, ik heb de uitzending op DVD opgenomen.
Frans Moonen: Het artikel over Jogging Jo hedenmorgen in de krant heeft me veel plezier gedaan. Ik wist wel dat je nog actief was, want als ik het goed heb dan zag ik je flitsen in het TV-verslag van de Parelloop afgelopen week. Bij deze wil ik je van harte feliciteren met het geweldige resultaat op de marathon, en ik weet zeker dat je ook nog onder die streeftijd van je zult duiken. Verder hoop ik dat alles goed is met Jenny en jou, en ik hoop dat je de groeten wilt overbrengen aan de (ex)collega's bij SABIC. Veel succes gewenst, en wie weet toto ziens.
Micha MikeTheSpike: Hartstikke proficiat met je tijd en je eerste plaats! Fantastisch toch hoe je het blijft doen! Grote klasse!
Ruddy Smeets: Proficiat Jo met alweer een knalprestatie in Rotterdam ondanks heige wind !!!!!
Lambert Bausler: Eerst maar proficiat met jouw 1e plaats in je categorie en natuurlijk eveneens met de gelopen tijd. Wat te zeggen van de fitte uitstraling tijdens je live optreden bij de NOS,naast Tegla Loroupe en de latere winnares. Voor de rest wens ik je verder veel plezier,en we hopen op jouw deelname in Kelmis.
Klaus Krolzig: Jo genehmigte sich noch am Vorabend des Marathons ein Gerstensaftgetränk mit einem Alkoholgehalt von nicht weniger als 10 Prozent. Es trug den bezeichnenden Namen “Gladiator.” Vielleicht ist dies das Geheimnis seines Erfolgs (er belegte den 1. Platz in der Altersklasse M 55 in der fabelhaften Zeit von 2:43 h und wurde dafür mit einem Pokal belohnt).


10-apr-2005 Rotterdam marathon (2:41:40)

Rob Riksen: Ik moest je laten gaan vlak voor de Erasmusbrug en zag bij de lus bij 35 km dat ik je niet meer zou gaan achterhalen. Ik ben wel blij dat ik in je groepje zat in de beginfase, anders had ik me altijd afgevraagd of die sub 2:40 tijd er niet in had gezeten onder voor mij ideale weersomstandigheden. Ik neem mijn petje diep af voor je duurvermogen, ik denk dat ik ofwel te weinig kilometers heb gemaakt, of het is een kwestie van verschil in genen, tegen (grijze) Kenianen kan ik genetisch niet op.
Erik Caluwaerts: Toen ik je dacht te herkennen was jij al aan km 35 denk ik ... je liep erg vlotjes omdat ik niet zeker was en toch nieuwsgierig was, ben ik een kijkje op je site gaan nemen en jawadde jij was het PROFICIAT 1é Nederlander ! Het is een droom u ooit te kunnen volgen , alvast blijf ik steeds dromen :-)Herbert Hooikaas: Van harte met dit mooie resultaat. Net geen PR, maar de Kenianen hadden meer verval door het weer.
Jean Hendriks: SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER JOGGER JO, Dikke proficiat !! Ik had dit gewoon van je verwacht.
Ger Lemmens: Hoe ouder hoe sneller !!
André Mingneau: Gefeliciteerd met je knappe prestatie in Rotterdam, ik las het net op "ultraned". Ik stond op 400m van de streep en vond het al een bijzondere prestatie van een "veteraan" tussen veel jongere atleten.
Niek Bremen: Ik lees met bewondering jouw tijd op de marathon, niet ik alleen trouwens. Wat is volgens jou het beste om op de korte afstand sneller te worden, kun je dat zo in een of twee woorden zeggen? bvd voor de moeite die je eventueel wilt nemen.
Peter van Mulekom: Proficiat met deze schitterende tijd !! Het houdt maar niet op bij jou.
Wil van Loo: Gefeliciteerd met je geweldige prestatie in Rotterdam (ik zag het in de krant).
Han Willems: Van harte gefeliciteerd met je mooie overwinning van de marathon van Rotterdam, cq. beste Ned. boven 50 jaar. Wanneer wordt je full-prof?
Louis Verleisdonk: In het LD las ik dat je in Rotterdam 5e bent geworden in jouw categorie en nog wel in een nieuwe persoonlijke tijd. Hartelijk gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! Dat belooft wat voor de Mergelland Marathon van dit jaar.
Rik van Druten: Gefeliciteerd! En blijkbaar kan het dus nóg sneller. Mooie SABIC-loopkleding trouwens.


12-sep-2004 Mergelland Marathon (2:41:01)

René Broens: Gefeliciteerd met je prachtige prestatie zondag. Als je in deze marathon nog een tijd neerzet van 2:41 - bijna niet voor te stellen. Wat kan je dan nog in een "snelle" marathon????
Math Roberts: Jo proficiat met je PR, als het zo doorgaat loop je in 2005 onder de 2 uur 40.
Karel Piot: PROFICIAT VOOR JE PRACHTPRESTATIE !!!!!!!!!!!!!!! Hoe heb je dit voor mekaar gekregen zonder epo ?????? We spreken mekaar nog wel,......
Kruimeltje Paul Schoonbroodt:
Mijn pr-tje op de 25km valt uiteraard in het niet bij de prestatie die de Grijze Keniaan kort daarna neerzet met zijn derde plaats in de MMM en zijn nieuwe pr. van 2:41:01 Toch blijf ik het proberen.
Matth Ubachs (Borgharen): Van harte proficiat met je 54e verjaardag afgelopen zaterdag en natuurlijk met je prachtige prestaties (2:41:01) afgelopen zondag in Meerssen.
Rinus de Veth: Mooi dat je ook nog een PR hebt gelopen, grote klasse. Ik wens je voor de toekomst 'n tijd onder de 2:40.
Raymond Schepers: Jo,proficiat met deze geweldige prestatie
Rob Riksen: Gefeliciteerd met je fantastische prestatie, een PR onder deze omstandigheden vind ik knap. Ik realiseer me dat je me nu tot op 11 seconden genaderd bent. In 2000 liep ik in Rotterdam 2:40:50. Het feit dat je dit nog steeds presteert geeft me toch de hoop mijn PR nog een keer te verbeteren al ben ik dan ook "al" 41 jaar.
Paul Orbons (Parelloop Brunssum): Gefeliciteerd met wederom een verbetering van je PR gisteren! Hoe is dat in godsnaam mogelijk, hoe ouder, hoe sneller?
Klaus Krolzig: Ik had helemaal niet in de gaten, dat je alweer een nieuwe "pr'' bent gelopen. Voor deze topprestatie en voor de jarige Jo nog gefeliciteerd!
Jean Hendriks: SUPER JOGGER JO (voor die ene keer alles in HOOFDLETTERS), Hier zijn geen woorden voor. Ik kan alleen maar zeggen fantastisch,
fantastisch en nog eens fantastisch. Op die leeftijd (Jo, ik meen dit uit respect), deze prestatie leveren van wereldformaat is uitzonderlijk.
Deze editie mag je inlijsten om nooit meer te vergeten. Geniet hier nog lang van.
Micha Havreluk: Jo, persoonlijk nog een dikke proficiat met je PR en zeker tot volgend jaar!
Ton Smeets: Bij leven en welzijn. Het verslag staat er op www.ultraned.org , evenals de uitslag. Nog gefeliciteerd met je geweldige marathon!
Willy de Boer: Ik heb het stuk over je gelezen in de Limburger, 2.41 schitterend, proficiat. Ik heb nog heel wat te trainen :).
Paul Koeijmans: Nogmaals van harte proficiat met je prestatie. Ben vanmorgen al wezen lopen, dus jouw concurrentie komt eraan.
Ivo Oerlemans: Fantastisch Jo, van harte proficiat!
Henk Sipers: Hallo Jo, van harte proficiat met je nieuwe PR op de marathon. Wat moet dat volgend jaar worden of over 10 jaar? Ik heb zaterdag de 100 km van Winschoten gelopen met pijnstillers. Tijd 10 u 55 min en ik ben uberhaupt blij dat ik gefinished ben. Heb al meer dan een week pijnstillers moeten slikken voor mijn knieband, gevallen in Monschau, en mijn verstuikte enkel en een liesblessure opgelopen 2 weken geleden tijdens de 50 km van Voorne. Nu even rustig aan en herstellen en dan verder naar de Trial du Pays Dogon in Mali, West- Afrika
Ruud Mullenders: Proficiat met je geweldige PR op deze marathon, zelf was ik dit jaar tevreden met het zonder pijn en kramp lekker uitlopen van
dit zwaar parcours ( 3.29 uur, volgend jaar hopelijk weer iets sneller).ps: indien goed herstelt, niet te lang wachten op een goede vlakke marathon, naar verwachting zou deze uiteindelijk toch eens onder de 2.40 uur moeten eindigen,..succes!
Crit Gennotte: Allereerst proficiat met je (alweer een) geweldig persoonlijk record ! (Ruim 1 minuut op de marathon sneller...........!! ) Dit geeft de "Grijze Keniaan" toch vleugeltje's , toch?
Roger Jaspers: Proficiat met alweer een pr op de marathon en dat op dit parcours! Waar gaat dit eindigen??? Nu zorgen dat je goed de winter doorkomt en dan volgend voorjaar ergens een snelle stadsmarathon plannen en dan onder die 2.40 en wellicht een heel stuk richting 2.35 !!! Vooral doorgaan!!!
Inge van Bergen: Allereerst nog gefeliciteerd met je P.R. 2:41:01!!! - groetjes
Evelyne: Jo een dikke proficiat, ik las het vanmorgen al in de krant
Speedy:
Hey Jogger van harte met je geweldige prestatie, echt goed gedaan hoor!!!!!!!!!!! Een tijd waar de meeste hier van dromen! -
Dick: Ongelooflijk mooi gelopen. Spannend verslag ook
Leontine: Wow, wat een geweldige tijd en prestatie. Wil jij je blijven verschuilen achter de naam Jogger? Wij weten nu wel beter.
Alexander: Ik heb je gisteren zien lopen en vind/vond je tijd ongelooflijk. Geweldig gefeliciteerd met zo'n aansprekend resultaat. Het verslag (naast een runner zit ook nog een schrijver in je verborgen) leest natuurlijk ook weer eens weg als een trein.
Anton: Wat een geweldige tijd zeg Mooi verhaal ook. Gefeliciteerd Jo
Maarten: Het enige wat ik hier van kan maken is: "kolere 2:41.... wat een prestatie" (en een heel mooi verhaal)
MichielvB:
Een supermooie tijd en een schitterend verhaal voor alle 2 een hele dikke proficiat!!!
Erik: Onvoorstelbaar goed Jo!! Gelukkig heb ik nog dik twee jaar de tijd om ook op 54 jarige leeftijd zo'n prestatie neer te zetten......... ( al had ik nog twintig jaar de tijd dan lukt me dat nog niet!Jo, van harte proficiat met deze fantastische prestatie!
Henk: Jo, fantastisch gewoon! Ook het verhaal... Hier lust ik wel pap van! Amaai mijn botten 2u41! Nen dikke proficiat.


2-mei-2004 Maas Marathon (2:42:03)

Jeannine en Marc: Beste Jo, van harte gefeliciteerd met je schitterende prestatie tijdens de Maasmarathon! 2u42 lopen is `NIET` iedereen gegeven, zeker niet als je bijna 54 lentes jong bent. Nog iets beter doseren en je loopt onder de 2u40 !!! verstand komt namelijk met de jaren en je bent nog zo jong...( een trainer moet altijd wel een kleine opmerking maken, iets bijsturen...omdat ik weet dat je nog een ietsje beter kunt!!!)
Wim Kooistra:Perfisia! Geweldige prestatie in Visé! En wat goed dat je altijd een verslag maakt van je wedstrijden op je site. Ik lees die altijd met belangstelling om onder meer er achter te omen of dergelijke wedstrijden ook iets voor mij zouden zijn.
Egid Neutelings: Ha die Jo gefeliciteerd met je prestatie van zondag in Vise
Koempel Ger: Van harte proficiat met deze fenomenale prestatie. Ik denk niet dat een leeftijdsgenoot in Nederland je dit na doet !! Grote klasse !!
Pat Leysen: We hebben mekaar gemist afgelopen zondag maar dat lijkt me normaal als je twintig minuten voor me loopt. Schitterend. Ik zal maar denken dat ik je in Glons geholpen heb om er een rustige duurloop van te maken zodat je nu nog fris zat.
Pieter Lastman: Een fantastische prestatie, waar ik zelf niet eens van kan dromen. Gefeliciteerd! Ben je vroeg of laat begonnen met lopen? Inmiddels ben ik de 60 gepasseerd en gaat het sinds 1999 heel geleidelijk minder snel. Het zij zo. Zolang ik geniet maak ik geen bezwaren. Je behoort daarmee trouwens tot de top van je categorie.
Peter Dufaux: Van harte proficiat met dit uitstekende resultaat. Ik volg geregeld eens je website. Marino Keulen is wel de Vlaamse en niet de Belgische minister van sport, maar ik ken hem persoonlijk van de tijd dat ik Vlaams parlementslid was en hij is inderdaad een geschikte kerel. Veel succes verder nog.
Antoinette Stöcker (Parelloop): Wat een geweldige prestatie. Van harte gefeliciteerd. Hier kun je voldoende inspiratie uit putten om vooral zo door te gaan. Grote klasse!! (zelfs zonder verwijzing naar je leeftijd).
Edwin Curry: bijzonder gefeliciteerd, een fraaie prestatie die een krans behoeft. Ik vertel al mijn collega's dat ik een 50+ DSM-RT ken de in 2.45 de marathon doet, en word dan vol ongeloof aangekeken. Als ik nu de 2.42 erbij vertel geloven ze me al helemaal niet. Ik weet nog steeds niet wat je geheim is, maar ik vertrouw erop dat je de mand vol heerlijke streekproducten heb opgepeuzeld.
Crit Gennotte: Proficiat met je behaalde prestatie in Visé  "chapeau" !!


23-apr-2002 Rotterdam Marathon

Paul Schoonbroodt:  Proficiat met je zeer mooie Marathon tijd (2:47 uur), slechts 10 minuten langzamer dan de eerste Nederlandse vrouw, die daarvoor op hoogtestages in Kenia gaat en weet ik niet wat voor een voorbereiding doet.


1-dec-2001 Loopbeest

Leon Dirix ix: Als ik zo je loopverslagen lees kan ik maar tot één conclusie komen en dat is."Je bent een echt loopbeest ". Enthousiasme, fanatisme en uitstekende prestaties vallen hierbij op. Met je collega's naar Chamonix, tijdens je vakantie nog even de beklimming van de Mont Ventoux en tal van andere berglopen.


11-sep-2001 Mergelland Marathon

Biking Roger Rabbit Rousseau: Hoi Jo, Bedankt voor je dankbetuiging. Echter totaal overbodig, want gezien het feit dat ik het zelf niet kan opbrengen een marathon te lopen, is dit voor mij een geweldig alternatief. Misschien omdat jij toch wel vooruitblikt op de marathon met de gedachte aan het sneuvelen onderweg, is het misschien wel zo dat ik zelf nog meer dan jij me weer heb verheugd op deze marathon. Ik heb nu geloof ik al drie jaar, twee marathons per jaar, meegefietst. Thuisgekomen beleef ik de wedstrijd nog meerdere malen alsof ik hem zelf gelopen heb. Wat het dit jaar nog bijzonderder maakte dan alle andere marathons, is dat vanwege het slechte weer ineens bijna geen begeleiders te fiets te zien waren, terwijl dit andere jaren wel anders was. Nu kreeg je nog meer dan anders het gevoel dat je aanwezigheid toch wel belangrijk is geweest. Het gebrek aan fietsers verraste me wel zodanig dat ik nu eens een keer geen waterflessen bij me had (ik heb geen bagagedrager op mijn nieuwe fiets en zo'n zwetende rugzak 3 uur op mijn rug zag ik ook niet zitten), terwijl ik andere jaren mijn water niet kwijt kon door het overtal aan begeleiders. Het missen van die eerste drankpost zat me dan ook niet lekker. Wat je wedstrijd betreft. We weten beiden natuurlijk dat de beginkilometers toch wel wat teveel van het goede waren. Tijden ruim onder de 3.40 p/km zijn tijden voor een halve marathon, niet voor een marathon. Vraag is natuurlijk of dit straffe tempo gedurende die eerste 7 kilometers echt zoveel verschil hebben uitgemaakt op het eind. Stel, je had de eerste kilometers ook ruim in de 3.50 gelopen, wie zegt dan dat je die terugslag niet krijgt op het eind van een wedstrijd. Ik ben er niet zo van overtuigd. Zolang je zelf het gevoel hebt dat je lekker loopt, is dit volgens mij niet verkeerd (al zegt je horloge anders). De term lekker lopen moet je natuurlijk wel zien in relatie tot de af te leggen afstand. Concluderend vind ik dat je een geweldige prestatie hebt neergezet. Gemiddeld ben je geloof ik bijna precies rond de 4 minuten de kilometer uitgekomen, wat vooraf toch wel als meer dan goed mag worden beschouwd op zo'n zwaar parcours en de soms barre weersomstandigheden. Zelf zul je het misschien wel anders ervaren hebben, maar ik denk dat je redelijk makkelijk de marathon hebt voltooid. Ongelofelijk zelfs dat je na die twee krampscheuten in de laatste kilometers toch weer steeds terug kon naar tijden rond de 4 minuten, zelfs op de laatste kilometers. Kortom, Chapeau
Jill Vintcent:
Dear Jo, Thank you for correcting my spelling. The more I teach the worse I get. To be honest, I feel perfectly normal. Experience tells me to take at least 3 days full rest. I hope to make an appearance at the track on Wednesday, and review the week with you on Sunday. You are an amazing individual and an amazing runner. Congratulations on your excellent effort. I think you´re under-rated. Thank you again for the encouragement. I really do love to race. However, when I know I haven´t done the work, I am less proud of the effort. Anyway, this life is short, and I´ve been blessed with 20 marathons in many parts of the world. While I was running this one in the wind, rain, and uphill, I was inspired to try one of those trail ultras, etc. My best friend in Jamaica wants to climb Mt. Everest. I can´t say I ´m quite there yet. How are you spending this week? A pool would be nice, but I´ve been negligent in my homework..Thank you for the correspondence, (or is it -ance?)
Marc Quadflieg: onze late, doch daarom niet minder gemeende gelukwensen voor jou voortreffelijke eindtijd in de Mergellandmarathon. Wist je trouwens, en waarschijnlijk weet je het niet, dat Paul Beckers, door jou oneerbiedig ``de Belgsch`` genoemd en derde in Meersen, dat dit geblokt persoontje met een alles behalve efficiënte loopstijl wereldrecordhouder 24 uren lopen is ?!! In augustus ll. is hij in Uden ook nog Europees kampioen geworden in de 24 uren met maar liefst 268 km. Maar nogmaals een dikke proficiat. Het zijn er weinigen ( en zeker +50ers, met alle respect) om 2x in een jaar onder de 2u48 te lopen.


22-jan-2001 Posterholt 1/2 marathon

Paul Schoonbroodt:  Jo, ouwe reus dat noem ik geen hollen (in Posterholt) meer, gefeliciteerd met je eerste overwinning in 2001.
Jean-Luc WUIDARD:
Beste Jo, INDRUKWEKKEND ! Hoe kan men nooit ouder ... worden. Met vr. gr. Paul Schoonbroodt


11-sep-2000 Mergelland marathon / Abraham

Rien Alfenaar: Je hebt nu Abraham gezien en je vijftigste levensjaar prachtig afgesloten met je beheerste race door het Mergelland. Je bent zeer representatief gefinished en daarmee een voorbeeld voor de serieuze sportbeoefening door "ouderen". Dat het zo nog een fikse tijd mag blijven.
Lou Maas:
Van harte proficiat met je 50e verjaardag. Je zat weliswaar een stukje achter Rene en mij, maar 10 min achter de winnaar is toch heel goed voor iemand die 15 jaar ouder is dan de top 4.


22-aug-2000 Running the Mont Ventoux

Hub Gerats: Ik ken de Mont Ventoux door en door, doordat mijn auto's diverse malen de berg overwonnen hebben. Bij een van mijn afdalingen heb ik alleen gebruik gemaakt van de remmen en dus niet op de motor afgeremd. Je kan dit vandaag de dag nog aan de Pontiac ruiken. Zonder flauwekul: een fantastische prestatie, klasse! Daarnaast heb ik genoten van een zeer boeiend en leuk verhaal.
Ruud en Kim: Nou Sjogger Sjo, We hebben je verslag (Running the Mont Ventoux) met open mond gelezen. Ontzettend knap wat je hebt bereikt. Maar om eerlijk te zijn hadden we ook niets anders verwacht van je.
Jacques Peters: Proficiat met je prestatie en je verhaal over de Mont Ventoux is de moeite waard om te laten opnemen in het DSM Nieuws of in een sportblad. Als je ooit in de toekomst met lopen gaat stoppen of gas gaat terugnemen, dan zou ik je willen adviseren: ga schrijven !
Crit Gennotte: Jo, ik heb kunnen genieten van de mooie foto's en het verslag van je klauterkoers tegen de Mont Ventoux. Alle respect hoor!
Paul Schoonbroodt: Leuke reportage van de beklimming van de Mont Ventoux en ook nog goed gelopen; die franse wijn doet je ook nog als een "jonge" god voelen !!! he ? ouwe reus! :)
Jac de Beer: Bedankt voor je goed geschreven verslag met af en toe een humoristische inslag. Ik heb het al enkele collega's laten lezen en vanavond krijgt Ellie het te zien. Bij het lezen van jouw verslag wordt de uitdaging des te groter om volgend jaar, deze berg ook lopend te bedwingen. Zoals ik er nu tegen aan kijk kan alleen een blessure mij ervan weerhouden.
Wouter Pronk: Ik heb nog niemand gesproken die dit (Running the Mont Ventoux ) gedaan heeft en ook in Runner's World of dergelijke nooit hier iets over gelezen. Het zou me niets verbazen als je in het bezit bent van een (officieus) wereldrecord voor deze beklimming te voet.
Emiel v. Berkum:
Leuk om te lezen dat er meer lopers (Running the Mont Ventoux ) doen. Twee jaar geleden heb ik het ook gedaan. Ik ben toen gestart in Bedoin. Uit jouw verslag maak ik op dat je een andere beklimming hebt gehad. Ik geloof dat je de Ventoux op drie manieren kan aanvallen. Ik weet mijn tijd niet meer uit het hoofd, maar ik zat een paar minuten boven de 2 uur. Knap van jou om die 21 km in 1.57 te doen. Ik vond het heel leuk om te doen. Vorig jaar heb ik o.a. de Tourmalet gedaan. Kan ik ook aanraden. Dit jaar was ik helaas geblesseerd toen ik in Frankrijk was. Ik heb nu de Ventoux fietsend gedaan. Hardlopen vond ik leuker.
John Ummels: Op de eerste plaats gefeliciteerd met je schitterende prestatie op de Mont Ventoux. Zelf heb ik geen loopervaring op dat traject, wel heb ik het in okt.99 en in juli 2000 gefietst beide keren vanuit Malauceine. Tijden:1.57 en 1.59 h. resp. waarbij de laatste keer het beste liep. Ik fietste ook ooit vanuit Bedoin in 1.55 h. Dus ik ben in staat om in te voelen wat je aangericht hebt en nogmaals pet af ! Het toeval wil dat ik voor volgend jaar een nieuwe poging gepland heb waarbij ik in een week een keer per fiets en een keer op de pantoffels naar boven wil. Ik hou je op de hoogte. Nooit gehoord dat iemand te voet naar boven stormde.
Rob Froonhoff: Toen ik "Running the Mont Ventoux" begon te lezen , dacht ik: "Dat meent-ie niet." Maar het gewoon doen en nog vrij snel ook, vind ik klasse ! Je geniet er terecht van.


17-apr-2000 Rotterdam Marathon (2u.43 min)

Roger Rousseau: Jo, proficiat met je zeer goede prestatie in Rotterdam. Ondanks de niet geringe wind was ik er toch van overtuigd dat je goed zou lopen. Zondagavond zei ik nog tegen mijn vader dat ik een tijd rond de 2.44 vermoedde. Okay, sorry dat ik je 26 seconden te langzaam heb ingeschat.
Crit Gennotte: Hallo Jo, Alvast gefeliciteerd Jo met je gelopen tijd (2u.43 min) en 177 ( !) plaats in de Rotterdam-marathon
Leon Fijen: Ik ben in jou zwaar teleurgesteld dat je Brunssum de Parelloop niet binnen 35 minuten gelopen hebt en dat je bovendien ook nog 1 persoon heb laten voorgaan. Dat is mij toch net iets te beleefd! En dat alles moet ik dan ook nog s'morgens in de krant lezen waardoor mijn hele dag naar de kl... is.  Grapje, gewoon klasse, chapeau, dat beloofd veel goeds voor Rotterdam, succes!


10-nov-1999 Echt 1/2 marathon (1:14:57)

Lou Maas: Beste Jo, aangezien je p.r. (1:14:57) op de halve marathon nu een stuk scherper staat wordt het moeilijk om er nog wat af te halen. Gezien jouw inhoud valt daar niet veel winst meer te halen. Je zult dus echt sneller moeten worden op de 10 km. Het lijkt me inderdaad verstandig voor jou om vaak van dit soort kortere wedstrijden te doen, te meer omdat je nooit snelheid op de baan traint. Doe je wel eens duizendjes op de weg of vaartspel in het bos of alleen maar duurlopen ? Succes in Battice, ik loop de Enci-loop maar ik zie je in Margraten (de wedstrijd van vorig jaar ben ik nog niet vergeten !!!)
Erik Jacobs: Nogmaols prefisia met dien PR en derde plaots! Laot 't hei noe mer bij, aanders weur iech te zier gedemotiveerd. Aon die verslaag aof te leze hub se diech good gebutteld met dien concurrenten, en zoe huurt 't ziech ouch netuurlijk. Alaaf
Leon Fijen: Jij moet langzamerhand gaan stoppen. Je bent nu al beter dan uitstekend. Als je zo door gaat komt er een tijd dat je alleen nog maar(gevraagd en betaald) in het buitenland gaat lopen. Dat is voor ons (mij) niet meer leuk. Zie ik alleen nog iets van je op TV-Sportchannel.
Martin Deguelle: Gefeliciteerd met je schitterende tijd in Echt. Het gaat steeds beter. Deze tijd bekijkend mag je aannemen dat ook nog andere PR's sneuvelen. Bijvoorbeeld op de marathon een tijd onder de 2.40 is nu mogelijk. Had je dit zelf een aantal jaren geleden voor mogelijk gehouden. Waarschijnlijk niet. Jo nogmaals gefeliciteerd met deze ongelooflijke prestatie.
Jos. Brouwer: Ook ik heb mijn spionnen in Limburg zitten en ik heb vernomen dat je de 1/2 marathon in Echt heb afgeraffeld in 1.14 en Ger liep 1.15 waarbij het laatste gedeelte Ger niet echt soepel afging. Deze tijden zijn zeer scherp en daar kan je mee thuiskomen, grandioos gepresteerd, jij bent er klaar voor.  Zorg dat alles heel blijft en tot ziens.
Marc Quadflieg: Dit was voor jou echt een run party. Ik wil je alsnog feliciteren met je superperformance gisteren. Geweldige tijd !!! Bedankt dat je bij de 4e kilometer hebt gewacht, maar na 3 weken relatieve rust (2 trainingen/week)was me dit tempo te hoog. Volgende keer beter, alhoewel ik twijfel of ik ooit onder die 1u15 raak. Ik ben dan ook erg tevreden met mijn tijd (1u17:10) gezien de rustperiode.
Koempel Ger: Via deze weg wil ik jou nogmaals feliciteren met de prachtige eindtijd. Zelf heb ik een ander gevoel aan deze wedstrijd overgehouden. Rond km 7 kreeg ik het gevoel dat ik geen geweldige dag had. Ik heb me daarna steeds moeten oppeppen om nog een km aan te haken. Het feit dat de groep zo goed bij elkaar bleef is uiteindelijk mijn redding geweest. Ik heb er steeds meer dood dan levend achter gehangen. Dit is ook de reden dat ik geen enkel kopwerk voor mijn rekening kon nemen. Normaal schuw ik het niet om er stevig tegen aan te gaan. Op km 19 moest ik uiteindelijk de kop van de groep laten lopen en heb de grootste moeite moeten doen om het tempo te handhaven, terwijl jullie de ene na de andere versnelling eruit gooiden. Dat ik toch nog 2 man heb kunnen inrekenen gaf me een goed gevoel. Wat ik van deze loop heb overgehouden is dat je op karakter een heel eind kunt komen ook al heb je niet je beste dag getroffen. Tenslotte denk ik Jo dat jij nog harder kunt op deze afstand, want het parcours was niet ideaal door de vele modder op de wegen. Verder denk ik dat jij als de groep in het 2e gedeelte v/d loop het tempo goed strak had gehouden jij dit gemakkelijk had kunnen volgen en dat 1.14 laag er zeker in had gezeten. Jij zult op je klokje toch ook hebben gezien dat we ongeveer 1 min. verval hebben gehad in het 2e gedeelte ?? Niet dat ik dit erg vond want ik was al een lijk.


12-oct-1999 Dwars door Hasselt (15km in 51:49)

Sjokkende broertje, Paul: Jo, gefeliciteerd met je 51:49 eerste plaats (als buitenlander) in Hasselt. Het gaat steeds maar harder, als ik zo naar je tijd kijk. Je homepage op internet geeft ook al aan dat je pr's voornamelijk in de laatste 2 jaren gerealiseerd zijn. Ik vraag me af wanneer het ophoudt. Het geeft mij in ieder geval nog enige hoop dat er bij mij ook, zij het beperkter weliswaar, nog progressie mogelijk is.


29-sep-1999 Stadsloop

Marc Quadflieg: Dat gaat je harde Nederlandse florijnen kosten. Als ik moet vertellen dat je al 3 hazen de nek hebt omgewrongen, zullen er weinig gegadigden zijn. Als ik nu zeker wist dat het probleem bij de hazen ligt, en er wel degelijk niks met jou scheelt, stel ik mij kandidaat om je onder de 54 minuten te hazen. Dit enkel op voorwaarde dat ik de marathon goed verteer. Ik zelf mik in Hasselt mits........alles ok is...op 52:50. Het zou een enorme fijne opdracht zijn zouden we dit samen kunnen volbrengen. Aan de samenwerking zal het zeker niet liggen.


31-5-99 Drenthe Marathon

Niels Moes: Dag Jo, een kleine reactie, naar jouw persoonlijke adres. In mijn bericht van vanochtend vergat ik helemaal jou te feliciteren met je prestatie in Klazienaveen. Erg onattent van mij. Ik denk dat het in die noordelijk zandbak nog zwaarder is geweest dan langs het Eemmeer, waar af en toe toch nog wat verkoeling was door een minimaal zuchtje wind. En dan een tijd lopen die ik mijn leven waarschijnlijk nooit zal halen!
John Bercx: Je zag er nog redelijk fris uit na 2 rondes. Ik zelf hield het voor gezien na de doorkomst van de 2e ronde. Ik had ontzettend veel last van de warmte + een blaar op mijn linkerhiel. Ik vond het beter om er mee te stoppen dan dat ik mezelf in de vernieling loop. Het is trouwens de eerste keer dat ik in een marathon uitstapte en ik moet zeggen dat je daar een behoorlijke kater van overhoudt. Ik had zaterdagavond echt last van een "schuldgevoel". Maar ja Paula heeft op me ingepraat en gezegd dat ik me maar moet concentreren op Frankrijk en dat ik dan als training/voorbereiding maar in Leiden de hele moet lopen als ik daar zin in heb. Ik hoop dat het jou beter is vergaan. Het viel trouwens op dat er ontzettend veel uitvallers waren, dus ik was gelukkig niet de enige.


10-5-99 Maas Marathon

Erik Jacobs: Bedaank veur alle steun en touverlaot gister (Maos Marathon)! Zoonder de massages en aonwiezingen haw iech 't allemaol veul meulijker gehad of neet gehaold! Geweldig! Noe mien westrijdverslaag:
9.30 start: veur iech 't wis kloonk 't startschot al! Iech waor gaans afgeleid door 't ontspannende geklets vaan Jan Lemmens, dee euverigens 'n hiel aordige dochter heet, boe euver zoedaodelijk mie. Meh good. De ierste kilometers waort 't al duudelijk, tot d'n temperatuur neet de groetste vreund zou zien. Noe waor 't wel zoe, tot 't veural (gelukkig) meh tot oongeveer 16 kilometer ech werm waor, en tot de wind nao 16 kilometer get verliechting brach. Dat wil zegge: de wind zeurgde deveur tot 't allemaol zjus te harde waor, meh mie aoch neet! Nao 9 km kos iech de plas neet mie ophouwe, en plasse oonder 't lope is technisch neet meugelijk, en es 't dat wel waor, daan zou 't netuurlijk nopg neet ech fris zien! Gelukkig waor iech neet de einigste, en moste Roel en Jan ooch. Tot 16 kilometer zag iech 't ooch neet zitte, meh op oongeveer 20 km begos iech weer drin te gleuve. Veul steun had iech ooch aon Roel en Jan. Het publiek in 't Waolse waor trouwens erreg sportief um us zoe aon te moedigen. Dat waor aanders in Mestreech, boe neet ech veul belangstelling getoend waort. Op de Servoasbruk waore veul fietsers die ooch nog in de weeg fietsden! De pelitie zaag ooch niks devaan. Jammer tot er zoe wienig begrip weurt opgebrach, meh good, dat mog de lol neet drukke, want 't waor 'n schitterend gezieg um 't gaanse deilneumersveld vanaf de bruk te kinne zien, behalve de kopleupers netuurlijk die erreg hel gingen ( Rene vaan Uum zat dao ooch bij, heer waor 7e! Chapeau Rene). Alles bleef good gaon, tot iech bij Heugem weer mos plasse en Roel en Jan neet. De inhaolslag waor zwoer en had ooch neet geluk zoonder dien hullep. Iech hub 't vermoede, tot Roel en Jan daorum ooch op 't letste zjus get mie euver hadden. Toen iech weer bij ze kam, en 'n bitsje kos herstelle, zag iech dao de dochter vaan Jan op de fiets, zoonder tot iech iers wis tot dat sjoen medske de dochter vaan Jan waor. Iech had wel in de gate, tot ze 'n hiel erreg doorschijnend breukske aonhad, wat stiech ooch wel gezeen hubs, num iech aon. Iech maakde er dus 'n opmerreking euver tegen Roel ( loer dao maan, de kins zoe heur tanga zien) Jan huurde dat en heer zag 'n bitsje verontwaardig: "Dat is mien dochter" Oei! Iech zaag dus mer truk: "Sorry Jan, dat wis iech neet, meh 't is wel woer wat iech zeg. Zou se neet 'ns aon heur veurstelle tot zie 'n aander breukske aondeid, want iech bin neet de einige dee denao loert..." Jan bleek daor gein invloed op te hubbe, want ze deeg toch wat ze zellef wou, zoe wie heer zag. Netuurlijk had iech gein bezwoer! Einmaol aongekome bij Rederij Sontag wis iech tot iech 'm oet zou lope! Iech veulde miech good en versnelde 'n bitsje. Tot 35 km ging alles good, denao waort 't zwoerder en zwoerder. Bei 37 km begoste de bein ech pijnlijk te weure en 't waort allein meh erreger. De rest wou nog wel, meh vaanwege de bein ging 't tempo verschrikkelijk umlieg. Toch waor iech nog steeds devaan euvertuit, tot iech de finish kos haole. De wermte eiste noe ooch zien tol, meh elleke km waor eine diechterbei! Dankzij de intensieve massages vaan diech krag iech af en tou toch weer 'n opleving, en toen iech de 40km grens had gepasseerd, wis iech tot 'r niks mie aon de hand waor, hoewel de pijn netuurlijk ondraaglijk waort. Op 41 km vergat iech alles en begos miech veur te bereide op de finish. En toen gebeurde 't: dao waor 'r. Iech veulde 'n intens gelok op miech af kome en toen de striep daadwerkelijk euver waor kos iech 't emotioneel bijna neet mie aon, 't waort gewoen te veul! Iech huurde in miene kop 't leedsje van David Bowie: We could be heroes, just for one day, en concludeerde tot eederein dee de finish gehaold had of nog zou hoale 'n hero waor! Iech mot zegge, tot 't de miest spirituele ervaring waor vaan mien leve!

Jo, bedaank nogmaols veur alle steun!


3-5-99 Discriminatie recreanten in Observantloop / Die aw van Gelauff

Erik Jacobs: Prefisiat met dien tied op d'n Observantloop! Wist se trouwens tot mevrouw Gelauff er behuurlijk de pes vaan in had tot er ein deilneumer (atleet) euver heur scheun gespejd had? Dee kam euver de finish en kos 't neet mie binnen hawe, zoe vertelde Harry vaan der Aart (dee jong leep bei Harry in 't gruupke). Ze kos nog wel sjus ein klein stukske achteroetspringen, meh.. 't spetterde via de groond op heur scheun en broek. Ze loerde mer zoer, zag Harry. Iech hub gein compassie met heur!
Ger Lemmens: Koempel, Eerst wil ik even kwijt dat het waardeloos is dat jij als 2e veteraan niet in de uitslagen van Kimbria in de krant staat opgenomen. Volgens mij was alleen Louis Tummers sneller. Verder had ik niet verwacht dat dekselse Schoonbroodt zich 4 km voor de finish zich weer bij me zou melden. Klasse gelopen Jo zo kort na zo'n slopende 42km wedstrijd. Ben wel voorzichtig komende tijd ivm blessures.


23-4-99 Rotterdam Marathon (PR 2:42:06)

Wilma Rusman: Van harte gefeliciteerd met je marathon tijd 2:42:06 en de 146 plaats. Ik hoop dat jullie net zoveel genoten hebben als ik van de marathon.
Eugene Custers: Van harte proficiat met de fraaie prestatie en PR in de Rotterdam Marathon. Trouwens, een verval van minder dan 6 minuten is toch alleszins acceptabel? Degenen die in jouw buurt zijn gefinished zitten ook zo rond de 1h17-1h20 op het halve-marathonpunt. De "man met de hamer" heeft bij jou niet harder toegeslagen dan bij hen.
Crit Gennotte: Van harte proficiat met het behaalde resultaat (2:42:06) in de Rotterdam Marathon. Wat een supertijd!
Marc Quadflieg:
Hei koempelke, Gefeliciteerd met je Rotterdam Marathon knalprestatie van gisteren. Ik teken voor zo`n tijd a.s. zondag in Hamburg.
Eric Jacobs:
Jogger Jo, Wie is het gegaon mit de Rotterdam marathon ? Het waor good weer, dus dao kin het neet aon gelege hubbe. Is 't geluk um binnen de 2.50 te blieve en wat heet Nicola gelope ? Uiteraard wil iech alles 'treuver weten !


Homeme   Wedstrijd verslagen   Uitslagen   Persoonlijke Records   Mail Me